ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 16, 2005

Start.com

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 16. (Sze), 22.13
A Microsoft béta teszteli web alapú RSS olvasóját
 

Nifty Corners

Dohány Tamás · 2005. Már. 16. (Sze), 22.05
Lekerekített sarkok, kép nélkül
 

.js felépítése

cannavaro · 2005. Már. 16. (Sze), 20.35
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne felétek, hogy szeretnék egy random image javascriptet elhelyezni az oldalon és szeretném egy külön fájlba(.js) felsorolni a képeket, mert nem szeretnék egy pár megás index.php-t. Azt szeretném kérdezni hogy kell ezt a .js fájlt felépíteni.
Gondolom <script src="valami.js"></script>-el meghívjuk és másoljam be a scriptet a .js fájlba? Vagy kell még valami ; vagy { bele?
Mert így bemásolva nem műxik.
 

CSS tanulasi lehetoseg

ThomSelet · 2005. Már. 16. (Sze), 19.34
Ismer valaki komolyab CSS tanulasi lehetoseget Budapesten? Mindenhol csak az alapokat adjak, ez mar viszonylag megy, engem komolyabb erdekelne.
 

ADOdb támogatás PHP 4.1-en felül

Török Gábor · 2005. Már. 16. (Sze), 16.55
John Lim, a népszerű ADOdb adatbázis réteg kódjának karbantartója jelentette be, hogy a következő kiadásban már nem fogják támogatni a PHP 4.0.5 és 4.0.6 verzióit. A függvénytár számos eleme jelenleg a $HTTP_SERVER_VARS változón keresztül kérdez le néhány beállítást, de most már itt az ideje, hogy áttérjenek a $_SERVER használatára. A $HTTP_*_VARS sémájú változók alkalmazása már jó ideje nem javallott, a PHP 5-ös verzióiban pedig a register_long_arrays-en keresztül ki is kapcsolható a támogatásuk.
 

.DLL (.so)-ból függvény hívása..

giz · 2005. Már. 16. (Sze), 14.08
Sziasztok.
PHP-ben szeretnék írni egy maszkot egy tarifáló motorhoz.
A motor delphiben lesz megírva, dll kiterjesztéssel, ill. linuxon fut majd, vagyis .so lesz!
Kérdésem, hogyan valósítható meg az .so-ban levő függvények hívása, ill. a visszaadott adatok megszerzése !?

Köszi, giz
 

képek beillesztése

bazso · 2005. Már. 16. (Sze), 14.04
Ne haragudjatok az offért, és kérlek ne tekintsétek kötözködésnek, mert referencia oldalnak tekintem szabványok tekintetében és más tekintetében is a weblabort, de nem lehetne egy max-width-et rárakni a fórumba belinkelt képekre, valamint egy:

width: expression( (this.width<=640) ? this.width  : 640  );


persze a 640 helyett a lehetséges legnagyobb méret...

Csak hogy minden böngészőben megjelenhessen rendesen, anélkül, hogy a kép elrontaná az összképet. Így aki beír, annak sem kellene nagyon törődnie az átméretezgetésekkel.

Köszi:

zsolt

Szerk: A hozzászólás eredetije a Tinymce plugin bejelentésnél volt.
 

Ubuntu Linux - nyílt forrás minden úton

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 16. (Sze), 12.08
Nemrég az első DrupalCon kapcsán sikerült a brüsszeli FOSDEM rendezvényen részt vennem, ahol minden ezért jelentkező résztvevőt eláttak egy Knoppix 3.7 és egy Ubuntu Linux 4.10-es kiadással. Számomra ezutóbbi disztribúció teljes újdonságnak számított, és ehhez képest igen meglepődtem, hogy professzionális dupla tokos csomagolásban érkezett. Azt kell mondjam, hogy ha - a telepítő képernyőképeit nézve legalábbis - nem is sikerül az emberi Linux jelmondatnak teljesen megfelelni, a disztribúciós megoldás midenképpen dícséretesnek mondható.

Fiddler PowerToy - Part 1: HTTP Debugging

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 16. (Sze), 11.24
HTTP hibakeresés Windows rendszeren
 

Weblabor Klub, elindultunk

Bártházi András · 2005. Már. 16. (Sze), 10.33
Tavaly augusztusban tártuk egy gondolatunkat elétek: szeretnénk elindítani egy lehetőséget, melynek keretében olvasóink támogathatnak minket, s ezért cserébe különféle szolgáltatásokat is kapnak cserébe. A terv igen pozitív fogadtatásban részesült, s azóta is folyamatosan alakulva, a múlt hétvégi PHP konferenciára végül eljutott abba az állapotba, hogy valósággá váljon. A Weblabor Klub elindult, s immár 12 tagunk is van.