Archívum - Jún 2005 - Fórum téma
június 3
megjelenítési, és pozicionálási gond Firefoxban...
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a Firefox, egy középre igazított DIV-et bal oldalra tesz, és a "DIV#header"-nek pedig nem jeleníti meg a "background-image"-át.
A HTML, és a CSS valid.
IE alatt minden jó, bár a "DIV#menuhor" picit szélesebb a kelleténél. Az meg firefox alatt jó :)
Ha van valami ötletetek a probléma megoldására azt nagyon megköszönném...
Az oldalt a www.woodtiger.atw.hu -n tudjátok megnézni.
■ Az a problémám, hogy a Firefox, egy középre igazított DIV-et bal oldalra tesz, és a "DIV#header"-nek pedig nem jeleníti meg a "background-image"-át.
A HTML, és a CSS valid.
IE alatt minden jó, bár a "DIV#menuhor" picit szélesebb a kelleténél. Az meg firefox alatt jó :)
Ha van valami ötletetek a probléma megoldására azt nagyon megköszönném...
Az oldalt a www.woodtiger.atw.hu -n tudjátok megnézni.
Tömb elem vizsgálat
Sziasztok,
excel file-ból próbálok adatot kimenteni tömbbe. Igazábol .csv formátummal próbálkozom, a gondom az lenne hogy a csv fileból minden sor lesz egy tömb elem. nekem pedig arra lenne szükségem hogy minden pontos vessző utáni elem legyen egy külön álló tömb elem.
Kérdés: van vmilyen függvény amivel a tömb elemein végig tudok menni karakterenként?
köszi szépen a segítséget
■ excel file-ból próbálok adatot kimenteni tömbbe. Igazábol .csv formátummal próbálkozom, a gondom az lenne hogy a csv fileból minden sor lesz egy tömb elem. nekem pedig arra lenne szükségem hogy minden pontos vessző utáni elem legyen egy külön álló tömb elem.
Kérdés: van vmilyen függvény amivel a tömb elemein végig tudok menni karakterenként?
köszi szépen a segítséget
Tömbös kérdés...
Sziasztok!
Adott két tömb. Az egyik tömb a passwd fáljból a felhasználók neveit tartalmazza, a másik tömb is szintén felhasználóneveket, melyek között vannak olyanok, amik megtalálhatóak az első tömbben. Én egy olyan tömböt szeretnék, amely azokat a neveket tartalmazza, amely az egyik tömbben megtalálható, de a másikban nem. Ha jól emlékszem ezt halamozok különbségének nevezzük.
Egy példával is élek:
Egyik tömb: proba, szabi, ssh, root
Másik tömb: proba, ssh
Eredemény tömb: szabi, root
Szóval így kéne működnie...
A próbálkozásom:
<?php
$passwd = file("/etc/passwd");
foreach ($passwd as $ertek) {
$tomb[] = substr($ertek, 0, strpos($ertek, ":"));
}
$adatbazis = file("tomb.txt");
$eredmeny = array_diff($adatbazis,$tomb);
foreach ($eredmeny as $ertek) {
echo $ertek . "<br>";
}
?>
Erre visszaadja a teljes $adatbazis tömböt, és nem a különbséget...
■ Adott két tömb. Az egyik tömb a passwd fáljból a felhasználók neveit tartalmazza, a másik tömb is szintén felhasználóneveket, melyek között vannak olyanok, amik megtalálhatóak az első tömbben. Én egy olyan tömböt szeretnék, amely azokat a neveket tartalmazza, amely az egyik tömbben megtalálható, de a másikban nem. Ha jól emlékszem ezt halamozok különbségének nevezzük.
Egy példával is élek:
Egyik tömb: proba, szabi, ssh, root
Másik tömb: proba, ssh
Eredemény tömb: szabi, root
Szóval így kéne működnie...
