ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 16, 2005 - Fórum téma

.js felépítése

cannavaro · 2005. Már. 16. (Sze), 20.35
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne felétek, hogy szeretnék egy random image javascriptet elhelyezni az oldalon és szeretném egy külön fájlba(.js) felsorolni a képeket, mert nem szeretnék egy pár megás index.php-t. Azt szeretném kérdezni hogy kell ezt a .js fájlt felépíteni.
Gondolom <script src="valami.js"></script>-el meghívjuk és másoljam be a scriptet a .js fájlba? Vagy kell még valami ; vagy { bele?
Mert így bemásolva nem műxik.
 

CSS tanulasi lehetoseg

ThomSelet · 2005. Már. 16. (Sze), 19.34
Ismer valaki komolyab CSS tanulasi lehetoseget Budapesten? Mindenhol csak az alapokat adjak, ez mar viszonylag megy, engem komolyabb erdekelne.
 

.DLL (.so)-ból függvény hívása..

giz · 2005. Már. 16. (Sze), 14.08
Sziasztok.
PHP-ben szeretnék írni egy maszkot egy tarifáló motorhoz.
A motor delphiben lesz megírva, dll kiterjesztéssel, ill. linuxon fut majd, vagyis .so lesz!
Kérdésem, hogyan valósítható meg az .so-ban levő függvények hívása, ill. a visszaadott adatok megszerzése !?

Köszi, giz
 

képek beillesztése

bazso · 2005. Már. 16. (Sze), 14.04
Ne haragudjatok az offért, és kérlek ne tekintsétek kötözködésnek, mert referencia oldalnak tekintem szabványok tekintetében és más tekintetében is a weblabort, de nem lehetne egy max-width-et rárakni a fórumba belinkelt képekre, valamint egy:

width: expression( (this.width<=640) ? this.width  : 640  );


persze a 640 helyett a lehetséges legnagyobb méret...

Csak hogy minden böngészőben megjelenhessen rendesen, anélkül, hogy a kép elrontaná az összképet. Így aki beír, annak sem kellene nagyon törődnie az átméretezgetésekkel.

Köszi:

zsolt

Szerk: A hozzászólás eredetije a Tinymce plugin bejelentésnél volt.
 

tinymce plugin bejelentés

PiG · 2005. Már. 16. (Sze), 09.47
Szerkesztői megjegyzés: A projekt gazdával történt egyeztetés után zároltuk ezt a témát, és kérjük, hogy PiG javaslatának megfelelően a projekt honlapján található támogatási lehetőségeket vegyék igénybe a felhasználók.

Image Caption plugin tinyMCE editorhoz

Sziasztok, néhány napja letöltöttem a TinyMCE 1.43 editort. Mindenképpen szerettem volna egy bizonyos funkciót, mégpedig a képekhez feliratokat adni. Így tanulmányozva a felépítését elkészítettem a plugint, melyet most rendelkezésre bocsájtok az érdeklődők számára.
Dialógus ablak akcióban:

Eredmény (a fenti beállítások a baloldali képet eredményezik):


Bár a képernyőkép angol nyelvű beállításokkal készült, teljes magyar támogatást tartalmaz (kivéve a float és clear esetében, ahol hirtelen nem jutott eszembe magyar megfelelő, meg persze kivéve a standard css értékeket, pl: dotted, dashed, stb.)

A plugin segítségével beállítható:
  • A felirat szövege
  • Felirat helyzete (alul, felül)
  • Szöveg igazítása
  • Szöveg színe, háttérszíne
  • Margó
  • Padding (magyarul?)
  • Háttérszín
  • Keret színe stílusa, vastagsága
  • Float és clear értékek

A beírt számértékek pixel értékként vannak kezelve. A szín mezőkbe bármilyen érvényes css színérték berható (#ad45fe, rgb(0,112,32), yellow, stb).
A beállítások elmenthetők (cookie-ba) és visszatölthetők.
Linuxos Firefox 1.0-n teszteltem és használom. WinXp IE-ben csak részben lett tesztelve, ehhez várom az esetleges használók észrevételeit.
Letölthető:
http://tinymce.uw.hu/caption.zip
Ideiglenes tárhely, amíg valaki esetleg be nem vállalja, hogy felrakja az oldalára, illetve, amíg lesz időm megcsinálni a tinymce.uw.hu oldalt (nem mostanában lesz)