ugrás a tartalomhoz

Bővítsd a Firefoxot! verseny

Granc Róbert · 2005. Nov. 4. (P), 11.07
A Mozilla alapítvány versenyt hirdet az év végén megjelenő Firefox 1.5-höz használható kiegészítők készítésére. A versenyre bárhonnan, hazánkból is jelentkezhetnek résztvevők, és az értékes nyeremények ismeretében reméljük hogy fognak is. A kiírás szerint a tegnap kezdődött és január 6-án véget érő versenybe bárki tetszőleges számú kiegészítőt nevezhet, tetszőleges funkcionalitással.

A verseny bírái (Aaron Boodman szoftvermérnök, a GreaseMonkey megteremtője, a Google alkalmazottja, Amber Macarthur, a G4TechTV "Call for Help" műsorának egyik producere és házigazdája, Brendan Eich, a Mozilla Corporation műszaki igazgatója, Chris Shipley, a Demo Conference vezető producere, Jeremy Zawodny a Yahoo! technológiai vezetője, Omar Wasow, a BlackPlanet.com vezérigazgatója, valamint Robert O'Callahan szoftvermérnök, Mozilla fejlesztő, a Novell alkalmazottja) három nagydíjat és nyolc első díjat osztanak majd ki.

Koncepció terv a nyerhető számítógépről

A honlap szerint a három nagydíjat az összességében legjobb régi és új kiegészítő, illetve a Firefox 1.5 újdonságait leginkább kihasználó kiegészítő szerzője kapja. A díjat egy-egy Firefox külsővel díszített Alienware számítógép, valamint egy-egy Firefox 1.5 ajándékcsomag alkotja.

A nyolc első díjat négy kategóriában két-két kiegészítőnek (egy-egy újnak és frissítettnek) osztják ki, a nyereményeik egy-egy iPod Nano, egy-egy 250 dolláros O'Reilly könyvutalvány és egy-egy Firefox 1.5 ajándékcsomag. A négy kategória:
  • a leginnovatívabb
  • a leghasznosabb
  • a legjobb felhasználói élményt nyújtó
  • egy webszolgáltatással legjobban együttműködő.

Jelentkezni egyéneknek és csapatoknak is lehet, utóbbi esetben is egyetlen díjon kell osztozni a csapat tagjainak, ha nyernek.
 
1

A Firefox 1.5 újdonságai

Granc Róbert · 2005. Nov. 9. (Sze), 11.55
Ha valaki versenybe akar lépni "a Firefox 1.5 újdonságait legjobban kihasználó kiegészítő" kategóriában, itt a lista ezekről:
squarefree.com

/Robi