Archívum - Május 2006 - Fórum téma
május 18
Caps lock ellenőrzése JavaScriptben
Néhány hete, vagy talán néhány hónapja volt egy remek caps lock ellenőrző szkriptecske az oldalon ajánlva, ám most sehol sem találom.
(szinte biztos, hogy a weblabor-on ajánlották, de lehet, hogy nem... :)
Most persze utána mentem a Google barátommal, de semmi használható eszközt nem találtam. Mindenhol a e.keyCode függetlenítette magát a kis és nagybetűktől... tele van a Net hibásabnál hibásabb caps lock ellenőrzésékkel.
Most már elbizonytalanodtam, valóban nem lehet ezt megnézni?
(javascript, input type password, capslock, ...)
■ (szinte biztos, hogy a weblabor-on ajánlották, de lehet, hogy nem... :)
Most persze utána mentem a Google barátommal, de semmi használható eszközt nem találtam. Mindenhol a e.keyCode függetlenítette magát a kis és nagybetűktől... tele van a Net hibásabnál hibásabb caps lock ellenőrzésékkel.
Most már elbizonytalanodtam, valóban nem lehet ezt megnézni?
(javascript, input type password, capslock, ...)
PHP kimenet: böngésző helyett file-ba
Először is bocs, hogy ezért új topic-ot nyitok, de már fél órája keresem a manualban és képtelen vagyok rálelni. Tehát a kérdés, hogy tudom megoldani, hogy a PHP programom kimenete ne a böngészőbe menjen, hanem az a karaktersorozat, amit a böngésző kapna meg, az íródjon ki egy file-ba?
■ 3 pixeles rés a kép körül a span-ban
Hali!
A következő problémára keresem a választ:
van egy span mai tartalmaz egy képet:
span.hatter
{
background-color: #774463;
display: table-cell;
}
A gond az, hogy a kép alatt firefoxban egy 3 pixeles margin van, IE-ben még jobb oldalt is.
Erre azt találtam ki, hogy margin-right: -3px; margin-bottom: 3px;
Viszont ezzel az a gond, hogy mivel a firefoxban jobb oldalt jó, így a kép eltolódik.
Ezért vagy két CSS fájl kell, vagy pedig az oldalon <!--[if IE]>-be kell tennem a margin-right: -3px-elt.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan lehet kiküszöbölni, hogy ne legyen a kép körül margin?
■ A következő problémára keresem a választ:
van egy span mai tartalmaz egy képet:
span.hatter
{
background-color: #774463;
display: table-cell;
}
A gond az, hogy a kép alatt firefoxban egy 3 pixeles margin van, IE-ben még jobb oldalt is.
Erre azt találtam ki, hogy margin-right: -3px; margin-bottom: 3px;
Viszont ezzel az a gond, hogy mivel a firefoxban jobb oldalt jó, így a kép eltolódik.
Ezért vagy két CSS fájl kell, vagy pedig az oldalon <!--[if IE]>-be kell tennem a margin-right: -3px-elt.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan lehet kiküszöbölni, hogy ne legyen a kép körül margin?
print() ciklusba ágyazva, az eredmény miért 5ösével 10esével jelenik meg?
Sziasztok!
Arra keresek választ, hogy egy aránylag hosszadalmas ciklusban kiíratok valamit valahogy így:ez csak úgy jelenik meg a böngészőben, hogy tölt az oldal 1000-el, majd megjelenik az első X db. kiíratás, aztán megint tölt és megint megjelenik x db.
Ez miért van?
■ Arra keresek választ, hogy egy aránylag hosszadalmas ciklusban kiíratok valamit valahogy így:
for($i=0;$i<100000;$i++){
print("$i");
}
Ez miért van?
Több nyelvűség
Sziasztok,
Szeretnék érdeklődni, hogy ti hogyan oldanátok meg egy oldalon belül több nyelv között lehessen váltani.
Jelenleg Smartyban vannak a templatek amiket használ az oldal, azonban 2-3 nyelvre le kellene még fordítani és a késöbbekben továbbfejleszteni az oldalt.
Tehát az a megoldás nem túl nyerő, hogy lemásoljuk az összes templatet egy másik könyvtárba átirjuk a szövegeket és a template dirt módosítjuk. Mivel a változáskor 3-4 fileba kell a változásokat követni.
Drupál rendszert néztem meg, ott a stringeket átvezetik egy t('') függvényen, irjak egy smarty modifiert? Honnan érdemes szedni az adatokat (XML, CSV, adatbázis)?
Van-e erre valami általános megoldás? Mennyire lassitja a rendszert (elég nagy forgalom van már most az oldalon)?
A segítséget előre is köszönöm.
■ Szeretnék érdeklődni, hogy ti hogyan oldanátok meg egy oldalon belül több nyelv között lehessen váltani.
Jelenleg Smartyban vannak a templatek amiket használ az oldal, azonban 2-3 nyelvre le kellene még fordítani és a késöbbekben továbbfejleszteni az oldalt.
