ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 17, 2005 - Blog bejegyzés

Weblap eltérítés a keresők indexelőiben

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 17. (Cs), 21.16
Claus Schmidt a múlt héten publikált egy érdekes technikát, melyet szerinte egyelőre főleg ártatlanul, és tudatlanul alkalmaznak bizonyos webmesterek. Ám leírásából úgy tűnik, hogy legalábbis néhányan már előre megfontolt szándékkal is kiaknázták ezt a keresők megvalósításában rejlő rést, mely a HTTP protokoll leírásának korrekt megvalósításából következik. A kihasználható hiba lehetővé teszi, hogy webhelyünk bármely címe alatt egy másik weboldal tartalmát indexeltessük le a keresőkkel, ezzel növelve webhelyünk keresők által számolt rangját, legalábbis Claus szerint.

Megjelent a PRADO 2.0

Török Gábor · 2005. Már. 17. (Cs), 10.03
A PRADO (PHP Rapid Application Development Object-oriented) egy esemény-vezérelt, komponens alapú keretrendszer PHP 5-ben fejlesztett webes alkalmazásokhoz. Számos tekintetben hasonlatos az ASP.NET-hez vagy olyan RAD környezetekhez, mint a Borland Delphi vagy a Visual Basic.

További részletek az IE7-ben várható újdonságokról

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 17. (Cs), 09.12
A Microsoft Watch szerint a nyáron béta állapotban várható IE 7.0 „Rincon” kódnév alatt készül, és többek között tabos böngészési lehetőséget is biztosít majd - legalábbis a céghez közeli forrásokra hivatkozva ezt állítja a híroldal. Szintén nem fognak késlekedni az IDN, azaz nemzetközi domain név támogatással, az alfa csatornás átlátszó PNG képek megjelenítésével.