ugrás a tartalomhoz

More Eric Meyer on CSS

Bártházi András · 2005. Jan. 13. (Cs), 13.48

Szerző:

Eric A. Meyer

Kiadó:

New Riders

2004

ISBN:

0735714258

Oldalak száma:

304

Értékelés:

10

Linkek

Eric Meyer minden bizonnyal az egyik legismertebb CSS guru. Számos írás fűződik nevéhez (több könyv is), blogja fontos hírforrás a téma iránt érdeklődőknek. Tavaly áprilisban jelent meg korábbi könyvének folytatása (nem második kiadása), a More Eric Meyer on CSS.

A könyv nem kifejezetten kezdőknek szól, bár nekik is hasznos olvasmány lehet. Projekt központú (azaz se nem referencia, se nem általános bevezető), 10 konkrét feladaton keresztül mutatja be a CSS lehetőségeit, színes képekkel illusztrálva. A projektek kivitelezése folytán megismerkedhetünk a CSS kívánta gondolkodásmóddal, hogy mit hogyan kell használni, s legfőképpen, hogy mi miért van úgy. A könyv mintegy több, mint 250 oldala szól erről a 10 projektről, azaz átlagosan 25 oldal jut egy projektre, annak részletes megtárgyalására.

Az első projekt egy meglevő oldal átalakítását tűzi ki céljául. A fejezet végén összehasonlíthatjuk az eredeti oldal méretét az újonnan elkészülttel. A második projekt kapcsán egy képgaléria, a harmadik keretében pedig egy üzleti jelentés kialakításának lépésein kalauzol minket végig. A negyedik fejezetben a háttérképek pozícionálásának kérdésével ismerkedhetünk meg. Az ötödik projekt egy lista alapú menü kialakítását mutatja meg lépésről-lépésre. A hatodik projekt keretében tiszta CSS alapú lenyíló menük kialakításával ismerkedhetünk meg - Internet Explorer esetén egy .htc fájlt használva a helyes működéshez. A hetedik projekt füles menük kialakítását veszi górcső alá, míg a nyolcadik blogok megjelenésének kialakításáról szól. A kilencedikben egy teljes (személyes) honlap felépítését ismerhetjük meg. A tizedik, záró projekt végül egy CSS Zen Garden design összeállítását mutatja be.

A könyvet mindenkinek csak ajánlani tudom, amellett, hogy komoly szakmai háttér áll mögötte, élvezetes olvasmány is. A színes ábráknak köszönhetően nem csak számítógép mellett tudunk ismerkedni a témával, bár természetesen ha komolyan gondoljuk, hogy el szeretnénk sajátítani az olvasottakat, a könyv oldaláról letölthető példákat nem árt, ha kipróbáljuk.
 
1

Mennyibe került ez a könyv?

Fekete Ferenc GDA · 2005. Jan. 16. (V), 16.45
Mennyibe került ez a könyv?

ferenc voltam
2

Ár

Bártházi András · 2005. Jan. 16. (V), 20.21
$45.00 (USA), $65.00 (CANADA), £34.99 (UK)

Itt pedig kedvezményesen tudod megvenni (30% az angol árból): http://weblabor.hu/hirek/20050113/konyvesbolt

Hogy kérdésedre is válaszoljak, ez a könyv ingyen volt, mert kaptuk a kiadótól ajándékként, lásd másik hírünket:
http://weblabor.hu/hirek/20050113/versenykulondijak

-boogie-
3

ingyen és bérmentve

Anonymous · 2005. Feb. 7. (H), 20.01
http://warez-site-volt.com

A fenti cimrol lejon.
4

warez?

bbalint · 2005. Feb. 7. (H), 20.20
és ezt így most biztos szabad?
5

Az

Bártházi András · 2005. Feb. 7. (H), 20.38
Nálunk nem szabad. Moderálva.

-boogie-
6

re: ingyen és bérmentve

Anonymous · 2005. Feb. 7. (H), 22.14
a googleban mondjuk a "***moderálva***"-re rákeresve ha jól emlékszem az 1-3 linkben van :)
7

Örülünk

Bártházi András · 2005. Feb. 7. (H), 22.28
Örülünk neki, de oldalunknak nem az a célja, hogy warez oldalakra linkeljük róla, s illegális megoldásokat mutassunk be. Kérlek fogd vissza magad.

-boogie-
8

chm az illegális?

Anonymous · 2005. Feb. 8. (K), 10.42
az csak jó ha megvan windows help formátumban. pl. az EditPlus alá is be lehet tenni az ilyen fájlokat toolként. mi ebben a warez te szerencsétlen?
9

copyright

bbalint · 2005. Feb. 8. (K), 11.03
van ilyen copyright dolog, ami gondolom vonatkozik erre a könyvre is és. abba biztos van valami olyasmi, hogy annak a könyvnek a jogait egy kiadó birtokolja, ami nagy valószínűséggel nem szeretné/nem engedi/nem engedné, hogy a nyomtatottól eltérő formátumban is elérhető legyen a mű. aszem,

amúgy, az az oldal sem túl rendes; mert a könyvet egy valamilyen nevű csapat adta ki, az a kínai oldal meg újrapublikálta/tömörítette/stb.
és az ilyen nem szép dolog, "a scene" szempontjából,

a chm nem illegális, de az a súgófile speciel az.

bbalint
10

jog

Jano · 2005. Feb. 8. (K), 11.47
Ez a konyv hivatalosan nem toltheto le ingyen! A szerzo, kiado, a jogtulajdonos, akik eloallitottak nem engedelyeztek. 1 de lehet 2 mintafejezet olvashato csak ingyenesen. Ezenkivul a kiado altal mukodtetett Online renszerben is elerheto valoszinuleg a teljes verzio es szerintem ezt is onnan szedtek le. Ami szinten fizetos, de joval olcsobb es gyorsabb lehet mintha megrendelned kulfoldrol.

