Archívum - Már 2005 - Fórum téma
március 13
Kép megjelenítés
Sziasztok!
Az Apache2+PHP5+MySQL 4.0.23 hármas felrakása után nem működik a kép (sima jpg fotó) megjelenítés. A hibajelenség: A felső részen bejön a képből egy csík, a többi szürke lesz. Valami config probléma lehet?
Kösz a segítséget!
Üdv!
■ Az Apache2+PHP5+MySQL 4.0.23 hármas felrakása után nem működik a kép (sima jpg fotó) megjelenítés. A hibajelenség: A felső részen bejön a képből egy csík, a többi szürke lesz. Valami config probléma lehet?
Kösz a segítséget!
Üdv!
Tábla elem helyezése position nélkül
Hali!
Olyan gondom van, hogy XHTML 1.1-ben egy tábla elemet akarok középre helyezni a lapon, és nem tudom, hogy lehetne szabványosan megcsinálni.
Ugye:
<table align="center">
gyorsan megoldaná a problémámat, csakhogy így nem szabványos...
CSS-ben ha megadom POSITION-el akkor csak az adott képernyő felbontáson lesz jó...
Valaki tudna nekem alternatívákat mondani?
■ Olyan gondom van, hogy XHTML 1.1-ben egy tábla elemet akarok középre helyezni a lapon, és nem tudom, hogy lehetne szabványosan megcsinálni.
Ugye:
<table align="center">
gyorsan megoldaná a problémámat, csakhogy így nem szabványos...
CSS-ben ha megadom POSITION-el akkor csak az adott képernyő felbontáson lesz jó...
Valaki tudna nekem alternatívákat mondani?
setlocale() és az rrdtool
Hello Fórum!
az alábbi kódrészlet hivatott, egy RRD adatbázisból grafikont rajzolni.
ezzel nincs is gond. megrajzolja
csak a setlocale() függvénynek nincs hatása.
azaz a grafikon x-tengején szereplő
időbéllyegek angolok, a magyar helyett.
ehhez kérem a segítségetek kérni.
start = time()-nap;
setlocale(LC_TIME, 'hu_HU');
$rule= mktime(0,0,0);
$rule1 = mktime(0,0,0)-nap;
$opts = array(
"-v", "dBuV",
"-s","$start",
"-w 700",
"-h 100",
"-x","HOUR:2:HOUR:1:HOUR:2:0:%H %a",
"DEF:in=/var/www/camesys/rra/192.168.100.1_rfspeed.rrd:in:AVERAGE",
"DEF:out=/var/www/camesys/rra/192.168.100.1_rfspeed.rrd:out:AVERAGE",
"LINE1:out#FF0000:in",
"LINE1:in#0000FF:out",
"PRINT:out:AVERAGE:Average in %3.1lf ",
"PRINT:out:MAX:Max in %3.1lf",
"PRINT:out:MIN:Min in %3.1lf",
"PRINT:out:LAST:Last in %3.1lf",
"PRINT:in:AVERAGE:%3.1lf",
"PRINT:in:MAX:%3.1lf",
"PRINT:in:MIN:%3.1lf",
"PRINT:in:LAST:%3.1lf",
"VRULE:$rule1#FF0000",
"VRULE:$rule#FF0000");
$ret = rrd_graph("camesys/tmp/router-port2.gif", $opts, count($opts));
■ az alábbi kódrészlet hivatott, egy RRD adatbázisból grafikont rajzolni.
ezzel nincs is gond. megrajzolja
csak a setlocale() függvénynek nincs hatása.
azaz a grafikon x-tengején szereplő
időbéllyegek angolok, a magyar helyett.
ehhez kérem a segítségetek kérni.
start = time()-nap;
setlocale(LC_TIME, 'hu_HU');
$rule= mktime(0,0,0);
$rule1 = mktime(0,0,0)-nap;
$opts = array(
"-v", "dBuV",
"-s","$start",
"-w 700",
"-h 100",
"-x","HOUR:2:HOUR:1:HOUR:2:0:%H %a",
"DEF:in=/var/www/camesys/rra/192.168.100.1_rfspeed.rrd:in:AVERAGE",
"DEF:out=/var/www/camesys/rra/192.168.100.1_rfspeed.rrd:out:AVERAGE",
"LINE1:out#FF0000:in",
"LINE1:in#0000FF:out",
"PRINT:out:AVERAGE:Average in %3.1lf ",
"PRINT:out:MAX:Max in %3.1lf",
"PRINT:out:MIN:Min in %3.1lf",
"PRINT:out:LAST:Last in %3.1lf",
"PRINT:in:AVERAGE:%3.1lf",
"PRINT:in:MAX:%3.1lf",
"PRINT:in:MIN:%3.1lf",
"PRINT:in:LAST:%3.1lf",
"VRULE:$rule1#FF0000",
"VRULE:$rule#FF0000");
$ret = rrd_graph("camesys/tmp/router-port2.gif", $opts, count($opts));
március 12
Tetszőleges függvény ábrázolása Flashben
Egy olyan programot írok flashben amely megadott függvényt abrázol.
