ugrás a tartalomhoz

Pearified - első a PEAR csatornák között

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 8. (K), 00.55
Nemrég adtunk hírt arról, hogy a PEAR közelgő 1.4-es verziójának egyik legnagyobb újdonsága a csatornák bevezetése lesz, mely lehetővé teszi, hogy több csomag forrást is beillesszünk a PEAR kezelő listájába, és így akár saját szerverünket is üzemeltethessük, belső fejlesztésű csomagok terjesztésére. A frissen indult Pearified célja, hogy meglévő, jól ismert projekteket tegyen elérhetővé PEAR csomag formában.

A Smarty, ADODB, PHPMyAdmin mind olyan segédeszközök, kódkönyvtárak, melyeket sokan szeretnének pár kattintással vagy néhány parancs kiadásával telepíteni, frissíteni. Ezen érdeklődők számára sajnálatos módon ez eddig nem volt lehetséges. Ha azonban a PEAR-be kerülnének ezek a kódok, akkor minden rögtön megoldódna. Ez nem olyan egyszerű, hiszen a PEAR-be kerülésnek különböző követelményei vannak, melyeket teljesíteni kell ahhoz, hogy egy csomag bejusson a hivatalos kódtárba.

A csatornák azonban mindezt egy huszárvágással megoldják, és itt jön képbe a Pearified, mely a felsorolt szoftverekhez hasonlók PEAR csomagolása után több más újítást is tervez, lehetővé téve például a könnyebb csomag előállítást bárki számára.

Érdemes elolvasni Robert Peake erről szóló blogbejegyzését.
 
1

Na, ez nagyon allat lesz.

sajt · 2005. Már. 8. (K), 19.17
Juj de jo :) Ezentul nem kell amjd letoltogetni, beallitgatni mitudom en mi. Remelem.

--
Ámon Tamás - http://amon.hu