Archívum - 2013 - Fórum téma
február 9
Joomla telepítés hibák, session.save_path!!!
Üdv!
Van egy ATW.hu -s, ingyenes tárhelyem, ahova szeretnék telepíteni egy Joomla tartalomkezelő rendszert. A fájlok feltöltése akadálymentesen zajlott, a böngészőben meg is jelent a telepítő. Volt pár karakterkódolási hiba, de ezek kiküszöbölésére találtam megoldást az interneten, ami bejött.
A problémám a következő:
Mikor szeretném elkezdeni a telepítést, nem enged tovább lépni, helyette az alábbi hibaüzenetet kapom:
Úgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepíteni az alkalmazást, ha ez a funkció letiltott. Esetleg probléma merülhet föl a kiszolgáló session.save_path beállításával. Ha ez az eset áll fönn, akkor forduljon a tárhelyszolgáltatójához, ha nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani ezt.
Próbáltam keresni, kutatni megoldások, tanácsok után. egy-két dolgot találtam, de sajnos nem segítettek a problémámon. Továbbra sem tudok mit kezdeni a hibával és nem tudom telepíteni a Joomlát. Kísérleteztem több verzióval is (1.5.14, 1.5.26, 2.5.9), de mindig ezzel a hibaüzenettel találtam szembe magam.
Programozáshoz nem értek, csak szeretném feltelepíteni a Joomlát, mert azt mondják róla, hogy nagyon egyszerűen lehet vele weblapot építeni, programozási tudás nélkül.
Írtam a Joomla.org.hu fórumára is, de ott meg senki sem hajlandó válaszolni. Jó volna, ha valakitől végre kaphatnék használható, konkrét tanácsot, segítséget, mert láttam, hogy más atw-s oldalon sikeresen telepítették a Joomlát. Csak nekem nem engedi?
Várom a válasz(oka)t, hálás lennék minden segítségért!!!! A joomla itt érhető el, élőben is látható a probléma: http://kronathia.atw.hu/joomla15
■ Van egy ATW.hu -s, ingyenes tárhelyem, ahova szeretnék telepíteni egy Joomla tartalomkezelő rendszert. A fájlok feltöltése akadálymentesen zajlott, a böngészőben meg is jelent a telepítő. Volt pár karakterkódolási hiba, de ezek kiküszöbölésére találtam megoldást az interneten, ami bejött.
A problémám a következő:
Mikor szeretném elkezdeni a telepítést, nem enged tovább lépni, helyette az alábbi hibaüzenetet kapom:
Úgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepíteni az alkalmazást, ha ez a funkció letiltott. Esetleg probléma merülhet föl a kiszolgáló session.save_path beállításával. Ha ez az eset áll fönn, akkor forduljon a tárhelyszolgáltatójához, ha nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani ezt.
Próbáltam keresni, kutatni megoldások, tanácsok után. egy-két dolgot találtam, de sajnos nem segítettek a problémámon. Továbbra sem tudok mit kezdeni a hibával és nem tudom telepíteni a Joomlát. Kísérleteztem több verzióval is (1.5.14, 1.5.26, 2.5.9), de mindig ezzel a hibaüzenettel találtam szembe magam.
Programozáshoz nem értek, csak szeretném feltelepíteni a Joomlát, mert azt mondják róla, hogy nagyon egyszerűen lehet vele weblapot építeni, programozási tudás nélkül.
Írtam a Joomla.org.hu fórumára is, de ott meg senki sem hajlandó válaszolni. Jó volna, ha valakitől végre kaphatnék használható, konkrét tanácsot, segítséget, mert láttam, hogy más atw-s oldalon sikeresen telepítették a Joomlát. Csak nekem nem engedi?
Várom a válasz(oka)t, hálás lennék minden segítségért!!!! A joomla itt érhető el, élőben is látható a probléma: http://kronathia.atw.hu/joomla15
xml file kászítéséhez szeretnék segítséget kérni
Sziasztok egy weblaphoz kellene készítenem egy xml filet csak nem tudom, hogy kezek neki ha valaki meg kérem segítsen.