Eddig menüs rendszerrel írtam, aminek az a hátránya, hogy csak az adott konstansokat lehet beállítani.
pl.: f(x)=c*sin(a*x+b)+d
Viszont mindezt szeretném átírni olyan programmá ami tetszőleges függvényt tud ábrázolni.
pl.:f(x)=2*lg(sin(1/3*x+4))+cos(3*x)
Ehhez az kéne, hogy a kezekőfelületről beérkező stringet átalakítsam programsorrá.Csak hát, ezt hogyan?
Kérlek, segítsetek!
■ Eddig menüs rendszerrel írtam, aminek az a hátránya, hogy csak az adott konstansokat lehet beállítani.
pl.: f(x)=c*sin(a*x+b)+d
Viszont mindezt szeretném átírni olyan programmá ami tetszőleges függvényt tud ábrázolni.
pl.:f(x)=2*lg(sin(1/3*x+4))+cos(3*x)
Ehhez az kéne, hogy a kezekőfelületről beérkező stringet átalakítsam programsorrá.Csak hát, ezt hogyan?
Kérlek, segítsetek!
nowaytome@freemail.hu
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy egy fájlt szeretnék feltölteni a szerverre php-vel. De miutaán kiválasztom a küldő számítógépéről a fájlt és tovább, a serveren az action script nem kapja meg a fájl adatait!
Lehet, hogy valamit php konfigurációs probléma, vagy az Apache-al van problémám?
A két fájl forrása: (korrábbi témábólloptam)
<HTML>
<FORM ACTION=upload.php METHOD=POST ENCTYPE="multipart/form-data">
<INPUT TYPE=HIDDEN NAME=MAX_FILE_SIZE VALUE=1024>
Submit this file: <INPUT TYPE=FILE NAME=userfile><BR>
<INPUT TYPE=SUBMIT><BR>
</FORM>
</HTML>
A másik:
<HTML>
You submitted this file:<BR><BR>
Name: <? echo($userfile); ?><BR>
Original Name: <? echo($userfile_name); ?><BR>
Size: <? echo($userfile_size); ?><BR>
Type: <? echo($userfile_type); ?><BR>
<?
if (copy($userfile, $userfile_name)) {
echo("<B>File successfully copied!</B>");
} else {
echo("<B>Error: failed to copy file...</B>");
}
unlink($userfile);
?>
</HTML>
És az üzenet a küldés után:
You submitted this file:
Name:
Original Name:
Size:
Type:
Warning: Unable to open '' for reading: No such file or directory in /var/httpd/install/drivers/valami/upload.php on line 9
Error: failed to copy file...
Warning: unlink() failed (No such file or directory) in /var/httpd/install/drivers/valami/upload.php on line 14
Előre is köszi a megoldásokat!!!
Csaba
■ Az lenne a problémám, hogy egy fájlt szeretnék feltölteni a szerverre php-vel. De miutaán kiválasztom a küldő számítógépéről a fájlt és tovább, a serveren az action script nem kapja meg a fájl adatait!
Lehet, hogy valamit php konfigurációs probléma, vagy az Apache-al van problémám?
A két fájl forrása: (korrábbi témábólloptam)
<HTML>
<FORM ACTION=upload.php METHOD=POST ENCTYPE="multipart/form-data">
<INPUT TYPE=HIDDEN NAME=MAX_FILE_SIZE VALUE=1024>
Submit this file: <INPUT TYPE=FILE NAME=userfile><BR>
<INPUT TYPE=SUBMIT><BR>
</FORM>
</HTML>
A másik:
<HTML>
You submitted this file:<BR><BR>
Name: <? echo($userfile); ?><BR>
Original Name: <? echo($userfile_name); ?><BR>
Size: <? echo($userfile_size); ?><BR>
Type: <? echo($userfile_type); ?><BR>
<?
if (copy($userfile, $userfile_name)) {
echo("<B>File successfully copied!</B>");
} else {
echo("<B>Error: failed to copy file...</B>");
}
unlink($userfile);
?>
</HTML>
És az üzenet a küldés után:
You submitted this file:
Name:
Original Name:
Size:
Type:
Warning: Unable to open '' for reading: No such file or directory in /var/httpd/install/drivers/valami/upload.php on line 9
Error: failed to copy file...
