Archívum - 2006 - Fórum téma
május 7
Véletlenszerű lekérdezés
Közvetlenül MySQL-ben van arra lehetőségem, hogy egy táblából véletszenszerűen válasszon ki 50 rekordot, majd azt véletlenszerű sorrendbe tegye? Olyasmire gondolok, mint amilyen pl. a shuffle() függvény PHP-ben. A MySQL-beli rand() függvény többszöri lefuttatása azért nem jó, mert ebben az esetben egy rekord többször is szerepelhet.
Gondoltam arra is, hogy lekérem az összes rekordot, majd PHP-ből shuffle() és csak 50 velemre csonkítom a tömböt. De ez ennek nincs sok értelme, sok rekordnál nem lehet valami gyors megoldás.
Van valakinek javaslata?
■ Gondoltam arra is, hogy lekérem az összes rekordot, majd PHP-ből shuffle() és csak 50 velemre csonkítom a tömböt. De ez ennek nincs sok értelme, sok rekordnál nem lehet valami gyors megoldás.
Van valakinek javaslata?
SQLNET V1 & V2 és adatbázis linkelés
Az oracle protokoljairól és az adtbázis linkelésről rövidebben, hosszabban.
■ május 6
Switch case OR operátorral kombinálva?
switch ("e") {
case "a" OR "b" OR "c" OR "d":
echo "A";
break;
}
phpmailer: utf8 -> iso-8859-2
Próbálgatom a phpmailert, de nem akar összejönni az iso-8859-2 karakterkódolású levél.
A levél kódolása eredetileg utf-8. Küldés előtt beállítom, hogy iso-8859-2 legyen a levél kódolása, de ezzel nem érek semmit:Ezért előtte utf8_decode függvénnyel átalakítom iso-ra. A probléma az, hogy az ő és az ű betűk nem jelennek meg helyesen. A következő kód viszont valamiért nem akar működni:Mit lehet ilyenkor tenni?
■ A levél kódolása eredetileg utf-8. Küldés előtt beállítom, hogy iso-8859-2 legyen a levél kódolása, de ezzel nem érek semmit:
$mail->CharSet="iso-8859-2";
$text=str_replace("ő", "õ", $text);
URL paraméterből nem lesz változó
Udv mindenkinek!
Egy egyszeru kis oldallal bajlodom, amit el is keszitettem a sajat kis freewebes tarhelyemen, es a tegnap felraktam a mefgrendelo tarhelyere. Es problemaba utkoztem:
A menu linkjeiben index.php?menu=2 van, a tablazat egyik cellajaban pedig a kovetkezokeppen szeretnem megjelenitei a linkhez tartozo oldalt:Mivel frame-et nem hasznalhattam, ezert hasznaltam ezt a lehetoseget, lehet, hogy nem a legmodernebb, de a freeweben mukodnek a linkek, de a megrendelo Eurowebes tarhelyen mar nem.
Valami a session kezelessel lehet?
Kerem a segitsegeteket, elore is koszonom
■ Egy egyszeru kis oldallal bajlodom, amit el is keszitettem a sajat kis freewebes tarhelyemen, es a tegnap felraktam a mefgrendelo tarhelyere. Es problemaba utkoztem:
A menu linkjeiben index.php?menu=2 van, a tablazat egyik cellajaban pedig a kovetkezokeppen szeretnem megjelenitei a linkhez tartozo oldalt:
<?php
if($menu==2){
include('alt/lap.php');
};
Valami a session kezelessel lehet?
Kerem a segitsegeteket, elore is koszonom
Wordpress_ bejegyzés emailen keresztül
Wordpress blogmotort használok, ami a freewebes tárhelyemen fut. E-mailről szeretnék postot küldeni; beállítottam a "writing by e-mailnél" mindent, létrehoztam egy megfelelő accountot, mégis a wp-mail.php-től ezt kapom: "Ooops POP3 connect: Error [] [] " A freewebbel van a gond? Az email cím esetén a "random stringet" követni kell?
■ május 6
drupal által küldött levél tárgya rosszul jelenik meg
Hali, az a problémám, hogy a drupalból kijövő emailek subject rovatávan nem jól jelennek meg az ékezetes betűk. Tud valaki valami okos tippet hogy hol kezdjek kutakodni,
köszönöm
jancsika
■ köszönöm
jancsika
Mennyire számít nagynak egy 300 megás adatbázis mysql-ben?
Sziasztok!
Van egy oldalam, régen indult, eddig a cikkek, amik felkerültek, fájlokban voltak, onnan lettek beolvasva, módosítva nagyon ritkán vannak.
Most újraírom az oldalt, úgyhogy azokat is beraknám az adatbázisba, valamint normális keresőt is írtam hozzá.
A sima szövegfájlok együttesen mintegy 40 megát tesznek ki (cirka 3500 darab, 1k-stól 160k-sig).
Most hogy az adatbázisba átkerültek maguk a cikkek 60 megát foglalnak (phpmyadmin mondja ennyinek a tábla méretét).
Beindexelve az indexeket tartalmazó tábla 2,7 millió sorral 200 megát foglal.
