Archívum - 2013 - Fórum téma
február 20
sqlite - mennyire érdemes használni?
Üdv.
Érdekelne, hogy milyen tapasztalatotok van sqlite-el. Nekem egy asztali projekthez kéne adatbázis, 99%, hogy a későbbiekben sem lenne osztott hozzáférés az adatbázishoz, max biztonsági mentések készülnének róla, amiket gond esetén visszatöltenék. Így kívülről elég szimpatikus megoldásnak tűnik, mert elég könnyen bele lehet szórni egy installer-be (gondolom mysql-t vagy pgsql-t nehezebb, még nem foglalkoztam érdemben a kérdéssel). Ami konkrétan érdekelne, hogy mennyivel tud kevesebbet, mint mondjuk egy innodb-s mysql?
Konkrétan ezt használnám: https://github.com/developmentseed/node-sqlite3
■ Érdekelne, hogy milyen tapasztalatotok van sqlite-el. Nekem egy asztali projekthez kéne adatbázis, 99%, hogy a későbbiekben sem lenne osztott hozzáférés az adatbázishoz, max biztonsági mentések készülnének róla, amiket gond esetén visszatöltenék. Így kívülről elég szimpatikus megoldásnak tűnik, mert elég könnyen bele lehet szórni egy installer-be (gondolom mysql-t vagy pgsql-t nehezebb, még nem foglalkoztam érdemben a kérdéssel). Ami konkrétan érdekelne, hogy mennyivel tud kevesebbet, mint mondjuk egy innodb-s mysql?
Konkrétan ezt használnám: https://github.com/developmentseed/node-sqlite3
Form küldése ajax-al
Hello!
Valaki segítene, hogyan tudom elküldeni a form-ot ajax-al?
Egy kis php részt bemásolok, ezt a fájlt kellene feldolgozni vele.A $bonusError-t is hogy fogja kiírni az ajax?
■ Valaki segítene, hogyan tudom elküldeni a form-ot ajax-al?
Egy kis php részt bemásolok, ezt a fájlt kellene feldolgozni vele.
if(empty($_POST['bonus_email']))
{
$bonusError[]="Nem adta meg az E-mail címét.";
}
if(is_mail($_POST['bonus_email'])==false)
{
$bonusError[]="Hibás E-mail címet adott meg.";
}
if(count($bonusError)==0)
{
$vnev=mysql_real_escape_string($_POST['bonus_vezeteknev']);
$knev=mysql_real_escape_string($_POST['bonus_keresztnev']);
$datum=date("Y.m.d");
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$code=sha1(microtime().rand(1000,50000)).md5($email.rand(500,10000));
$status=0;
$addBonus=mysql_query("insert into bonus(Vezeteknev,Keresztnev,Email,Datum,Ip,Code,Status)
values('".$vnev."','".$knev."','".$email."','".$datum."','".$ip."','".$code."','".$status."')");
if($addBonus)
{
$_POST=array();
$bonus="Köszönjük. A megadott E-mail címre kapott egy aktiváló levelet.";
header("Location:./index.php");
}
}
február 19
CSS menü törése érdekes
Sziasztok
Lehet hasonló téma már volt... így kövezzetek nyugodtan meg.
Problémám a következő: Adott egy teljesen mezei, horizontális menüsáv, melyben a szeparátor elemek is külön li-t alkotnak, nem pedig borderezés vagy képi megoldás van - főleg, mert mobilra készült.
A gond azzal van, ha elkezdem összenyomni a böngészőablakomat, egy-egy menüpont nem úgy törik, hogy alámegy az előtet lévőknek (ugye a felhasználó ezt várná), hanem nemes egyszerűséggel a két sorba tört linkek közé mintegy haradik sor betöri magát.
Lehet hasonló téma már volt... így kövezzetek nyugodtan meg.
Problémám a következő: Adott egy teljesen mezei, horizontális menüsáv, melyben a szeparátor elemek is külön li-t alkotnak, nem pedig borderezés vagy képi megoldás van - főleg, mert mobilra készült.
