ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 1, 2005

PHP4-ről PHP5-re

Seemann · 2005. Már. 1. (K), 22.16
Sziasztok!

Nem mintha kinőttem volna a PHP4-et :-)), de a gépem újratelepítésekor PHP5-ös verziót raktam fel (MySQL v.4.0.23) A programjaim ettől fogva nem mennek, a leggyakoribb hibaüzenet az undefinied variable ... Ez azt jelenti, hogy eddig sem voltak jók a programjaim, csak valahogy azért mentek PHP4 alatt? :-(( Esetleg rosszúl telepítettem (konfigoltam) valamit?
Ne kínlódjak, hanem rakjak fel egy régebbi verziót?
Hol lehetne megnézni a különbséget a 4-es és 5-ös verzió között?
Kösz a segítséget!
 

hogyab lehet weboldalt automatikusan méretezni!?

juhasztibi · 2005. Már. 1. (K), 22.05
Hogyan lehet azt megcsinálni,hogy megcsináltam a weboldalt 1024x768-ban úgy,hogy pont belefér a böngésző keretébe,de ha valaki megnézni 800x600-ba neki is pont kitöltse a böngésző ablakát!?
 

Tábla színezése

Anonymous · 2005. Már. 1. (K), 20.02
Abban kérnék segítséget h hogy lehetne azt megoldani h egy php az egymás után következő táblázatoknak különbező színű hátteret állítson be. Pl. Sárga-zöld-sárga-zöld....
 

Fizetős-letöltős oldal

Anonymous · 2005. Már. 1. (K), 15.57
Sziasztok!

php-s oldalt szeretnék létrehozni, de full lama vagyok, és segitséget szeretnék kérni! Mindössze egy ürlap kellene az oldalra. Ilyen fizetős letöltös oldal lenne.
Ha valakinek lenne kedve segiteni,kérem szóljon!
 

Lamer kérdések és válaszok, avagy hogyan a praktikus?

EL Tebe · 2005. Már. 1. (K), 15.56
Hellóhalló!
Néhány "praktika" kérdésem lenne, mit hogyan kell "szépen és stilszerűen" megvalósítani:

-Lehetséges-e egy adatbázis szerkezetének módosítása (plusz táblák pl.), ha a buta megrendelőnek eszébe jut, hogy még plusz adatokat szeretne tárolni? Vagy az első megbeszélésen érdemes rátaposni a lábujjára? :D

-Ha mondjuk FTPvel kapcsolódok egy szerverhez - ott ugye el vagyon különítve egy bizonyos tárhely az adott usernek - akkor az ott létrehozott adatbázis arra az elkülönített részre fog kerülni, vagy a szerver egy másik tárterületére? Vagy ez config-tól függ?

-Egész képeket, vagy csak a képek linkjét érdemes tárolni az adatbázisunkban? (nagy mennyiségű képek esetén)

-Az adatbázis adatainak megjelenítésénél: minden oldal elejére be kell szúrni egy feltételt, ami megvizsgálja hogy milyen szintű a júzer? (pl. ha egy regisztrált felhasználó nézi meg az oldalt akkor az extra infók is jelenjenek meg..)

-Az adatbázisunkban tárolt felhasználó azonosítóját és jelszavát hogyan lehet eldugni, hogy ne lehessen csak úgy hozzáférni (pl. böngésző bepakolja a linkbe) Csak a módszer elméleti része érdekel.. Talán valami extra ID-t kell hozzárendelni?

-Mégvalami: Példul valaki egy Frame-es oldalt nézeget és az adatbázisunk adatai azon a frame-en jelennek meg, amelyet a felhasználó "nem frissít".
Mondjuk fél órát tartózkodik a site-on, amely idő alatt más felhasználó módosítja az adatbázist. Lehet valami frissítést használni bizonyos időközönként, vagy ez hogy megy nálamnál értelmesebb körökben? :)

Előre is köszi a válaszokat!!!
Bye:
El Tebe
 

exec, system nem megy

Anonymous · 2005. Már. 1. (K), 14.40
Sziasztok!!

Már mindent elkövettem, hogy tudjak programot futtatni a saját szervermen, de sem az exec, sem a system paranccsal nem megy.
Légyszi aki tudja a lépéseket (jogok kiosztása, stb...) az írja le ennek a megvalósítását.
Az apache www-user-ként fut, a futtatható állomány tulajdonosa és csoportja is www-user. A safe_mode-ot is kikapcsoltam, se semmi...

Előre is köszi!
 

PHP_SELF

montressor · 2005. Már. 1. (K), 13.59
Hali!

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Session kovetes url-ben</title>
</head>
<body>
<?php
if (!isset($counter)){
$counter = 0;
}
else
$counter += 1;
echo("a sz\xe1ml\xe1l\xf3 \xe9rt\xe9ke: $counter<br>");
echo("<a href=\"$PHP_SELF?counter=$counter\">n\xf6vel</a>");
?>
</body>
</html>

Ez nem akar mukodni, a szamlalo mindig nulla. Ugy tudom, hogy a z ExtendedStatus -nak On -ba kell lenni. Ugy van. Megse novekszik a szamlalom :( Miert?
php-4.3.10-2

Koszi
 

Megjelent a PEAR::DB 1.7-es változata

sajt · 2005. Már. 1. (K), 13.53
A mai napon kijött az egyik legnépszerűbb adatbázis réteg a PEAR::DB 1.7-es változatszámú kiadása, s röviddel utána egy javító 1.7.1-es kiadás is. Az új verzióban elsősorban hibajavítások, illetve újabb hibakezelési konstansok vannak.

GmailForums -> Gmail HTML formátumban

Granc Róbert · 2005. Már. 1. (K), 13.41
A GMail hivatalos HTML felületének első hírei, képei
 

Yahoo! Search Web Services

Granc Róbert · 2005. Már. 1. (K), 13.38
Fejlesztői erőforrások a Yahoo kereső használatához