Archívum - 2013 - Fórum téma
február 27
JavaScript értelmezőt keresek GDB támogatással.
Sziasztok!
Linux alá keresek olyan JavaScript értelmezőt amin tudok hiba keresni GDB-vel. A Kate editor GDB kiegészítője alá szeretnék valamit belőni, csak nem tudom mit kéne. Tehát nem tudom, jól képzelem e el a dolgot, de a kiegészítőt elnézve valami olyasmi kéne, hogy az értelmezőt meghívva opciókkal meg tudjam mondani hol álljon meg. Valaki esetleg használ valamit ilyesmire?
■ Linux alá keresek olyan JavaScript értelmezőt amin tudok hiba keresni GDB-vel. A Kate editor GDB kiegészítője alá szeretnék valamit belőni, csak nem tudom mit kéne. Tehát nem tudom, jól képzelem e el a dolgot, de a kiegészítőt elnézve valami olyasmi kéne, hogy az értelmezőt meghívva opciókkal meg tudjam mondani hol álljon meg. Valaki esetleg használ valamit ilyesmire?
Milyen technológiára érdemes specializálódni?
Lassan végzek az egyetemmel és ki kellene találnom, hogy mi lesz az a technológia, amihez a legjobban érteni fogok. Azt vettem észre, hogy azok, akik egy bizonyos programozási nyelvhez vagy technológiához nagyon jól értenek, azok sokkal jobban el tudnak helyezkedni mint azok, akik sok mindenhez értenek, de mindenhez csak egy kicsit.
1. kérdés:
Mik azok a technológiák a webfejlesztés keretein belül, amikre érdemes specializálódni, mert el lehet vele helyezkedni nemzetközi szinten is?
2. kérdés:
Engem a webfejlesztés érdekel a legjobban, azon belül a backend fejlesztés, azon belül a PHP és az adatbázisok. Mennyire keresettek a PHP fejlesztők nemzetközi szinten? Érdemes-e erre specializálódni?
■ 1. kérdés:
Mik azok a technológiák a webfejlesztés keretein belül, amikre érdemes specializálódni, mert el lehet vele helyezkedni nemzetközi szinten is?
2. kérdés:
Engem a webfejlesztés érdekel a legjobban, azon belül a backend fejlesztés, azon belül a PHP és az adatbázisok. Mennyire keresettek a PHP fejlesztők nemzetközi szinten? Érdemes-e erre specializálódni?
február 25
Wordpress egyedi oldal.
Sziasztok. Kicsit érdekes problémával állok szemben. Van egy weboldalam amit WP-el raktam össze, minden stimmel írtam hozzá egy templatet, de... Az a gondom, hogy lenne egy oldal, amit valahogy úgy szeretnék megoldani, hogy a kinézetéért a wp legyen felelős, azaz az töltse be, az ő függvényeit tudjam használni, de más kinézet kell neki mint a többi oldalnak. Lehet elsőre kicsit bonyolult a megfogalmazásom. A lényeg az, hogy nagyon nem akarom különválasztani tőle, mert az hosszú idő lenne, és így is kell csinálnom saját admin felületet pluszba, mert olyan funkciók kellenek amik megkövetelik. Szóval kéne valami köztes megoldás, hogy nagyon ne üssön el, tehát az url is megmaradjon ilyennek, és mégis tudjam a saját megoldásaimat alkalmazni. Köszi az infókat előre is.
■ Chat szobában megjelenő mozgatható avatarok
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy chaten dolgozok ami csak annyiban lesz különböző egy átlagos chattől ,hogy ha a felhasználó belép egy szobába akkor a megszokott chatelő felületen kivül még lesz egy box amin a szobában lévő chatelőknek az avatarja fog megjelenni amit már a regisztrációnál feltöltöttek. Ezzel az avatarral fognak tudni mozogni abban a boxban js segítségével.(ahová kattintanak a boxban oda megy az avatarkép)
Ez idáig el is jutottam kész az egész chat felület, login,regisztráció, maga a chat funkció is müködik az éppen a szobában lévő felhasználókat is megjelenítem, az avatar is megjelenik a boxban és mozogni is lehet vele viszont mindenki csak a saját avatarját látja a másik chatelőjét nem erre még van is ötletem ,hogy hogy jelenítsem meg viszont arra már nincs ,hogy hogyan tegyem láthatóvá a chatelők között egymás mozgását.
Ha nem teljesen érthető ,hogy mire gondolok akkor ezen a chaten láthatjátok mit is szeretnék pontosan. (www[pont]chatlord[pont]com)
Köszi a segítséget előre is!
■ A segítségeteket szeretném kérni.
