ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 16, 2005 - Blog bejegyzés

ADOdb támogatás PHP 4.1-en felül

Török Gábor · 2005. Már. 16. (Sze), 16.55
John Lim, a népszerű ADOdb adatbázis réteg kódjának karbantartója jelentette be, hogy a következő kiadásban már nem fogják támogatni a PHP 4.0.5 és 4.0.6 verzióit. A függvénytár számos eleme jelenleg a $HTTP_SERVER_VARS változón keresztül kérdez le néhány beállítást, de most már itt az ideje, hogy áttérjenek a $_SERVER használatára. A $HTTP_*_VARS sémájú változók alkalmazása már jó ideje nem javallott, a PHP 5-ös verzióiban pedig a register_long_arrays-en keresztül ki is kapcsolható a támogatásuk.
 

Ubuntu Linux - nyílt forrás minden úton

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 16. (Sze), 12.08
Nemrég az első DrupalCon kapcsán sikerült a brüsszeli FOSDEM rendezvényen részt vennem, ahol minden ezért jelentkező résztvevőt eláttak egy Knoppix 3.7 és egy Ubuntu Linux 4.10-es kiadással. Számomra ezutóbbi disztribúció teljes újdonságnak számított, és ehhez képest igen meglepődtem, hogy professzionális dupla tokos csomagolásban érkezett. Azt kell mondjam, hogy ha - a telepítő képernyőképeit nézve legalábbis - nem is sikerül az emberi Linux jelmondatnak teljesen megfelelni, a disztribúciós megoldás midenképpen dícséretesnek mondható.

Weblabor Klub, elindultunk

Bártházi András · 2005. Már. 16. (Sze), 10.33
Tavaly augusztusban tártuk egy gondolatunkat elétek: szeretnénk elindítani egy lehetőséget, melynek keretében olvasóink támogathatnak minket, s ezért cserébe különféle szolgáltatásokat is kapnak cserébe. A terv igen pozitív fogadtatásban részesült, s azóta is folyamatosan alakulva, a múlt hétvégi PHP konferenciára végül eljutott abba az állapotba, hogy valósággá váljon. A Weblabor Klub elindult, s immár 12 tagunk is van.