Archívum - Már 29, 2005 - Fórum téma
Táblázatba tördelés - nem mindenhol működik
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám, nevezetesen tömbből kéne elválasztó karakterhármasokat tartalmazó stringekből azok alapján újabb tömböket létrehozva táblázatcellákba tördelni azok tartalmát.
Nem is a megvalósítással van a gondom, hanem azzal, hogy míg nálam, localhoston minden gond nékül műküdik, (nem ingyenes) szerverre feltöltve nem.
Van egy érdekes problémám, nevezetesen tömbből kéne elválasztó karakterhármasokat tartalmazó stringekből azok alapján újabb tömböket létrehozva táblázatcellákba tördelni azok tartalmát.
Nem is a megvalósítással van a gondom, hanem azzal, hogy míg nálam, localhoston minden gond nékül műküdik, (nem ingyenes) szerverre feltöltve nem.
unexpected t_object_operator
Hello,
Olyan problémám lenne, hogy ez nem megy:
Holott ez viszont működik:
Ezek szerint az első változat az ekkora hülyeség, vagy csak kell valami plussz, hogy működjön (php4)?
A
A
■ Olyan problémám lenne, hogy ez nem megy:
$query = DB_Factory()->prepare("valami sql query");
Holott ez viszont működik:
$db = DB_Factory();
$query = $db->prepare("valami sql query");
$query = $db->prepare("valami sql query");
Ezek szerint az első változat az ekkora hülyeség, vagy csak kell valami plussz, hogy működjön (php4)?
A
DB_Factory()
függvény:function DB_Factory($type="") {
switch ($type) {
case "Login":
return new DB_Connect_Login();
break;
default:
return new DB_Connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS, DB_NAME);
break;
}
}
switch ($type) {
case "Login":
return new DB_Connect_Login();
break;
default:
return new DB_Connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS, DB_NAME);
break;
}
}
A
DB_Connect
osztály:class DB_Connect
{
var $connection = false;
var $host, $user, $pass, $name;
function DB_Connect($db_host, $db_user, $db_pass, $db_name) {
$this->host = $db_host;
$this->user = $db_user;
$this->pass = $db_pass;
$this->name = $db_name;
}
function connect() {
$this->connection = mysql_connect($this->host, $this->user, $this->pass);
if (!$this->connection OR !is_resource($this->connection)) {
return false;
}
if (!mysql_select_db($this->name)) {
return false;
}
return true;
}
function prepare($query) {
if (!$this->connection && !$this->connect()) {
return false;
}
return new DB_Query($this->connection, $this->query);
}
}
{
var $connection = false;
var $host, $user, $pass, $name;
function DB_Connect($db_host, $db_user, $db_pass, $db_name) {
$this->host = $db_host;
$this->user = $db_user;
$this->pass = $db_pass;
$this->name = $db_name;
}
function connect() {
$this->connection = mysql_connect($this->host, $this->user, $this->pass);
if (!$this->connection OR !is_resource($this->connection)) {
return false;
}
if (!mysql_select_db($this->name)) {
return false;
}
return true;
}
function prepare($query) {
if (!$this->connection && !$this->connect()) {
return false;
}
return new DB_Query($this->connection, $this->query);
}
}
ekezetek
Hali!
MS Sql7 szerverbol szedem az adatokat php-vel, freetds-en keresztul. Az sql szerver beallitasai: language Eglish (United States); Code page 1252;
Az apache a default iso-8859-1, es AddDefaultCharset on.
Hiaba probaltam apacheban AddefaultCharset off-t, es a php fileban header("Content-Type: text/html; charset=cp-1252");
Az ekezetek helyen "?"-et hoz. Mit kene meg tennem, hogy szuperaljon?
koszi
■ MS Sql7 szerverbol szedem az adatokat php-vel, freetds-en keresztul. Az sql szerver beallitasai: language Eglish (United States); Code page 1252;
Az apache a default iso-8859-1, es AddDefaultCharset on.