Egy ilyet kéne készítenem ehhez a weblaphoz allass.hu
Segítséget előre is köszönöm
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<joblist>
<job>
<!--mandatory tags-->
<url><![CDATA[link to joboffer]]></url>
<title><![CDATA[jobtitle]]></title>
<date><![CDATA[publicationdate]]></date>
<city><![CDATA[zip and/or city]]></city>
<!--optional tags-->
<country><![CDATA[country]]></country>
<category><![CDATA[jobcategory like "full time", "part time", "internship", "training", "freelance"]]></category>
<content><![CDATA[description of the open position]]></content>
<company_name><![CDATA[company name, which offers the job]]></company_name>
<company_url><![CDATA[URL of company offering the job]]></company_url>
<salary><![CDATA[salary]]></salary>
</job>
</joblist>
■ Egy ilyet kéne készítenem ehhez a weblaphoz allass.hu
Segítséget előre is köszönöm
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<joblist>
<job>
<!--mandatory tags-->
<url><![CDATA[link to joboffer]]></url>
<title><![CDATA[jobtitle]]></title>
<date><![CDATA[publicationdate]]></date>
<city><![CDATA[zip and/or city]]></city>
<!--optional tags-->
<country><![CDATA[country]]></country>
<category><![CDATA[jobcategory like "full time", "part time", "internship", "training", "freelance"]]></category>
<content><![CDATA[description of the open position]]></content>
<company_name><![CDATA[company name, which offers the job]]></company_name>
<company_url><![CDATA[URL of company offering the job]]></company_url>
<salary><![CDATA[salary]]></salary>
</job>
</joblist>
API URL-ek milyen logika mentén
Érdekelne, hogy ha nektek kellene egy új API-t létrehozni egy AJAX based rendszerhez, melynek mondjuk PHP a backendje, akkor milyen módon alakítanátok ki a PHP-s API URL struktúráját?
Feltételezzük, hogy a felhasználói felület teljes egészében JavaScript segítségével jön létre, így a PHP-től csak és kizárólag adatokat kérünk és küldünk neki.
Az egyik lehetséges megoldás, amire én gondoltam:
És a másik megoldás:
Melyik a szimpatikusabb (már ha)? Te hogyan csinálnád?
■ Feltételezzük, hogy a felhasználói felület teljes egészében JavaScript segítségével jön létre, így a PHP-től csak és kizárólag adatokat kérünk és küldünk neki.
Az egyik lehetséges megoldás, amire én gondoltam:
SET
User.php
Worksheet.php
GET
User.php
Worksheet.php
UPDATE
User.php
Worksheet.php
DELETE
User.php
User.php
Worksheet.php
GET
User.php
Worksheet.php
UPDATE
User.php
Worksheet.php
DELETE
User.php
És a másik megoldás:
User
Set.php
Get.php
Update.php
Delete.php
Worksheet
Set.php
Get.php
Update.php
Set.php
Get.php
Update.php
Delete.php
Worksheet
Set.php
Get.php
Update.php
Melyik a szimpatikusabb (már ha)? Te hogyan csinálnád?
Fejleszt.es szerzőtárs keresés
A fejleszt.es szereplő domainen indítottam egy weboldalt, melyet publikációs platformnak szánok. Két ok vezérelt, az egyik, hogy magyar nyelven színvonalas cikkek csak a Weblaboron és pár blogban fordulnak elő, másik pedig, hogy ahol épp volna emberi erőforrás a cikkíráshoz, ott nehéz olyan rendszerbe ágyazni a tartalmat, hogy az könnyen kereshető és aktuális legyen.
Ezen célokat próbáltam teljesíteni és bár tudom, hogy talán egy wiki a legalkalmasabb az ilyenre, mégis saját kód mellett döntöttem, nincs WP, Joomla, Drupal, egyeb CMS az oldal mögött, csak egyedi kód egy open source PHP framework segítségével. Mindez azért, hogy a legrugalmasabban legyen lehetőség a tartalmat középpontba állítani.