Warning: unlink() failed (No such file or directory) in /var/httpd/install/drivers/valami/upload.php on line 14
Előre is köszi a megoldásokat!!!
Csaba
CSS - input - IE vs. Firefox
Van valami rendszer abban, ahogy a css-ben megadott tulajdonságokat hogyan értelmezi / értelmezi-e az IE, illetve a Firefox. Néhány konkrét kérdés:
- a Firefox miért nem alkalmazza az <input type="file"> -ra a css-ben adott stílust? (keret, méret) Vagy ami különösen zavaró: ha adok külön szélességet, fehér hátteret generál az adott szélességnek megfelelően, de úgy, hogy a beviteli mezőt + browse gomb nem ér végig rajta, így fehérség marad mögöttük
- az <input type="checkbox"> ugyanakkor IE-ben kap extra margint, FF-ben nem (ami megfelel a stílus-def-nek)
- az <input type="text"> IE-ben szintén kap extra margint, FF-ben nem (ami megfelel a stílus-def-nek)
demo: http://web.axelero.hu/prore/mail/ujlevel.html
Tipp? Olvasmány?
Köszi!
■ - a Firefox miért nem alkalmazza az <input type="file"> -ra a css-ben adott stílust? (keret, méret) Vagy ami különösen zavaró: ha adok külön szélességet, fehér hátteret generál az adott szélességnek megfelelően, de úgy, hogy a beviteli mezőt + browse gomb nem ér végig rajta, így fehérség marad mögöttük
- az <input type="checkbox"> ugyanakkor IE-ben kap extra margint, FF-ben nem (ami megfelel a stílus-def-nek)
- az <input type="text"> IE-ben szintén kap extra margint, FF-ben nem (ami megfelel a stílus-def-nek)
demo: http://web.axelero.hu/prore/mail/ujlevel.html
Tipp? Olvasmány?
Köszi!
március 11
MyODBC
Sziasztok!
XP környezet, letöltöttem a MyODBC-3.51.11-1-et. Kapcsolat beállításnál leakad, nem működik a dolog. Lehetséges, hogy visszafele nem kompatibilis? Nálam a MySQL v4.0.23 van fennt.
Kösz a segítséget!
Üdv!
■ XP környezet, letöltöttem a MyODBC-3.51.11-1-et. Kapcsolat beállításnál leakad, nem működik a dolog. Lehetséges, hogy visszafele nem kompatibilis? Nálam a MySQL v4.0.23 van fennt.
Kösz a segítséget!
Üdv!
Érdekes probléma...
Sziasztok!
Adott egy fájlfeltöltő űrlap. Minden kalappol, kivéve azt, hogy azokat a típusú JPG képeket nem tölti fel, amit digitális fényképezővel csináltam. Egyszerűen nem értem, hogy miért...
Akinek van ötlete, kérem írja meg, nagyon fontos lenne!
Köszi!
■ Adott egy fájlfeltöltő űrlap. Minden kalappol, kivéve azt, hogy azokat a típusú JPG képeket nem tölti fel, amit digitális fényképezővel csináltam. Egyszerűen nem értem, hogy miért...
Akinek van ötlete, kérem írja meg, nagyon fontos lenne!
Köszi!
az ereg(); függvény
Hellóka!
Neten - tudtommal - nincs magyar nyelvű leírása az ereg(); függvénynek..
Elmondja nekem valaki, hogy az hogy müxik, és hogy általában mire érdemes használni?
Előre is köcci :)
■ Neten - tudtommal - nincs magyar nyelvű leírása az ereg(); függvénynek..
Elmondja nekem valaki, hogy az hogy müxik, és hogy általában mire érdemes használni?
Előre is köcci :)
március 9
CSS - WIDTH firefox vs IE
Utalást már számos helyen - pl. a CSS-dobozos WebLabor-cikk hozzászólásaiban - találtam az IE elemszélesség-problémájára, de konkrét megoldásról még nem olvastam.
Azt ugye jól vettem le, hogy a Firefox értelmezi helyesen a "width" értékét, ha margin/padding/border-rel meg van bolondítva a stílus?
De: a div-ek egymásba ágyazásán vagy táblázatos (td fix szélességet kap, benne a div 100%-osat) megoldáson kívül van-e valami olyan, amivel az IE-t is rá tudom bírni arra, hogy megfelelően értelmezze a szabványt?
■ Azt ugye jól vettem le, hogy a Firefox értelmezi helyesen a "width" értékét, ha margin/padding/border-rel meg van bolondítva a stílus?
De: a div-ek egymásba ágyazásán vagy táblázatos (td fix szélességet kap, benne a div 100%-osat) megoldáson kívül van-e valami olyan, amivel az IE-t is rá tudom bírni arra, hogy megfelelően értelmezze a szabványt?