Hiaba probaltam apacheban AddefaultCharset off-t, es a php fileban header("Content-Type: text/html; charset=cp-1252");
Az ekezetek helyen "?"-et hoz. Mit kene meg tennem, hogy szuperaljon?
koszi
onkeypress FireFox-ban diszkrét JavaScripttel
Üdv Mindenkinek,
kicsit dolgoztam a legutóbbi diszkrét javascript kódokkal, amik a cikkben jelentek meg és egy kérdésem lenne, nekem van egy régebbi kódom egy beviteli mezőnek a korlátozására, ami számokat engedélyez csak bevinni, ezt próbáltam átültetni diszkrét javascriptbe, de FireFox alatt nem akar működni, hiába ad vissza a függvény false értéket 1xűen kiírja a betűt, amit leütöttem?
Tudna vki segíteni ebben?
A kód:Üdv
Sanyi
■ kicsit dolgoztam a legutóbbi diszkrét javascript kódokkal, amik a cikkben jelentek meg és egy kérdésem lenne, nekem van egy régebbi kódom egy beviteli mezőnek a korlátozására, ami számokat engedélyez csak bevinni, ezt próbáltam átültetni diszkrét javascriptbe, de FireFox alatt nem akar működni, hiába ad vissza a függvény false értéket 1xűen kiírja a betűt, amit leütöttem?
Tudna vki segíteni ebben?
A kód:
function doKeyListenNumeric(evt) {
evt || (evt = window.event);
var keyCode = evt.which ? evt.which : evt.keyCode;
if ( keyCode == 8 || keyCode == 46 || keyCode == 37 || keyCode == 39 || keyCode == 35 || keyCode == 36 || keyCode == 9) {
return true;
} else {
return ((keyCode >= 47) && (keyCode <= 58));
}
}
Sanyi
abszolút elérési út?
A szerver "../mysubdir/" könyvtárából szeretnék megjeleníteni egy képet az oldalamon, de az src="../mysubdir/filename.ext" (illetve linknél a href="../mysubdir/filename.ext") mindig megváltozik a kimeneten "../mysubdir/filename.ext" -re, és ezáltal File Not Found hibát generál.
Link esetében ezt ki tudom kerülni egy változóval és get-es átadással (href="actual.php?newvar=../mysubdir/filename.ext"), de képnél kéne az
abszolút elérési út a "../mysubdir/" helyett!
Hogyan tudom megkapni?
Előre is köszi!
■ Link esetében ezt ki tudom kerülni egy változóval és get-es átadással (href="actual.php?newvar=../mysubdir/filename.ext"), de képnél kéne az
abszolút elérési út a "../mysubdir/" helyett!
Hogyan tudom megkapni?
Előre is köszi!
Fájlok letöltés védelme csak regisztráltaknak
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy miként lehetséges egy Apache 2.0.53-as (Win32) webszerver esetén az egyes könyvtárakhoz a hozzáféréseket egy MySQL adatbázisban tárolt felhasználó és jelszó párosításokhoz kötni?
Nem szeretném ha a szerveren tárolt fájlokat valaki egy másik oldalon egyszerűen belinkelné, és ezáltal simán hozzáférhetővé válnának, hanem szükséges lenne az oldalra való regisztráció, s ez után a felhasználó egy letölthető fájl hozzáférésekor megadja az oldalon regisztrált login/jelszó párosát.
Miképpen lehet ezt eszközölni? Előre is köszi a segítséget!
Liquid
■ Azt szeretném megtudni, hogy miként lehetséges egy Apache 2.0.53-as (Win32) webszerver esetén az egyes könyvtárakhoz a hozzáféréseket egy MySQL adatbázisban tárolt felhasználó és jelszó párosításokhoz kötni?
Nem szeretném ha a szerveren tárolt fájlokat valaki egy másik oldalon egyszerűen belinkelné, és ezáltal simán hozzáférhetővé válnának, hanem szükséges lenne az oldalra való regisztráció, s ez után a felhasználó egy letölthető fájl hozzáférésekor megadja az oldalon regisztrált login/jelszó párosát.
Miképpen lehet ezt eszközölni? Előre is köszi a segítséget!
Liquid