ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2006 - Fórum téma

május 7

Véletlenszerű lekérdezés

kisstoth · 2006. Május. 7. (V), 17.19
Közvetlenül MySQL-ben van arra lehetőségem, hogy egy táblából véletszenszerűen válasszon ki 50 rekordot, majd azt véletlenszerű sorrendbe tegye? Olyasmire gondolok, mint amilyen pl. a shuffle() függvény PHP-ben. A MySQL-beli rand() függvény többszöri lefuttatása azért nem jó, mert ebben az esetben egy rekord többször is szerepelhet.

Gondoltam arra is, hogy lekérem az összes rekordot, majd PHP-ből shuffle() és csak 50 velemre csonkítom a tömböt. De ez ennek nincs sok értelme, sok rekordnál nem lehet valami gyors megoldás.

Van valakinek javaslata?

SQLNET V1 & V2 és adatbázis linkelés

supi007 · 2006. Május. 7. (V), 11.35
Az oracle protokoljairól és az adtbázis linkelésről rövidebben, hosszabban.

május 6

Switch case OR operátorral kombinálva?

Anonymous · 2006. Május. 6. (Szo), 19.03
switch ("e") {
	case "a" OR "b" OR "c" OR "d":
		echo "A";
	break;
}
Miért íródik ki az, hogy 'A'?

phpmailer: utf8 -> iso-8859-2

kisstoth · 2006. Május. 6. (Szo), 16.11
Próbálgatom a phpmailert, de nem akar összejönni az iso-8859-2 karakterkódolású levél.

A levél kódolása eredetileg utf-8. Küldés előtt beállítom, hogy iso-8859-2 legyen a levél kódolása, de ezzel nem érek semmit:
$mail->CharSet="iso-8859-2";
Ezért előtte utf8_decode függvénnyel átalakítom iso-ra. A probléma az, hogy az ő és az ű betűk nem jelennek meg helyesen. A következő kód viszont valamiért nem akar működni:
$text=str_replace("ő", "õ", $text);
Mit lehet ilyenkor tenni?

URL paraméterből nem lesz változó

hajnalbela · 2006. Május. 6. (Szo), 11.17
Udv mindenkinek!

Egy egyszeru kis oldallal bajlodom, amit el is keszitettem a sajat kis freewebes tarhelyemen, es a tegnap felraktam a mefgrendelo tarhelyere. Es problemaba utkoztem:
A menu linkjeiben index.php?menu=2 van, a tablazat egyik cellajaban pedig a kovetkezokeppen szeretnem megjelenitei a linkhez tartozo oldalt:
<?php
	if($menu==2){
		include('alt/lap.php');
	};
Mivel frame-et nem hasznalhattam, ezert hasznaltam ezt a lehetoseget, lehet, hogy nem a legmodernebb, de a freeweben mukodnek a linkek, de a megrendelo Eurowebes tarhelyen mar nem.
Valami a session kezelessel lehet?

Kerem a segitsegeteket, elore is koszonom

Adamodell tervezőt keresek

Anonymous · 2006. Május. 6. (Szo), 11.05
Sziasztok!

Nem tudtok valami jó adatmodell tervezőt?

Köszi

Wordpress_ bejegyzés emailen keresztül

Anonymous · 2006. Május. 6. (Szo), 00.41
Wordpress blogmotort használok, ami a freewebes tárhelyemen fut. E-mailről szeretnék postot küldeni; beállítottam a "writing by e-mailnél" mindent, létrehoztam egy megfelelő accountot, mégis a wp-mail.php-től ezt kapom: "Ooops POP3 connect: Error [] [] " A freewebbel van a gond? Az email cím esetén a "random stringet" követni kell?

május 6

drupal által küldött levél tárgya rosszul jelenik meg

Anonymous · 2006. Május. 5. (P), 23.32
Hali, az a problémám, hogy a drupalból kijövő emailek subject rovatávan nem jól jelennek meg az ékezetes betűk. Tud valaki valami okos tippet hogy hol kezdjek kutakodni,

köszönöm

jancsika

Mennyire számít nagynak egy 300 megás adatbázis mysql-ben?

KergeKacsa · 2006. Május. 5. (P), 19.13
Sziasztok!

Van egy oldalam, régen indult, eddig a cikkek, amik felkerültek, fájlokban voltak, onnan lettek beolvasva, módosítva nagyon ritkán vannak.
Most újraírom az oldalt, úgyhogy azokat is beraknám az adatbázisba, valamint normális keresőt is írtam hozzá.
A sima szövegfájlok együttesen mintegy 40 megát tesznek ki (cirka 3500 darab, 1k-stól 160k-sig).

Most hogy az adatbázisba átkerültek maguk a cikkek 60 megát foglalnak (phpmyadmin mondja ennyinek a tábla méretét).
Beindexelve az indexeket tartalmazó tábla 2,7 millió sorral 200 megát foglal.
(4 karakternél kisebb és 20-nál hosszabbak be sem kerültek.)

A kérdésem az, hogy vajon a szolgáltatónál mit fognak ehhez szólni?
Röhögve elhajtanak, hogy hogy képzelem, vagy azért annyira nem kirívó ez a méret? (15 gigás tárhelyem van, php, mysql, Ssl, Cgi, Ssi, Shell Acc lehetőséggel, szóval nem a legalapabb cucc.)

Erőforrásügyileg mennyivel megterhelőbb, mint szövegfájlokat nyitogatni, keresni bennük?
Vajon mit preferálnának, hogy eljuttatom valahogy (cd-n/dvd-n) hozzájuk a dump-ot, vagy inkább ott a gépen történjen az indexelés?

Előre is köszi a válaszokat! :)

ürlap küldés, adatok visszatöltése

a.d.a.m · 2006. Május. 5. (P), 17.43
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy miként lehet megoldani azt, hogy miként az ingyenes e-mail szolgáltatóknál(pl. freemail, citromail stb.) is van, egy oldalon lehessen feltölteni a képet (vagy egyéb fájlt) és szöveget írni(vagy űrlapot kitölteni).
Én azt gondoltam ki, hogy csupán egy form-ot használok és egy hidden mezőbe írok egy kis infót attól függően, hogy az ügyfél a "kép feltöltése" vagy az "űrlap elküldése" gombra kattintott.
A hidden mezőt utóbb egy php fügvénnyel kiértékelem és aszerint, hogy elküldeni, vagy feltölteni szándékozott-e a delikvens megteszem a szükséges lépéseket. Majd a form adatait visszatöltöm az egyes elemekbe.
Mindezen kódokat egy fájlban, egy oldalon helyeztem el.
A gond csak az, hogy mindez nem minden esetben működik. Több esetben túl türelmetlenek az látogatók és előbb elküldik az űrlapot, hogy a kép feltöltése befejeződött volna.

Arra lennék kíváncsi, hogy nem lehet-e másként megoldani mindezt, akár különválasztva a lépéseket. Ezzel is próbálkoztam azonban nem találtam megoldást például arra, hogy miként tudom az űrlapok elemeinek értékét megőrizni.

Várom az ötleteiteket!