ugrás a tartalomhoz

Megjelent a PRADO 2.0

Török Gábor · 2005. Már. 17. (Cs), 10.03
A PRADO (PHP Rapid Application Development Object-oriented) egy esemény-vezérelt, komponens alapú keretrendszer PHP 5-ben fejlesztett webes alkalmazásokhoz. Számos tekintetben hasonlatos az ASP.NET-hez vagy olyan RAD környezetekhez, mint a Borland Delphi vagy a Visual Basic.

A most megjelent 2.0-s kiadás elsősorban hibajavításokat hordoz, de számos funckióbeli újítással is találkozhatunk, például az i18n támogatása vagy a TDataList, TDataGrid, TWizard komponensek. A PRADO-val most ismerkedők számára online demók és tanulmányok is elérhetők a projekt honlapjáról. A PRADO a nyíltforrású BSD licenc hatálya alá esik.
 
1

Erről eddig miért nem

prezi · 2005. Már. 17. (Cs), 10.22
Erről eddig miért nem lehetett hallani? Használta valaki? Nincsenek memória gondjai?
Pont ezt kerestem, köszi slink, köszi weblabor :)
2

sokat tud, de nekem nem jött be

LacKac · 2005. Már. 17. (Cs), 11.42
Én próbáltam. Tényleg sok tekintetben megkönnyíti egy nagyobb projekt fejlesztését, főleg ha hozzáraksz még DAO-t is (pl. propel vagy MyObjects).
Nekem végül azért nem jött be, mert nem szabványos kimenetet generál, azaz azok a vezérlő tagek, amit a formokhoz illeszt nem szabványosak. Ezt mondjuk ki lehet kerülni saját DTD-vel. Másrészt, ha valahol saját elképzeléseid vannak (pl. ajax használata), akkor azt nehezebb beilleszteni, mint magadnak implementálni.
A sebességgel emlékeim szerint nem voltak gondok. Minden komponenst külön cache-el, ami eléggé meggyorsítja az oldalak generálását, ha sok statikus, vagy ritkán változó komponensed van.

LacKac
3

Köszi

prezi · 2005. Már. 17. (Cs), 11.54
Az hogy nem szabványos a kimenet, azzal együtt tudok élni :) A saját elképzelés megvalósítása meg, ha az komponens, akkor ahogy láttam jól lehet építkezni, ha meg valami extra, akkor nem szeretném használni (sokszor láttam új dolgok becsődölését a kliensen...).
A memóriát azért kérdeztem, mert nagyjából én is megírtam ugyanezt, csak php4-re, és ott sok objektum esetén nem fért a memóriába (az alap 8M-ba). De ez php5 úgyhogy remélem ilyen gondok nem lesznek :)