ugrás a tartalomhoz

mongodb - objectId

Kubi · 2013. Feb. 5. (K), 12.24
Sziasztok!

Mongodb-vel, azon belül is az objectId-vel kapcsolatban lenne kérdésem, valakitől aki mélyebben ismeri már a phps mongot.

A manual azt írja hogy "most likely unique", nos nekem "must unique" kellene, ezért utánna néztem, hogy mi a helyzet, de nem egészen tiszta.

Itt egész jól leírják milyen esetben lehet azonos id egy collection-ön belül, ebből az ott 2-esnek jelölt verzió aggaszt engem.

Ez az eshetőség az, ha a counter nem valódi counter, hanem egy random szám 1 és 16 milcsi között, ez driver függő, ha a driver úgy van meg írva counter, ha nem random.

Mindezek után a kérdés:

A php driver-ben ez a counter, counter vagy random szám? Sajnos nem találok rá sehol sem meg győző információt, hogy a forrás kódot átbogarásszam esélytelen. Ti tudtok erről valami információt?
 
1

Manual

MadBence · 2013. Feb. 5. (K), 13.29
A manual szerint nem kell aggódnod:
The first four bytes are a timestamp, the next three are a hash of the client machine's hostname, the next two are the two least significant bytes of the process id running the script, and the last three bytes are an incrementing value.
2

Igen, ez egy jó válasz, és

Kubi · 2013. Feb. 5. (K), 17.55
Igen, ez egy jó válasz, és időközben rájöttem, hogy ezt lehet tesztelni is, ha incrementing és nem random, akkor ha másodpercenként létrehozok 1 rekordot, annak 0-ra kell végződnie, és így is van, szóval csak akkor kell aggódni ha 1mp-n belül egy kapcsolaton keresztül 16milcsi adatot akarok beszúrni... emiatt már nem félek :)