ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 8, 2005 - Blog bejegyzés

Tehetünk a Google Toolbar által elhelyezett linkek ellen

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 8. (K), 21.53
A Microsoft Smart Tags bejelentése annak idején nagy felháborodást váltott ki, hiszen automatikusan megváltoztatta a különböző webhelyeket, így előnyben részesítve bizonyos Microsoft-barát cégeket. A Google Toolbar AutoLink újításának bejelentése hasonló hatást váltott ki sok fejlesztőből, annak ellenére, hogy ez alapesetben nincs bekapcsolva az eszközben. Míg a Smart Tag motor aktivitását le lehet tiltani egy meta elemmel, az AutoLink esetében ilyen megoldás nincs. Némely dühös webfejlesztő persze annál találékonyabb, hogy hagyja magát kihasználni.

Megújult a Weblabor, bővítettük szolgáltatásaink körét!

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 8. (K), 18.00
Néhány hónapja kísérleteztünk a Weblabor megújításával, apró lépésekben kialakítva azt az új webhelyet, amit most már látogatóink is megcsodálhatnak. Úgy gondoltuk, hogy értékes tartalmaink megérdemelnek egy olyan modern megjelenítést, ami jobban hangsúlyozza a tartalmak súlyát, és egyben szakít a Nuke alapú warez webhely megjelenéssel, ami miatt több kritikát kaptunk. A webhely Drupal motorját a 4.4-es kiadásról egyből 4.6-osra frissítettük, és időközben néhány új szolgáltatást is bevezettünk.

Pearified - első a PEAR csatornák között

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 8. (K), 00.55
Nemrég adtunk hírt arról, hogy a PEAR közelgő 1.4-es verziójának egyik legnagyobb újdonsága a csatornák bevezetése lesz, mely lehetővé teszi, hogy több csomag forrást is beillesszünk a PEAR kezelő listájába, és így akár saját szerverünket is üzemeltethessük, belső fejlesztésű csomagok terjesztésére. A frissen indult Pearified célja, hogy meglévő, jól ismert projekteket tegyen elérhetővé PEAR csomag formában.

ABAKUSZ 2005 szoftverfejlesztő és tehetségkutató verseny

Baranyai László · 2005. Már. 8. (K), 00.29
A Gábor Dénes Főiskola számítógépes programozói és program tesztelői versenyt hirdet. A verseny célkitűzése a hallgatók probléma- és feladatmegoldási, valamint dokumentálási képességeinek felmérése és javítása a szoftverfejlesztés és a szoftvertesztelés területén. A verseny alapkoncepciója a nyílt dokumentáció és forráskód. Célunk, hogy a beadott munkák a tanulás szolgálatában álljanak, és az elbírálás igazságos legyen. A helyezett versenyző számára komoly reklám lehet munkájának közzététele.