A rövid bevezető után a lényeg, hogy szerzőket keresek, akik bizonyos rendszerességgel (vagy akár egyszeri cikk erejéig) feldolgoznak adott témákat. Az átjárhatóság érdekében az adott cikkek később frissítésre kerülnek, így gátolva az információk elavulását.
Kérem, akit érdekel a dolog az kérem kommentben jelezze és a többit megbeszéljük.
A hosszútávú célokról írok privátban, akit ezen felül részletesebben érdekel.
■ Ezen célokat próbáltam teljesíteni és bár tudom, hogy talán egy wiki a legalkalmasabb az ilyenre, mégis saját kód mellett döntöttem, nincs WP, Joomla, Drupal, egyeb CMS az oldal mögött, csak egyedi kód egy open source PHP framework segítségével. Mindez azért, hogy a legrugalmasabban legyen lehetőség a tartalmat középpontba állítani.
A rövid bevezető után a lényeg, hogy szerzőket keresek, akik bizonyos rendszerességgel (vagy akár egyszeri cikk erejéig) feldolgoznak adott témákat. Az átjárhatóság érdekében az adott cikkek később frissítésre kerülnek, így gátolva az információk elavulását.
Kérem, akit érdekel a dolog az kérem kommentben jelezze és a többit megbeszéljük.
A hosszútávú célokról írok privátban, akit ezen felül részletesebben érdekel.
február 7
login facebook accal, és hozzá a profilképe.
Sziasztok.
Facebook APP-okhoz kellene segítség.
A weboldalamra működik a facebook loginnal való belépés, de amit küld a facebook abban nincs a profilképre utaló adat. Sok fórumnál látom, hogy facebook-accal+profilképpel kommentelnek, és nekem hiányzik a kép kitételéhez szükséges adat.
A Facebook Developersben nem találtam olyat, ahol bővíteni lehetne a lekért adatokat, pedig valószínű ez lenne a megoldás.
Csak ezeket küldi a facebook login után:
id : 100000477346548
name : Lipot Toth
first_name : Lipot
last_name : Toth
link : http://www.facebook.com/lipot.toth.33
username : lipot.toth.33
hometown : Array
work : Array
sports : Array
favorite_athletes : Array
education : Array
timezone : 1
locale : hu_HU
verified : 1
updated_time : 2013-042-01T18:00:20+0000
A képet hogy tudom lekérni?
Köszi.
■ Facebook APP-okhoz kellene segítség.
A weboldalamra működik a facebook loginnal való belépés, de amit küld a facebook abban nincs a profilképre utaló adat. Sok fórumnál látom, hogy facebook-accal+profilképpel kommentelnek, és nekem hiányzik a kép kitételéhez szükséges adat.
A Facebook Developersben nem találtam olyat, ahol bővíteni lehetne a lekért adatokat, pedig valószínű ez lenne a megoldás.
Csak ezeket küldi a facebook login után:
id : 100000477346548
name : Lipot Toth
first_name : Lipot
last_name : Toth
link : http://www.facebook.com/lipot.toth.33
username : lipot.toth.33
hometown : Array
work : Array
sports : Array
favorite_athletes : Array
education : Array
timezone : 1
locale : hu_HU
verified : 1
updated_time : 2013-042-01T18:00:20+0000
A képet hogy tudom lekérni?
Köszi.
Ajax hol van - hol nincs
Sziasztok!