A gond azzal van, ha elkezdem összenyomni a böngészőablakomat, egy-egy menüpont nem úgy törik, hogy alámegy az előtet lévőknek (ugye a felhasználó ezt várná), hanem nemes egyszerűséggel a két sorba tört linkek közé mintegy haradik sor betöri magát.
Symfony2 mentort keresnék
Sziasztok!
Már nagyon régóta tervben van, hogy elmélyedek kicsit a Symfony2 keretrendszerben, ehhez keresnék olyan embert, aki lehetőleg profi benne, illetve szívesen mentorálna/feltehetném neki a kérdéseimet valamilyen privát csatornán keresztül. Az, hogy ezt pusztán emberbaráti szeretetből, vagy valamilyen juttatásért cserében teszi, megbeszélés tárgyát képezi, szívesen fizetek is érte, a célom az, hogy minél gyorsabban elérjek egy középhaladó szintet.
■ Már nagyon régóta tervben van, hogy elmélyedek kicsit a Symfony2 keretrendszerben, ehhez keresnék olyan embert, aki lehetőleg profi benne, illetve szívesen mentorálna/feltehetném neki a kérdéseimet valamilyen privát csatornán keresztül. Az, hogy ezt pusztán emberbaráti szeretetből, vagy valamilyen juttatásért cserében teszi, megbeszélés tárgyát képezi, szívesen fizetek is érte, a célom az, hogy minél gyorsabban elérjek egy középhaladó szintet.
CSS zoom és a középre helyezés
Sziasztok!
Az alábbi problémámra keresek bármilyen megoldást, akár CSS akár jQuery is lehet!
Adott egy oldal 1000px szélles tartalommal, ez középre van helyezve (#wrapper {margin:0 auto} ).
Ha adok ennek a DIV-nek egy zoom:0.80; értéket, akkor szépen le is kicsinyíti, viszont már nem középre igazodva fog megjelenni.
Gondolom mert azt hiszi a böngésző, hogy a szélesség nem változott, mert igazából nem is, csak zoom-olva lett.
Mégis valahogy jó lenne ha középre igazodna a #wrapper div, akkor is ha eredeti méretében van és akkor is ha le van zoomolva.
Előre is köszönök minden ötletet! :)
■ Az alábbi problémámra keresek bármilyen megoldást, akár CSS akár jQuery is lehet!
Adott egy oldal 1000px szélles tartalommal, ez középre van helyezve (#wrapper {margin:0 auto} ).
Ha adok ennek a DIV-nek egy zoom:0.80; értéket, akkor szépen le is kicsinyíti, viszont már nem középre igazodva fog megjelenni.
Gondolom mert azt hiszi a böngésző, hogy a szélesség nem változott, mert igazából nem is, csak zoom-olva lett.
Mégis valahogy jó lenne ha középre igazodna a #wrapper div, akkor is ha eredeti méretében van és akkor is ha le van zoomolva.
Előre is köszönök minden ötletet! :)
február 19
Tiny mce integrálása weboldalba
Hello!
Valaki segitene, vagy elmagyarázná, hogyan kell beüzemelni ezt a szerkesztőt? Semmi normális, vagy magyar leírást nem találtam.
■ Valaki segitene, vagy elmagyarázná, hogyan kell beüzemelni ezt a szerkesztőt? Semmi normális, vagy magyar leírást nem találtam.
február 17
Adatbázis és laza csatolás
Többször észrevettem már, hogy olyan dolgok mennek az adatbázisba, amik nagyon szorosan csatoltak az adott kóddal, amit írok. Általában olyanokról van szó, hogy 2-3 lehetőség között kell választani, és egy-egy lehetőség neve.
pl:Itt bejelentkezési módokat listázok, ahol az access_method POST, COOKIE és GET értéket vehet fel attól függően, hogy jelszavas, permanent cookies vagy emailben kapott linkes a bejelentkezés. Ez egy a sok eset közül, ahol előfordult ilyesmi, és elég zavaró, hogy nincs laza csatolás a kód és az adatbázis között, és SET formájában megjelennek konkrét megvalósításhoz kapcsolódó értékek az adatbázisban.