A próbálkozásom:
<?php
$passwd = file("/etc/passwd");
foreach ($passwd as $ertek) {
$tomb[] = substr($ertek, 0, strpos($ertek, ":"));
}
$adatbazis = file("tomb.txt");
$eredmeny = array_diff($adatbazis,$tomb);
foreach ($eredmeny as $ertek) {
echo $ertek . "<br>";
}
?>
Erre visszaadja a teljes $adatbazis tömböt, és nem a különbséget...
htmlMimeMail class
Sziasztok!
Használja valaki ezt az osztályt?
Mitől lehet az, hogy freemail.hu címekre ennek a send() függvényével kiküldött levelek nem érkeznek meg?
Próbáltam a fejlécben a From mögé \r\n-t tenni, de hiába. Mellesleg sztem ezt az osztály megoldja, ha jól láttam. Tehát csak ennyi kell megadni elvileg: $from = "From: Feladó <mymail##kukac##domain.hu>";
$MimeMailObj->setFrom($from);
Mi lehet a gond?
Sima mail(); fgv. kiküldi a levelet freemailre is, de a html levelek szempontjából számomra egyszerűbb lenne ennek a használata.
Köszi előre is!
■ Használja valaki ezt az osztályt?
Mitől lehet az, hogy freemail.hu címekre ennek a send() függvényével kiküldött levelek nem érkeznek meg?
Próbáltam a fejlécben a From mögé \r\n-t tenni, de hiába. Mellesleg sztem ezt az osztály megoldja, ha jól láttam. Tehát csak ennyi kell megadni elvileg: $from = "From: Feladó <mymail##kukac##domain.hu>";
$MimeMailObj->setFrom($from);
Mi lehet a gond?
Sima mail(); fgv. kiküldi a levelet freemailre is, de a html levelek szempontjából számomra egyszerűbb lenne ennek a használata.
Köszi előre is!
június 2
Felbontas lekerdezes lehetseges a PHP5el?
Sziasztok,
szeretnem kerdezni tud e valaki olyan modszert csak PHPban, hogy megtudjam a script generalas alatt hogy milyen felbontast hasznal a kliensem hogy annak megfelelo meretu lapot generaljon a php.
Tud e valaki erre egy modszert?
ps. javascript kizarva, csak olyan modszer erdekel amelyikkel mar generalas alatt megtudom allitani a rezoluciojat
■ szeretnem kerdezni tud e valaki olyan modszert csak PHPban, hogy megtudjam a script generalas alatt hogy milyen felbontast hasznal a kliensem hogy annak megfelelo meretu lapot generaljon a php.
Tud e valaki erre egy modszert?
ps. javascript kizarva, csak olyan modszer erdekel amelyikkel mar generalas alatt megtudom allitani a rezoluciojat
Felhasználók nyomon követése.
Sziasztok!
Bejelentkezett és vendég látogatók számát, esetleg tevékenységeit szeretném nyomon követni, inkább statisztikaként kiiratni az oldalamra.
Milyen megoldásal, eljárással, vagy inkább függvénnyel lehet ezt megtenni.
Az Ultraweb ezt nem engedte:
$ph = popen( "who", "r" )
Azt olvastam, ezzel valami hasonlót lehet elkövetni, de nem jött be.
Előre is köszönöm!
üdv.:DaniL
■ Bejelentkezett és vendég látogatók számát, esetleg tevékenységeit szeretném nyomon követni, inkább statisztikaként kiiratni az oldalamra.
Milyen megoldásal, eljárással, vagy inkább függvénnyel lehet ezt megtenni.
Az Ultraweb ezt nem engedte:
$ph = popen( "who", "r" )
Azt olvastam, ezzel valami hasonlót lehet elkövetni, de nem jött be.
Előre is köszönöm!
üdv.:DaniL
PHP mail()
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni abban ,hogy ha egy levelet a php mail() függvényével küldök el , akor a levél fejlécében a return path egy általam beállítható, változtatható email címre mutason
Return-Path: <xxx##kukac##yyy.hu>
THX..
