ugrás a tartalomhoz

CSS - input - IE vs. Firefox

babota · 2005. Már. 11. (P), 01.19
Van valami rendszer abban, ahogy a css-ben megadott tulajdonságokat hogyan értelmezi / értelmezi-e az IE, illetve a Firefox. Néhány konkrét kérdés:

- a Firefox miért nem alkalmazza az <input type="file"> -ra a css-ben adott stílust? (keret, méret) Vagy ami különösen zavaró: ha adok külön szélességet, fehér hátteret generál az adott szélességnek megfelelően, de úgy, hogy a beviteli mezőt + browse gomb nem ér végig rajta, így fehérség marad mögöttük

- az <input type="checkbox"> ugyanakkor IE-ben kap extra margint, FF-ben nem (ami megfelel a stílus-def-nek)

- az <input type="text"> IE-ben szintén kap extra margint, FF-ben nem (ami megfelel a stílus-def-nek)

demo: http://web.axelero.hu/prore/mail/ujlevel.html

Tipp? Olvasmány?

Köszi!
 
1

w3c.org

aries · 2005. Már. 11. (P), 13.03
Szerintem a w3c.org css-leírása, de ezt már biztos kitaláltad. Az checkbox, radio, file dolgoknál a GUI által adott stílusok a mérvadóak, hogy a felhasználókat segítse. Azt nem tudom, hogy mi az oka annak, hogy nem lehet felülírni, de egyelőre ez a szabványban/ajánlásban sem szerepel.

A gombot nyugodtan oldd meg képpel v. külön szöveggel, mint ahogy weblaboron is van, a többin sajnos nem tudsz változtatni egyelőre.
--
Aries
2

type=file

babota · 2005. Már. 11. (P), 17.54
jaja, ahol tudom, helyettesítem is a gombokat keményen, ahogy az a mellékelt linken is látható.

viszont a fájlos input-mezővel nem tudok mit kezdeni... az ugy IE-ben működik, de a Firefox nem reagál rá... Erre van vmi tipp (mert ott ugye a gombot automatikusan a browser teszi be)???
3

mindenhol a keret adatait veszi figyelembe

aries · 2005. Már. 11. (P), 21.07
Mindenhol a keretrendszer által nyújtott formát használja. Ennek az az oka, hogy a felhasználó által megszokott, hagyományos alkalmazásból ismert framework SEGÍTSE a felhasználót. Tehát nem érdemes ezzel nagyon foglalkozni. Az oldalat általában nem lesz ettől kevésbé szép, a felhasználók számára pedig segíti a navigációt, hogy a megszokott stílusú gombokkal találkoznak.

Persze az nem erény, hogy ezen nem lehet változtatni, de a szabvány sem írja, szóval remélhetőleg egyszer majd lesz ezen változtatva, de jelenleg szerintem fordítsd az energiáidat másra. :)
--
Aries