Nincs valami bevett módszer ennek az elkerülésére?
■ pl:
access
access_id
user_id
access_method
access_hash
access_expires
Nincs valami bevett módszer ennek az elkerülésére?
Google szolgáltatások - maps api key hol van?
Szeretném lekérdezni, hogy milyen google maps api key-eket regisztráltam eddig, de lövésem sincs, hogy ezt a google oldalán hol találom meg. Már azt is elfelejtettem, hogy a keresőbe hol kell regisztrálni az oldalakat... :D Tudnátok segíteni?
■ február 16
Chrome Féreg?
Sziasztok!
Már napok óta problémákat okoz valamilyen kéretlen alkalmazás, ami kifejezetten a Chrome böngészőt fertőzte meg és képtelen vagyok leszedni... (Win XP és Win 7-es rendszerem van)
Pár napja észrevettem, hogy bármire kattintok egy új tab nyílik és betölt valamilyen ismeretlen oldalt. Egy transzparens PNG-t generál a betöltött oldalakra, ami nem látszik, majd klikk és valaki keresett is pár centet az én időmből.
ADblock tiltja a betöltést, de klikkenteni se enged (vagyis csak 10-20 klikk után). Ismert vírus- és féregírtók (NODE, Spíware Terminator, Defender) nem segítettek.
Program törlése és registryből való kirántása se segít, ha feltelepítem visszamászik.
Átnéztem a futó alkalmazásokat a háttérben és kilőttem mindent, csak az alap dolgok mentek és a böngésző, de semmi...
Annyira alattomos, hogy félek nem segít egy reinstall. Van valakinek ötlete, hogy mi a rák lehet ez?
Előre is köszi!
■ Már napok óta problémákat okoz valamilyen kéretlen alkalmazás, ami kifejezetten a Chrome böngészőt fertőzte meg és képtelen vagyok leszedni... (Win XP és Win 7-es rendszerem van)
Pár napja észrevettem, hogy bármire kattintok egy új tab nyílik és betölt valamilyen ismeretlen oldalt. Egy transzparens PNG-t generál a betöltött oldalakra, ami nem látszik, majd klikk és valaki keresett is pár centet az én időmből.
ADblock tiltja a betöltést, de klikkenteni se enged (vagyis csak 10-20 klikk után). Ismert vírus- és féregírtók (NODE, Spíware Terminator, Defender) nem segítettek.
Program törlése és registryből való kirántása se segít, ha feltelepítem visszamászik.
Átnéztem a futó alkalmazásokat a háttérben és kilőttem mindent, csak az alap dolgok mentek és a böngésző, de semmi...
Annyira alattomos, hogy félek nem segít egy reinstall. Van valakinek ötlete, hogy mi a rák lehet ez?
Előre is köszi!
Facebook login név és a charset-ek.
Sziasztok.
Az a problémám, hogy ha facebook loginnal lépek be a saját weboldalamba, és a nevemben van ékezet, akkor azt nem tudja megjeleníteni pl: Iván helyett: IvĂĄn
A probléma a következő:
Ha ezt használom, akkor a facebook név rossz, és a weboldal szövege jó:Ha ezt használom, a facebook név jó, de a weboldal minden ékezete ?-jel:Külföldi fórumokon is találkoztam ezzel a gonddal, de mivel az angol nyelvű volt, ott elég volt utf-8ra váltani.
■ Az a problémám, hogy ha facebook loginnal lépek be a saját weboldalamba, és a nevemben van ékezet, akkor azt nem tudja megjeleníteni pl: Iván helyett: IvĂĄn
A probléma a következő:
Ha ezt használom, akkor a facebook név rossz, és a weboldal szövege jó:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">