■ Segítséget szeretnék kérni abban ,hogy ha egy levelet a php mail() függvényével küldök el , akor a levél fejlécében a return path egy általam beállítható, változtatható email címre mutason
Return-Path: <xxx##kukac##yyy.hu>
THX..
június 2
String keresés
Hello!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az a függvény, amivel egy string sorozatban tudok keresni egy karaktert (például levizsgálni, hogy egy feltöltendő file nevében van-e space)? (Ha egy példát is írnátok, akkor nagyon megköszönném!)
És lenne itt még 1 kérdésem: Miért nem működik egy ingyenes tárhelyen az eregi függvény? Ilyen formában van:
if (($_POST[reg_submit]) && !eregi('^<>?$',$_POST[valami]){
...
}
És ekkor nem megy bele a feltétel igaz ágába, pedig a 'valami' nevű input mezőbe nem írok tiltott karaktert. Miért lehet ez?
■ Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az a függvény, amivel egy string sorozatban tudok keresni egy karaktert (például levizsgálni, hogy egy feltöltendő file nevében van-e space)? (Ha egy példát is írnátok, akkor nagyon megköszönném!)
És lenne itt még 1 kérdésem: Miért nem működik egy ingyenes tárhelyen az eregi függvény? Ilyen formában van:
if (($_POST[reg_submit]) && !eregi('^<>?$',$_POST[valami]){
...
}
És ekkor nem megy bele a feltétel igaz ágába, pedig a 'valami' nevű input mezőbe nem írok tiltott karaktert. Miért lehet ez?
shell_exec
Sziasztok
Sajnos még nem nagyon tudok sokmindent php-ban, úgyhogy bocsánat a buta kérdésért, de nem tudok rájönni a megoldásra.
fore.php:
<html>
<body>
<form action="back.php" method="POST">
<input type="text" name="szoveg" size="50">
<input type="submit" value="ok">
</form>
</body>
</html>
back.php:
<html>
<body>
<?php
$output = shell_exec("echo '$_POST["szoveg"]' ");
echo "<pre>$output</pre>";
?>
</body>
</html>
Sehogy sem sikerül elérnem, hogy kiírja,azt ami a $_POST értéke.
Köszönöm a segítséget...
Emese
■ Sajnos még nem nagyon tudok sokmindent php-ban, úgyhogy bocsánat a buta kérdésért, de nem tudok rájönni a megoldásra.
fore.php:
<html>
<body>
<form action="back.php" method="POST">
<input type="text" name="szoveg" size="50">
<input type="submit" value="ok">
</form>
</body>
</html>
back.php:
<html>
<body>
<?php
$output = shell_exec("echo '$_POST["szoveg"]' ");
echo "<pre>$output</pre>";
?>
</body>
</html>
Sehogy sem sikerül elérnem, hogy kiírja,azt ami a $_POST értéke.
Köszönöm a segítséget...
Emese
register_globals
Sziasztok,
Az alábbi gondomra keresek választ és megoldást:
A szolgáltatóm szerverén be van kapcsolva a register_globals. Ennek hatására a programban felülíródik a session változó értéke.
A szolgáltató közölte, hogy nincs módjában kikapcsolni register_globals-t. Ezt tudomásul kell vennem. Azt hallottam, hogy ez komoly biztonsági kockázatot jelent. Ez igaz? És miben nyílvánul meg?
Mi a megoldás arra, hogy a változó ne íródjon felül? (Nem arra gondolok, hogy írjam újra a programot.)
Ha ki van kapcsolva a register_globals, a program tökéletesen működik.
Allf
■ Az alábbi gondomra keresek választ és megoldást:
A szolgáltatóm szerverén be van kapcsolva a register_globals. Ennek hatására a programban felülíródik a session változó értéke.
A szolgáltató közölte, hogy nincs módjában kikapcsolni register_globals-t. Ezt tudomásul kell vennem. Azt hallottam, hogy ez komoly biztonsági kockázatot jelent. Ez igaz? És miben nyílvánul meg?
Mi a megoldás arra, hogy a változó ne íródjon felül? (Nem arra gondolok, hogy írjam újra a programot.)
Ha ki van kapcsolva a register_globals, a program tökéletesen működik.
Allf