ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 14, 2005 - Blog bejegyzés

Integrált HTML helyesség ellenőrzés Firefoxhoz

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 14. (H), 21.07
A webfejlesztéshez Firefox böngészőt használók között gyakorlatilag alapértelmezés a Web Developer eszköztár használata. Ez lehetővé teszi, hogy az éppen böngészett weblapot különböző szempontok szerint ízekre szedjük, megvizsgáljuk, és természetesen validitását is ellenőrizzük a W3C megfelelő eszközén keresztül. Ezutóbbi azonban hasznosságán túl valamelyest kényelmetlen is, hiszen az ellenőrzést mindig magunknak kell indítanunk, és ez külső szolgáltatás használatával bizony nem kevés időbe telhet - különösen, ha jelszóval védett vagy felhasználó számára testreszabott oldalt szeretnénk ellenőrizni. Van megoldás!

Az IE 7-be jobb szabványtámogatás kerülhet

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 14. (H), 18.34
Az elmúlt héten jelent meg az Internet Explorer blogban a következő kijelentés:
We will continue to improve our compliance under strict mode even when it breaks compatibility, and under quirks mode when it’s not damaging to our backwards compatibility. ... Microsoft does respond to customer demand; web developers are our customers.
Ezek szerint a szabványtámogatást javítani fogják az IE szigorú módjában mindenáron, a visszafelé kompatibilis módjában pedig azon esetekben, amikor ez nem okoz problémát a korábbi működéssel összehasonlítva.