ugrás a tartalomhoz

képek beillesztése

bazso · 2005. Már. 16. (Sze), 14.04
Ne haragudjatok az offért, és kérlek ne tekintsétek kötözködésnek, mert referencia oldalnak tekintem szabványok tekintetében és más tekintetében is a weblabort, de nem lehetne egy max-width-et rárakni a fórumba belinkelt képekre, valamint egy:

width: expression( (this.width<=640) ? this.width  : 640  );


persze a 640 helyett a lehetséges legnagyobb méret...

Csak hogy minden böngészőben megjelenhessen rendesen, anélkül, hogy a kép elrontaná az összképet. Így aki beír, annak sem kellene nagyon törődnie az átméretezgetésekkel.

Köszi:

zsolt

Szerk: A hozzászólás eredetije a Tinymce plugin bejelentésnél volt.
 
1

Szabvány

Bártházi András · 2005. Már. 16. (Sze), 14.06
A szabvány szellemiségétől ennyire eltérő megoldást nem használunk, főként, ha van jobb is (szerintem). A #main most kapott egy overflow: hidden tulajdonságot, remélhetőleg ettől hosszútávon megoldódik az IE ilyen jellegű minden baja.

-boogie-
2

nemcsak IE

bbalint · 2005. Már. 16. (Sze), 14.19
nálam firefox valék és itt is kilógott a jobb oszlop alá az említett kép,
bár most ezzel az overflow: hidden tulajdonsággal legalább nem.

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; hu-HU; rv:1.7.6) Gecko/20050226 Firesomething/1.0.1

bbalint
3

Kilógás

Bártházi András · 2005. Már. 16. (Sze), 14.50
Nem a kilógással volt gond, hanem hogy az oldalsávot az IE lerakta a teljes tartalom alá emiatt. Ezt szerettem volna javítani. A kilógást illetően nekem a Firefox megoldásával nem volt nagy gondom, ha valaki olyan tartalmat rak be, ami nem illik az oldalba, az így járt.

-boogie-
4

Szabványkövetés kiskapukkal?

bazso · 2005. Már. 16. (Sze), 16.15
A szabványhoz való ragaszkodást megértem, nehéz meghúzni a vonalat. Azaz könnyű, csak sajnos az IE nagy hátránya a szabványokkal szemben az internet felhasználók nagyrészét kizárja a körből. :(

Ezek szerint a
<!--[if IE]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie.css" />
<![endif]-->

megoldás sem elfogadható csak amiatt, hogy az ember megpróbálja látványban felzárkóztatni az IE-t használókat? Ez nem kötözködés, most már tényleg nem, hanem komolyan kérdezem, mert nálunk épp mostanság merült fel a téma egy elég látogatott site esetében, ahol mi a szabványokhoz szeretnénk ragaszkodni, az ügyfél meg a megjelenéshez. Sajnos egyelőre úgy tűnik, rá vagyunk szorulva a kiskapukra, az ügyfél számára nem elfogadható a szimplán szabványok szerint járható út.
5

Feltételes megjegyzések

Bártházi András · 2005. Már. 16. (Sze), 17.32
Amíg el tudja az ember kerülni a hack-eket, addig kerülje el. Ez a Weblabor kapcsán sem sikerült teljes mértékben, de igyekeztünk. Ami a feltételes megjegyzéseket illeti, nekem eléggé bejönnek, de ameddig lehet ezeket is szeretném elkerülni, az ok nagyon egyszerű: miért tartson karban az ember két fájlt, ha megoldható a dolog eggyel is? Az előző Weblabor designnál elkövettük azt a hibát, hogy IE esetén gyakorlatilag egy saját CSS-e volt az oldalnak, s karbantarthatatlan nagy "gányolás" lett az egész. A mostani CSS nagyságrendekkel jobb.

-boogie-
6

JS

attlad · 2005. Már. 16. (Sze), 17.59
Nem feltétlenül itt a Weblaboron, mert itt nem fordul elő szerintem túl gyakran a fenti eset, de hasonló feladat megoldásakor szóba jöhet esetleg a JS-es megoldás is. Mégpedig a túllógó képek átméretezése és lecserélése egy kisebb, kattintható képre. Csináltam (gyakorlásképp) egy példát:

http://blog.aid.hu/file/fix_overflowed_images/
(nem kész kód, bár kis átírással talán használható)

Attila
7

Ez nagyon jo

ThomSelet · 2005. Már. 16. (Sze), 19.49
Ez nagyon cool, hogyan mukodik?
8

Forráskód

attlad · 2005. Már. 16. (Sze), 21.04
Szerintem a forráskódból kiderül, h működik, direkt egy fájlba raktam mindent. De alapvetően a script végigveszi a tartalom részben található képeket, ha olyannal találkozik, ami szélesebb, mint a megadott szélesség, akkor azt "klónozza", ezt a "klónt" lekicsinyíti, belerakja egy olyan dinamikusan létrehozott <a/> elembe, ami a kép címére hivatkozik. Végül lecseréli erre az eredeti képet.

A W3C oldalán találsz DOM doksit.

Attila