(4 karakternél kisebb és 20-nál hosszabbak be sem kerültek.)
A kérdésem az, hogy vajon a szolgáltatónál mit fognak ehhez szólni?
Röhögve elhajtanak, hogy hogy képzelem, vagy azért annyira nem kirívó ez a méret? (15 gigás tárhelyem van, php, mysql, Ssl, Cgi, Ssi, Shell Acc lehetőséggel, szóval nem a legalapabb cucc.)
Erőforrásügyileg mennyivel megterhelőbb, mint szövegfájlokat nyitogatni, keresni bennük?
Vajon mit preferálnának, hogy eljuttatom valahogy (cd-n/dvd-n) hozzájuk a dump-ot, vagy inkább ott a gépen történjen az indexelés?
Előre is köszi a válaszokat! :)
■ Van egy oldalam, régen indult, eddig a cikkek, amik felkerültek, fájlokban voltak, onnan lettek beolvasva, módosítva nagyon ritkán vannak.
Most újraírom az oldalt, úgyhogy azokat is beraknám az adatbázisba, valamint normális keresőt is írtam hozzá.
A sima szövegfájlok együttesen mintegy 40 megát tesznek ki (cirka 3500 darab, 1k-stól 160k-sig).
Most hogy az adatbázisba átkerültek maguk a cikkek 60 megát foglalnak (phpmyadmin mondja ennyinek a tábla méretét).
Beindexelve az indexeket tartalmazó tábla 2,7 millió sorral 200 megát foglal.
(4 karakternél kisebb és 20-nál hosszabbak be sem kerültek.)
A kérdésem az, hogy vajon a szolgáltatónál mit fognak ehhez szólni?
Röhögve elhajtanak, hogy hogy képzelem, vagy azért annyira nem kirívó ez a méret? (15 gigás tárhelyem van, php, mysql, Ssl, Cgi, Ssi, Shell Acc lehetőséggel, szóval nem a legalapabb cucc.)
Erőforrásügyileg mennyivel megterhelőbb, mint szövegfájlokat nyitogatni, keresni bennük?
Vajon mit preferálnának, hogy eljuttatom valahogy (cd-n/dvd-n) hozzájuk a dump-ot, vagy inkább ott a gépen történjen az indexelés?
Előre is köszi a válaszokat! :)
ürlap küldés, adatok visszatöltése
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy miként lehet megoldani azt, hogy miként az ingyenes e-mail szolgáltatóknál(pl. freemail, citromail stb.) is van, egy oldalon lehessen feltölteni a képet (vagy egyéb fájlt) és szöveget írni(vagy űrlapot kitölteni).
Én azt gondoltam ki, hogy csupán egy form-ot használok és egy hidden mezőbe írok egy kis infót attól függően, hogy az ügyfél a "kép feltöltése" vagy az "űrlap elküldése" gombra kattintott.
A hidden mezőt utóbb egy php fügvénnyel kiértékelem és aszerint, hogy elküldeni, vagy feltölteni szándékozott-e a delikvens megteszem a szükséges lépéseket. Majd a form adatait visszatöltöm az egyes elemekbe.
Mindezen kódokat egy fájlban, egy oldalon helyeztem el.
A gond csak az, hogy mindez nem minden esetben működik. Több esetben túl türelmetlenek az látogatók és előbb elküldik az űrlapot, hogy a kép feltöltése befejeződött volna.
Arra lennék kíváncsi, hogy nem lehet-e másként megoldani mindezt, akár különválasztva a lépéseket. Ezzel is próbálkoztam azonban nem találtam megoldást például arra, hogy miként tudom az űrlapok elemeinek értékét megőrizni.
Várom az ötleteiteket!
■ A kérdésem az lenne, hogy miként lehet megoldani azt, hogy miként az ingyenes e-mail szolgáltatóknál(pl. freemail, citromail stb.) is van, egy oldalon lehessen feltölteni a képet (vagy egyéb fájlt) és szöveget írni(vagy űrlapot kitölteni).
Én azt gondoltam ki, hogy csupán egy form-ot használok és egy hidden mezőbe írok egy kis infót attól függően, hogy az ügyfél a "kép feltöltése" vagy az "űrlap elküldése" gombra kattintott.
A hidden mezőt utóbb egy php fügvénnyel kiértékelem és aszerint, hogy elküldeni, vagy feltölteni szándékozott-e a delikvens megteszem a szükséges lépéseket. Majd a form adatait visszatöltöm az egyes elemekbe.
Mindezen kódokat egy fájlban, egy oldalon helyeztem el.
A gond csak az, hogy mindez nem minden esetben működik. Több esetben túl türelmetlenek az látogatók és előbb elküldik az űrlapot, hogy a kép feltöltése befejeződött volna.
Arra lennék kíváncsi, hogy nem lehet-e másként megoldani mindezt, akár különválasztva a lépéseket. Ezzel is próbálkoztam azonban nem találtam megoldást például arra, hogy miként tudom az űrlapok elemeinek értékét megőrizni.
Várom az ötleteiteket!