Egy chaten dolgozok ami csak annyiban lesz különböző egy átlagos chattől ,hogy ha a felhasználó belép egy szobába akkor a megszokott chatelő felületen kivül még lesz egy box amin a szobában lévő chatelőknek az avatarja fog megjelenni amit már a regisztrációnál feltöltöttek. Ezzel az avatarral fognak tudni mozogni abban a boxban js segítségével.(ahová kattintanak a boxban oda megy az avatarkép)
Ez idáig el is jutottam kész az egész chat felület, login,regisztráció, maga a chat funkció is müködik az éppen a szobában lévő felhasználókat is megjelenítem, az avatar is megjelenik a boxban és mozogni is lehet vele viszont mindenki csak a saját avatarját látja a másik chatelőjét nem erre még van is ötletem ,hogy hogy jelenítsem meg viszont arra már nincs ,hogy hogyan tegyem láthatóvá a chatelők között egymás mozgását.
Ha nem teljesen érthető ,hogy mire gondolok akkor ezen a chaten láthatjátok mit is szeretnék pontosan. (www[pont]chatlord[pont]com)
Köszi a segítséget előre is!
február 24
billentyű leütés
Üdv!
Készítek egy egyszerű progit mégis gondom van vele.
Az a feladata, hogy kiírja melyik billentyűt nyomd le és azt kell tenni.
A probléma a text mező, szerintem nem felhasználóbarát. A Tab billentyűnél is elállítódik a fókusz. Többször bele kell kattintani a text mezőbe. A másik problémám az Enter leütésekor kezdi előröl. Miért? Lehetne text mező nélkül ezt?
A progit mellékelem.
[colorer=html]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title></title>
<script>
osz=0;rosszvalasz=0;
var tomb = new Array(
new Array("Nyomd le a Backspace-t!", 8),
new Array("Nyomd le a Tab-ot!", 9 ),
//new Array("Nyomd le az Enter-t!", 13),
new Array("Nyomd le a Shift-et!", 16 ),
new Array("Nyomd le a Ctrl-t!", 17),
new Array("Nyomd le az Alt-ot!", 18),
new Array("Nyomd le a Caps lock-ot!", 20),
new Array("Nyomd le az Escape-t!", 27),
new Array("Nyomd le a Page up-ot!", 33),
new Array("Nyomd le a Page down-t!", 34),
new Array("Nyomd le az End-et!", 35),
new Array("Nyomd le a Home-t!", 36),
new Array("Nyomd le a Bal nyilat!", 37),
new Array("Nyomd le a Fel nyilat!", 38),
new Array("Nyomd le a Jobbra nyilat!", 39),
new Array("Nyomd le az Le!", 40)
)
onload = function(){
field = document.getElementById('number_field')
field.onkeydown = keyhit
field.focus()
}
function keyhit(e)
{
if (e!=13){
thisKey = e ?
Készítek egy egyszerű progit mégis gondom van vele.
Az a feladata, hogy kiírja melyik billentyűt nyomd le és azt kell tenni.
A probléma a text mező, szerintem nem felhasználóbarát. A Tab billentyűnél is elállítódik a fókusz. Többször bele kell kattintani a text mezőbe. A másik problémám az Enter leütésekor kezdi előröl. Miért? Lehetne text mező nélkül ezt?
A progit mellékelem.
[colorer=html]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title></title>
<script>
osz=0;rosszvalasz=0;
var tomb = new Array(
new Array("Nyomd le a Backspace-t!", 8),
new Array("Nyomd le a Tab-ot!", 9 ),
//new Array("Nyomd le az Enter-t!", 13),
new Array("Nyomd le a Shift-et!", 16 ),
new Array("Nyomd le a Ctrl-t!", 17),
new Array("Nyomd le az Alt-ot!", 18),
new Array("Nyomd le a Caps lock-ot!", 20),
new Array("Nyomd le az Escape-t!", 27),
new Array("Nyomd le a Page up-ot!", 33),
new Array("Nyomd le a Page down-t!", 34),
new Array("Nyomd le az End-et!", 35),
new Array("Nyomd le a Home-t!", 36),
new Array("Nyomd le a Bal nyilat!", 37),
new Array("Nyomd le a Fel nyilat!", 38),
new Array("Nyomd le a Jobbra nyilat!", 39),
new Array("Nyomd le az Le!", 40)
)
onload = function(){
field = document.getElementById('number_field')
field.onkeydown = keyhit
field.focus()
}
function keyhit(e)
{
if (e!=13){
thisKey = e ?
február 22
Facebook access token, jogosultsággal?
Sziasztok!
PHP-val, tárolt access token segítségével szeretnék postolni egy page falára.
Ezzel a kóddal megy is:Ha az access tokent a graph api explorer-rel kérem le, ott be lehet jelölni a jogosultságokat (permissions) és egy igen hosszú access tokent ad, ezzel működik a fenti kód.
Persze megpróbáltam én kérni az access tokent, ezzel a kóddal:...de amit így kapok, azzal a tokennel nem tudok a falra postolni, "The user hasn't authorized the application to perform this action" hibát kapok vissza.
PHP-val, tárolt access token segítségével szeretnék postolni egy page falára.