Tehát az a megoldás nem túl nyerő, hogy lemásoljuk az összes templatet egy másik könyvtárba átirjuk a szövegeket és a template dirt módosítjuk. Mivel a változáskor 3-4 fileba kell a változásokat követni.
Drupál rendszert néztem meg, ott a stringeket átvezetik egy t('') függvényen, irjak egy smarty modifiert? Honnan érdemes szedni az adatokat (XML, CSV, adatbázis)?
Van-e erre valami általános megoldás? Mennyire lassitja a rendszert (elég nagy forgalom van már most az oldalon)?
A segítséget előre is köszönöm.
LoadModule PHP4_Module C:/PHP4/php4.apache2.dll ?????? error....
szóval a gondom az, hogy nem találja a modult az apach...
sokmindent kipróbáltam már..
valaki segítsen pls :((
■ sokmindent kipróbáltam már..
valaki segítsen pls :((
május 18
Adatok beszúrása egy táblázatba, mikre kell figyelni?
Sziasztok!
Kezdő vagyok PHP + MySQL területén is. Most fejlesztgetek egy kisebb oldalt. Kérdésem a következő. Mikre kell figyelni adatok beszúrásánál egy táblázat esetén? Biztonsági és egyéb szempontokat figyelembe véve.
■ Kezdő vagyok PHP + MySQL területén is. Most fejlesztgetek egy kisebb oldalt. Kérdésem a következő. Mikre kell figyelni adatok beszúrásánál egy táblázat esetén? Biztonsági és egyéb szempontokat figyelembe véve.
else { echo"Hiba!"; } rosz helyre kerül
Üdv,
Kérdésem az lenne hogy ha egy feltétel nem teljesül, pl a jelszó nem stimmel, akkor kiiratom hogy "Hiba.." akkor a szöveg a lap tetejére kerül, nekem pedig egy táblázat belsejébe lenne rá szükségem esztétikai okok miatt.
Hogy oldható meg?
■ Kérdésem az lenne hogy ha egy feltétel nem teljesül, pl a jelszó nem stimmel, akkor kiiratom hogy "Hiba.." akkor a szöveg a lap tetejére kerül, nekem pedig egy táblázat belsejébe lenne rá szükségem esztétikai okok miatt.
Hogy oldható meg?
Nyomtatáskor Explorer levágja a szöveg jobb szélét
Üdv Mindekinek,
olyan kérdésem van, hogy a tárgyban szereplő problémával találkozott e már valaki? FF-ben rendesen kinyomtatja, de IE alatt egyszerűen nem sikerült ezt elérni.
Végignéztem a cikket, ami erről szól, de egyszerűen nem értem hol rontom el!
Amit nem szeretnék megjeleníteni azt elrejtem.
Az oldal, ahol ezt próbáltam a következő:
http://www.activita.net/osteo.phpÉn sajnos nem látom a hibát(4 órája küzdök vele), de ha van vkinek egy csöpp ideje, vagy ötelete, akkor azt szívesen veszem.
Üdv
Sanyi
■ olyan kérdésem van, hogy a tárgyban szereplő problémával találkozott e már valaki? FF-ben rendesen kinyomtatja, de IE alatt egyszerűen nem sikerült ezt elérni.
Végignéztem a cikket, ami erről szól, de egyszerűen nem értem hol rontom el!
Amit nem szeretnék megjeleníteni azt elrejtem.
Az oldal, ahol ezt próbáltam a következő:
http://www.activita.net/osteo.php
body {
margin: auto;
padding: auto;
font-family: sans-serif; /*"Bitstream Vera Sans", Trebuchet MS, Helvetica, sans-serif;*/
font-size: 12pt;
text-align: left;
color: black;
background: #ffffff !important;
}
p {
width: 100%;
vertical-align: top;
}
#menu_table, #top_menu, #float_content, #float_content2, #top, #adresse, #produkte {
display: none;
height: 0px;
}
#left {
height: 100px;
display: block;
margin: 0px;
padding: 0px;
}
#bottom, #content {
display: block;
margin: auto;
padding: auto;
height: auto;
width: 100%;
}
#main {
height: auto;
width: auto;
}
#img_anfahrt {
page-break-after: always;
}
@page {
margin-left: 1.5cm;
margin-right: 1.5cm;
margin-top: 2cm;
margin-bottom: 2cm;
}
Üdv
Sanyi
marquee, fényujsag, hasonlo PHP-ben
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megvalósítani a -nem valid- <marquee> parancshoz hasonlo fényujságot egy oldalra PHP-ben, vagy valamilyne más módszerrel, amit minden böngésző támogat is?
Elöre is köszi
niel
■ az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megvalósítani a -nem valid- <marquee> parancshoz hasonlo fényujságot egy oldalra PHP-ben, vagy valamilyne más módszerrel, amit minden böngésző támogat is?
Elöre is köszi
niel