ugrás a tartalomhoz

További részletek az IE7-ben várható újdonságokról

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 17. (Cs), 09.12
A Microsoft Watch szerint a nyáron béta állapotban várható IE 7.0 „Rincon” kódnév alatt készül, és többek között tabos böngészési lehetőséget is biztosít majd - legalábbis a céghez közeli forrásokra hivatkozva ezt állítja a híroldal. Szintén nem fognak késlekedni az IDN, azaz nemzetközi domain név támogatással, az alfa csatornás átlátszó PNG képek megjelenítésével.

Állítólag valamilyen nyomtatást jelentősen könnyítő technológiával is készülnek a fejlesztők. Ezutóbbi már igazán ráférne mindegyik böngészőre, hiszen a webes nyomtatási lehetőségek nem mondhatók túl fényesnek. Az új böngésző valószínűleg beépített hírcsatorna olvasóval is rendelkezni fog, és sok tekintetben jelentősen növelni szeretnék a böngészés biztonságát, mely kétségtelenül a legfontosabb kérdés ezidő alatt a Microsoft számára.

Köszönjük Süveg Gábornak és Ámon Tamásnak, hogy felhívták figyelmünket a hír alapjául szolgáló forrásokra.
 
1

Reméljük nem csak a sajátját

Vales_73 · 2005. Már. 17. (Cs), 11.20
Jó lenne, ha nem csak még több Microsoft szabványt támogatna, hanem mondjuk a CSS2-t is, meg sokminden mást amit a normális (Gecko alapú) brózerek...

"A tiltakozás az újdonság négyzetével arányos." (Egely György)
2

CSS2

attlad · 2005. Már. 17. (Cs), 11.45
Ezt is írják:
Partner sources say Microsoft is wavering on the extent to which it plans to support CSS2 with IE 7.0. Developers have been clamoring for Microsoft to update its CSS support to support the latest W3C standards for years. But Microsoft is leaning toward adding some additional CSS2 support to IE 7.0, but not embracing the standard in its entirety, partners say.

Remélhetőleg azért minnél több dolog belekerül, legjobb persze az lenne, ha kiállná Håkon Wium Lie készülő Acid2 tesztjeit, gondolom elég átfogó tesztek lesznek fent.

Attila
3

Nem újdonság :)

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 17. (Cs), 12.28
Ezt csak azért nem vettem fel, mert már nem újdonság, sőt, az hogy mit jelent, hogy nem támogatják majd teljesen a CSS 2-t már egy korábbi hírben jobban kiderült.
4

fülek

Jano · 2005. Már. 17. (Cs), 17.48
Azert az mennyire gusztustalan már, hogy amikor kijött a FireFox a MS azt nyilatkozta, hogy a felhasználóiknak nincs szüksége fülekre, ezért nincs az Explorerben, ha mégis valaki szeretne az pedig letölthet hozzá ilyen kiegészítést harmadik féltől. Más nyilatkozatokban pedig technikai akadályokat emlegettek...
5

nem ugyanaz a forrás

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 17. (Cs), 18.04
Te a Microsoft nyilatkozatairól beszélsz, a hírben pedig hangsúlyozottan a céghez közeli (anonimitásukat kérő) forrásokra hivatkozunk, tehát nem ugyanaz a nyilatkozó... Majd később derül ki, hogy ténylegesen megvalósul-e az, amit itt írnak.
7

Microsoft nyilatkozat

Bártházi András · 2005. Már. 18. (P), 09.42
Nono. Nem "a" Microsoft nyilatkozta, hanem a Microsoft Ausztrália. Kommunikációs szempontból egyáltalán nem ugyanaz. :)

-boogie-
6

nyomtatás

gerzson · 2005. Már. 18. (P), 00.52
Kiváncsi leszek az új nyomtatásra én is! Ahogy Goba is említett bizony ez ráférne majd' mindegyikre. (Az IE-ben régebben volt némi kezdemény erre főleg a frame-s időkre emlékezve.)

Az lenne az igazán finom, ha az IE7 valóban sok jó újítást hozna, akkor kiváncsi lennék a többi böngészőgyártó milyen irányba menne? Ehhez egy kérdésem is lenne, amit inkább a fórumban teszek fel.
8

Microsoft és a szabványok

Anonymous · 2005. Már. 21. (H), 11.50
Arra lennék kíváncsi, hogy a Microsoft mikor hoz ki egy, a szabványokat tiszteségesen átultetö böngészöt. Példa: min-, max-,width (CSS)