Adott egy oldal, ahol a bejelentkezett felhasználóknak timelimit is van a http kérések közt. Ha letelt -> logout. Viszont van olyan szerkesztői funkció (Hírfeltöltés), ahol nem biztos, hogy elég ez az idő a POST-ig, emiatt egy kis (jquery1.4-) ajax-frissítéssel ezen az oldalon áthidalom:
[colorer=javascript]
var BaseURL = window.location.protocol + '//' + window.location.hostname + '/';
var Ora = document.createElement('img');
Ora.setAttribute('src', BaseURL + 'elérési_út/ora_02.gif');
setTimeout('Usercheck()', 60000);
function Usercheck() {
var Height = $('#login_box').height();
var Width = $('#login_box').width();
$('#login_box').html('');
$('#login_box').append(Ora);
$('#login_box').height(Height);
$('#login_box').width(Width);
$('#login_box').load(BaseURL + 'ajax/user_refresh/', function() {
if ($('#login_box').children().is("form[name='login_form']")) {
$('#message').html('<h5 class="red">Figyelem!</h5>' +
'<p class="red">A rendszer Önt kiléptette, a tartalmat nem tudja menteni.</p>
Adott egy oldal, ahol a bejelentkezett felhasználóknak timelimit is van a http kérések közt. Ha letelt -> logout. Viszont van olyan szerkesztői funkció (Hírfeltöltés), ahol nem biztos, hogy elég ez az idő a POST-ig, emiatt egy kis (jquery1.4-) ajax-frissítéssel ezen az oldalon áthidalom:
[colorer=javascript]
var BaseURL = window.location.protocol + '//' + window.location.hostname + '/';
var Ora = document.createElement('img');
Ora.setAttribute('src', BaseURL + 'elérési_út/ora_02.gif');
setTimeout('Usercheck()', 60000);
function Usercheck() {
var Height = $('#login_box').height();
var Width = $('#login_box').width();
$('#login_box').html('');
$('#login_box').append(Ora);
$('#login_box').height(Height);
$('#login_box').width(Width);
$('#login_box').load(BaseURL + 'ajax/user_refresh/', function() {
if ($('#login_box').children().is("form[name='login_form']")) {
$('#message').html('<h5 class="red">Figyelem!</h5>' +
'<p class="red">A rendszer Önt kiléptette, a tartalmat nem tudja menteni.</p>
Ő és ű betű nem jelenik meg IE-ben
Sziasztok!
CSS @font-face használatával szeretnék egy betűtípust használni, megy is a legtöbb böngészőben.
A betűtípus neve Bariol, az eredeti fájl otf-ben érhető el, nincsen a google web fontok között.
A baj az, hogy IE7/8/9-ben vagy nem jelenik meg az ő és az ű betű, vagy csak a hibás „pót” ű, valamint ő.
Egyébként elég lenne ha IE9-ben menne.
Én arra gondolok, hogy amikor eot-be konvertálok akár ttf-ből, akár otf-ből, valahogyan elvesznek ezek a betűk.
Próbálkoztam többfajta konvertálóval, és valóban különböző eredmények születtek. Az általam kipróbált online konverterek például kihagyták az említett betűket az otf-ből ttf-be alakított készletből; végül aztán egy betűszerkesztővel működött az átalakítás.
Esetleg valami ötlet?
Előre is köszi.
■ CSS @font-face használatával szeretnék egy betűtípust használni, megy is a legtöbb böngészőben.
A betűtípus neve Bariol, az eredeti fájl otf-ben érhető el, nincsen a google web fontok között.
A baj az, hogy IE7/8/9-ben vagy nem jelenik meg az ő és az ű betű, vagy csak a hibás „pót” ű, valamint ő.
Egyébként elég lenne ha IE9-ben menne.
Én arra gondolok, hogy amikor eot-be konvertálok akár ttf-ből, akár otf-ből, valahogyan elvesznek ezek a betűk.
Próbálkoztam többfajta konvertálóval, és valóban különböző eredmények születtek. Az általam kipróbált online konverterek például kihagyták az említett betűket az otf-ből ttf-be alakított készletből; végül aztán egy betűszerkesztővel működött az átalakítás.
Esetleg valami ötlet?
Előre is köszi.
február 6
Bejelentkezési szövegmezö probléma
A lenti parancssor a firefox iMacros addonnal készűlt.Segítséget szeretnék kérni, van egy weboldal és oda szeretnék több felhasználóval és jelszóval belépni. Sok-sok jelszókezelő programmal próbálkoztam már de azok nem bírták megjegyezni az oldalhoz tartozó felhasználóneveket és jelszavakat. Szerintem ez lehet a bűnös: Az utáni szám mindig változik és így a jelszókezelő programok nem ismerik fel az adott beviteli mezőt
Meg lehetne azt valahogy oldani hogy az adott beviteli mezőre fixen hivatkozni?