Ezzel a kóddal megy is:
$url = "https://graph.facebook.com/$pageid/feed";
$fields = array (
'message' => urlencode('teszt post'),
'access_token' => urlencode($access_token)
);
$fields_string = "";
foreach ($fields as $key => $value):
$fields_string .= $key . '=' . $value . '&';
endforeach;
rtrim($fields_string, '&');
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, count($fields));
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $fields_string);
$result = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
Persze megpróbáltam én kérni az access tokent, ezzel a kóddal:
$app_token_url = 'https://graph.facebook.com/oauth/access_token?client_id='
.$app_id.'&client_secret='.$app_secret
.'&grant_type=client_credentials'
.'&scope=publish_stream';
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $app_token_url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$res = curl_exec($ch);
parse_str($res, $token);
curl_close($ch);
if (isset($token['access_token']))
{
$access_token=$token['access_token'];
}
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING
Sziasztok.
Ezt a hibát írja ki a böngésző.Nem tudom mi a hiba. Tudnátok segíteni?Nem tudom mi kell oda.
A hiba: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/u231374952/public_html/post_mysql_01.php on line 22
A válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv:Ádám
Ezt a hibát írja ki a böngésző.Nem tudom mi a hiba. Tudnátok segíteni?Nem tudom mi kell oda.
A hiba: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/u231374952/public_html/post_mysql_01.php on line 22
A válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv:Ádám
FONT broder - keretes betű
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy keretes betűket kellene használjak egy Weboldalon, de képként nem tudom beilleszteni.
Fehér alapú fekete keretes betű
Van esetleg valami jQuery script ami jól használható erre?
Köszönöm!
■ Tudna valaki segíteni, hogy keretes betűket kellene használjak egy Weboldalon, de képként nem tudom beilleszteni.
Fehér alapú fekete keretes betű
Van esetleg valami jQuery script ami jól használható erre?
Köszönöm!
február 21
Php-val adatok módosítása táblában
Hello
Kiíratom táblából a felvitt adatokat inputokba, és ezeket szeretném módosítani, de nem működik. Köszönöm előre is a segitséget.
[colorer=php]
<?php
$select=mysql_query("select * from termek where Termek='$termek' order by Id desc");
if(mysql_num_rows($select)>0)
{
echo '<form name="termekek" method="post">';
while($data=mysql_fetch_assoc($select))
{
echo '
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Szín (#......)</span>
<input type="text" name="szin['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Szin'].'" value="'.$data['Szin'].'"/>
</div>
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Betűméret (pixel)</span>
<input type="text" name="betumeret['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Betumeret'].'" value="'.$data['Betumeret'].'"/>
</div>
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Szín ár</span>
<input type="text" name="szin_ar['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Szin_ar'].'" value="'.$data['Szin_ar'].'"/>
</div>
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Betűméret ár</span>
<input type="text" name="betu_ar['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Betumeret_ar'].'" value="'.$data['Betumeret_ar'].'"/>
</div>
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Rendelhető ( 1 - 0 )</span>
<input type="text" name="status['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Status'].'" value="'.$data['Status'].'"/>
</div>';
echo '<input type="hidden" name="id['.$id.']" value="'.$data['Id'].'">';
}
echo '<div class="clear"></div>';
echo '<input type="submit" name="termekModify" value="Mentés" class="adminButton" />';
echo '</form>';
}
else
{
echo '<p>Ebben a kategóriában nincs felvéve termék</p>
Kiíratom táblából a felvitt adatokat inputokba, és ezeket szeretném módosítani, de nem működik. Köszönöm előre is a segitséget.
[colorer=php]
<?php
$select=mysql_query("select * from termek where Termek='$termek' order by Id desc");
if(mysql_num_rows($select)>0)
{
echo '<form name="termekek" method="post">';
while($data=mysql_fetch_assoc($select))
{
echo '
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Szín (#......)</span>
<input type="text" name="szin['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Szin'].'" value="'.$data['Szin'].'"/>
</div>
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Betűméret (pixel)</span>
<input type="text" name="betumeret['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Betumeret'].'" value="'.$data['Betumeret'].'"/>
</div>
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Szín ár</span>
<input type="text" name="szin_ar['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Szin_ar'].'" value="'.$data['Szin_ar'].'"/>
</div>
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Betűméret ár</span>
<input type="text" name="betu_ar['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Betumeret_ar'].'" value="'.$data['Betumeret_ar'].'"/>
</div>
<div class="adminDiv">
<span class="adminSpan">Rendelhető ( 1 - 0 )</span>
<input type="text" name="status['.$id.']" class="adminInput" placeholder="'.$data['Status'].'" value="'.$data['Status'].'"/>
</div>';
echo '<input type="hidden" name="id['.$id.']" value="'.$data['Id'].'">';
}
echo '<div class="clear"></div>';
echo '<input type="submit" name="termekModify" value="Mentés" class="adminButton" />';
echo '</form>';
}
else
{
echo '<p>Ebben a kategóriában nincs felvéve termék</p>