ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2006 - Fórum téma

május 4

Változó magasságú divben a div aljára pozícionolás

Anonymous · 2006. Május. 4. (Cs), 12.01
Hali.

A kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehet egy előre nem ismert magasságú divben a div aljára helyezni a tartalmat?

Nagyítható képek beillesztése Drupal tartalomba

paal · 2006. Május. 4. (Cs), 11.37
Sziasztok!

Létezik valami lehetőség arra, hogy képet illesszek be egy Drupal tartalomba, amiről automatikusan bélyegkép készül, és amire kattintva az eredeti (vagy a megengedett legnagyobb) méretben jelenik meg a kép (pl. LightBox segítségével, azt láttam, hogy ilyen modul van).

Köszi, Pali

CSS DIV-ben vertikálisan középre igazitás

Anonymous · 2006. Május. 4. (Cs), 10.02
Hali!

Tudja valaki, hogy hogyan lehet divben vertikálisan középre igazítani?

Kösz,

atxatx

Szöveges dinamikus menü Xara Menu Makerből?

radacsig · 2006. Május. 4. (Cs), 09.58
Sziasztok!

Kezdő vagyok. Volna egy problémém. Menüt kell csinálnom.
A Xara-nak van is erre egy progija, működik is szépen.
De nekem ez nem jó, mert a menü feliratai képek.
Nekem viszont az kellene, hogy szöveg legyen, amit
ráadásul adatbázisból (MySQL) olvas ki.

Valahogy a MainMenuItem függvénnyel kellene kezdenem valamit.

Segítsetek, ha tudtok. Köszönöm előre is!

G.

UI.: Bocs, ha rossz fórumba írtam.

május 3

Location fejléces átirányítás, amikor a fejlécek már el vannak küldve

Anonymous · 2006. Május. 3. (Sze), 20.22
Üdv!

Tudjátok van a header("Location: 1.php") ami átirányitja a böngészőt egy másik oldalra, pl.: belépésnél...

Nos nekem arra kéne valami megoldás h pl.: atw-n ha megnyomom a belépésnél a submit gombot akkor kiirja ha a header már el van küldve, na de uw-n ilyenel nem volt gondom...

És most szeretném átteni az oldalam atw-ra...

De mivel otthon fejlesztem az oldalamat windows alatt, olyat szeretnék valahogy beállítani hogy ezt a hibát kiirja otthonis mint az atwn h el van már küldve az x sorban és ezért nem indul el az átirányítás...

gondolom ezt php.ini -ben kell átállítani de hol?, mit és mire?

vagy valami függvénnyel, de úgy hogy ez így működjön (max nem igazi hibát irna ki)

?

Előre is köszönöm.

Kinyíló menüm nem megy a Bambina weboldalon

Mara · 2006. Május. 3. (Sze), 18.15
Sziasztok!

Készíte(né)k egy egyszerű lapot. Négy böngészővel próbálkozom, kisebb-nagyobb sikerrel.
A lap: Bambina. Egyenlőre csak a problémás rész látszik. Egy kis menü a baj. Operában működik egyedül úgy, ahogy szeretném, meg talán IE-ben. Firefox és a legújabb Netscape-ben nincsenek almenük.
A forráskódot ide tettem: Forrás.

Hogy lehetne megoldani, hogy menjen a másik kettőben is? Kezdjem előről? :D Vagy másfele tapogatózzak? Még csak most kezdtem ennek a csodának a tanulását, ám valahogy belecsöppentem a mélyében... Vagy ha nem is lehet megoldani, hogy mindenhol működjön, melyikben célszerű az IE-n kívül? És még linuxot nem mertem próbálni, pedig van az is. :D

Köszönöm a segítő válaszokat előre is!

M.

IE7 Beta 2, Flash aktivitás kattintásra

Marcell · 2006. Május. 3. (Sze), 14.01
Amikor rámegyek egy flash elemre a nyilvános IE7 beta 2-ben, akkor kiírja, hogy: "Click to activate and use this control" - ezt a hülye szöveget a végsőben is kiírja majd???

Mert pl a http://szarszo.lutheran.hu oldalamnál ha a jobb oldali menü felett van az egér, akkor villog mögötte a háttér - pedig sima lista és háttérkép CSS-ben... nagy gáz lenne, ha behülyülne az oldal ettől. Ha viszont a flashre van aktiválva, akkor már nem villog.

Továbbá nem kezdi el "forgatni" a képeket, csak ha rákattintasz, ez is nekem elég zavaró. Mire lehet számítani a véglegesben?

Ahogy olvasgattam, van már külső fix, meg tervezőknek kikerülő JS, na de ki a fene fog ezekkel szórakozni egy flash kedvéért??? na meg pont JS-sel? Az átlag júzer úgyse tölti le a külső cég által készített fixet...

Webshop építéssel foglalkozó oldalt keresek

Anonymous · 2006. Május. 3. (Sze), 09.17
Sziasztok!

webshopot szeretnék csinálni. Nem tudtok valami oldalt amin ehhez kapcsolódó tanácsok ötletek vannak? Esetleg példák?
PHP, SQL, Javascriptet ismerem.

Köszi

május 2

Több kódlap egy oldalon

Anonymous · 2006. Május. 2. (K), 16.51
Sziasztok,

Egy oldalon belül több kódlapot kellene használnom, konkrétan ISO-8859-2-öt és ISO-8859-9-et. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Tudom, hogy UTF-8 lenne a megoldás, de ez bizonyos okok miatt sajnos nem játszik.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Ui. nem találtam hasonló témát, ha mégis volt, csak elkerülte a figyelmemet, akkor elnézést.

Böngésző független CSS kialakítás lehetséges?

Anonymous · 2006. Május. 2. (K), 12.52
Sziasztok!

Hogyan kellene böngésző független sítlust kialakítani? Vagy lehet ilyet egyátalán?
Böngésző alatt jelen pillanatban az IE-t és a Firefoxot értem.

Köszi