A Weblabornak meg eleg kinos, hogy megegyeznek egy konyvterjesztovel, hogy kedvezmenyesen vehetnek a tagok, a latogatok konyveket es akkor ide dugja valaki az online cuccot.
12

Weblabornak kínos

Bártházi András · 2005. Feb. 8. (K), 12.25
Nem csak azért nem szeretnénk a warez hozzászólások megjelenését, mert a könyvkiadóval, terjesztővel megegyeztünk. Úgy gondoljuk, hogy a Weblabor nem a warez programok és egyéb anyagok (e-könyvek) terjesztésének a színhelye.

-boogie-
14

Nem kínos

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 8. (K), 14.54
Nem kínos, hanem annál sokkal komolyabb: törvénytelen. Egyszer hallottam egy egyetemi vizsgáztatós történetet, közvetlenül a vizsgáztatótól. Egy projekt kidolgozott leírását kellett megvédeni a vizsgán. A projekt egy zene (vagy videó) disztribúciós webhely volt ha jól emlékszem. A vizsgáztató megkérdezte a kedves hallgatót, hogy legális-e a zenék szabad terjesztése, mire a kolléga szemrebbenés nélkül azt válaszolta, hogy ezzel semmilyen jogi probléma nincs. Ha jól emlékszem, nem sikerült a hallgatónak teljesítenie a tárgyat. Egy neves magyar egyetemről beszélünk...
15

a zene az egyetlen

Anonymous · 2005. Feb. 8. (K), 18.31
a jogi dolgok soha nem 1értelműek. nem minden dal tartozik a jogvédett kategóriába. jóhiszemüséget is feltételezhetett volna az illető. lehet, hogy köze sem volt az egész webhelyhez és dilettánsként megkapaszkodott valamibe amiről hallott már valahol.
16

Nana

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 8. (K), 18.37
Ha valakik feltölthetnek dalokat egy webhelyre, míg másvalakik letölthetik azokat, és a webhely nem foglalkozik azzal, hogy a dalok terjesztésének milyen jogi vonzata van, akkor nem gondolom, hogy belekötés, ha megkérdőjelezzük a kialakító jogi alapját...
18

szabad

Anonymous · 2005. Feb. 8. (K), 22.07
ez nyilván attól is függ, hogy mit töltenek fel és kik. a hozzászólásod azt sugalta, hogy emberünknek ez volt az egyetlen érve a kolléga megbuktatásában.
19

?

Bártházi András · 2005. Feb. 8. (K), 22.40
Most ki az embered, és ki lett "megbuktatva"? :( A sok Anonymous hozzászóló között nem igazán látom, hogy miről is beszélünk itt egyáltalán?

-boogie-
20

kik töltenek fel és mit

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 8. (K), 23.09
Pont ezek azok, amikre egy ilyen rendszernek ki kellene térnie. Ha nem tér ki rá, akkor megbukott. A rendszer. Ha pedig fel sem merül egy ilyen tárgyat hallgató kollégában, még külön kérdésre sem, hogy erre ki kellene térni, akkor ő is megbukott. Szerintem ez triviális. Nyilván nem fogadhatnak el egy egyetemi védésen olyan munkát, ami illegális tartalmak terjesztését végzi.
11

Vita

Bártházi András · 2005. Feb. 8. (K), 12.22
Ilyen alpári stílusban nem vagyok hajlandó vitát nyitni veled. Kérlek fogd vissza magad, különben kénytelenek leszünk az ilyen jellegű hozzászólásaid teljes moderálására. Örülünk, hogy elértük azt a szintet, hogy megjelentek azok, akiket zavar, hogy egyre nagyobb portál leszünk. :)

-boogie-
13

chm nem illegalis

Anonymous · 2005. Feb. 8. (K), 12.30
A copyrightrol olvasgathatnal egy kicsit. A CHM formatum, mint a Windows help formatuma egyaltalan nem illegalis, viszont egy copyright vedelem alatt allo konyv terjesztese barmilyen formatumban igen.
17

nem olyan egyszeru ez a dolog;)

pp · 2005. Feb. 8. (K), 22.01
Ez sem teljesen igaz, mert pl egy tanar a konyv azon reszet, amit a tanoran felhasznal lefenymasolhatja, es odaadhatja a diakoknak, legalábbis Mo.-n.

pp
21

érdekes thread lett volna

Anonymous · 2005. Jún. 25. (Szo), 22.48
érdekes thread lett volna ha páran nem kezdenek izmozni meg handabandázni :(
22

copyright téma

Bártházi András · 2005. Jún. 25. (Szo), 23.20
Igen, valóban. De erről egyrészt a fórumban tessék beszélni, másrészt pedig ne tessék belinkelni warez tartalmakat, mert ahhoz nem fogunk asszisztálni (még hozzátenném, hogy szép lenne, ha legalább egy - bármilyen - aláírás lenne az ilyen vélemények mellett).

-boogie-