A válaszokat előre is köszönöm, nézzétek el az amatőr megfogalmazást nem értek a programozáshoz, de ha csak egy kis részt kellene módosítani a kódon meg tudnám csinálni
■
VERSION BUILD=7601105 RECORDER=FX
TAB T=1
URL GOTO=http://www.*********.com/pages/login
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=NAME:loginform ATTR=ID:199384153 CONTENT=Bejelentkezési név
SET !ENCRYPTION NO
TAG POS=1 TYPE=INPUT:PASSWORD FORM=NAME:loginform ATTR=ID:150652486 CONTENT=ELSOJELSZO
TAG POS=1 TYPE=INPUT:PASSWORD FORM=NAME:loginform ATTR=ID:446122058 CONTENT=MASODIKJELSZO
TAG POS=1 TYPE=INPUT:CHECKBOX FORM=NAME:loginform ATTR=ID:rememberusername CONTENT=YES
TAG POS=1 TYPE=INPUT:CHECKBOX FORM=NAME:loginform ATTR=ID:autologin CONTENT=NO
ATTR=ID:150652486
ATTR=ID:
Meg lehetne azt valahogy oldani hogy az adott beviteli mezőre fixen hivatkozni?
A válaszokat előre is köszönöm, nézzétek el az amatőr megfogalmazást nem értek a programozáshoz, de ha csak egy kis részt kellene módosítani a kódon meg tudnám csinálni
február 5
oldal tartalmának megjelenítése
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem, hogyan oldható meg, hogy egy adott oldal betöltése után az oldal tartalmának pl. a középső része kerüljön megjelenítésre az oldal tetején ?
Ilyen esetben is használható a
<a id="akarmi"></a> <a href="#akarmi">katt</a>
megoldáshoz hasonló valami ?
■ Az lenne a kérdésem, hogyan oldható meg, hogy egy adott oldal betöltése után az oldal tartalmának pl. a középső része kerüljön megjelenítésre az oldal tetején ?
Ilyen esetben is használható a
<a id="akarmi"></a> <a href="#akarmi">katt</a>
megoldáshoz hasonló valami ?
mongodb - objectId
Sziasztok!
Mongodb-vel, azon belül is az objectId-vel kapcsolatban lenne kérdésem, valakitől aki mélyebben ismeri már a phps mongot.
A manual azt írja hogy "most likely unique", nos nekem "must unique" kellene, ezért utánna néztem, hogy mi a helyzet, de nem egészen tiszta.
Itt egész jól leírják milyen esetben lehet azonos id egy collection-ön belül, ebből az ott 2-esnek jelölt verzió aggaszt engem.
Ez az eshetőség az, ha a counter nem valódi counter, hanem egy random szám 1 és 16 milcsi között, ez driver függő, ha a driver úgy van meg írva counter, ha nem random.
Mindezek után a kérdés:
A php driver-ben ez a counter, counter vagy random szám? Sajnos nem találok rá sehol sem meg győző információt, hogy a forrás kódot átbogarásszam esélytelen. Ti tudtok erről valami információt?
■ Mongodb-vel, azon belül is az objectId-vel kapcsolatban lenne kérdésem, valakitől aki mélyebben ismeri már a phps mongot.
A manual azt írja hogy "most likely unique", nos nekem "must unique" kellene, ezért utánna néztem, hogy mi a helyzet, de nem egészen tiszta.
Itt egész jól leírják milyen esetben lehet azonos id egy collection-ön belül, ebből az ott 2-esnek jelölt verzió aggaszt engem.
Ez az eshetőség az, ha a counter nem valódi counter, hanem egy random szám 1 és 16 milcsi között, ez driver függő, ha a driver úgy van meg írva counter, ha nem random.
Mindezek után a kérdés:
A php driver-ben ez a counter, counter vagy random szám? Sajnos nem találok rá sehol sem meg győző információt, hogy a forrás kódot átbogarásszam esélytelen. Ti tudtok erről valami információt?