ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2013 - Fórum téma

február 20

sqlite - mennyire érdemes használni?

inf · 2013. Feb. 20. (Sze), 14.46
Üdv.

Érdekelne, hogy milyen tapasztalatotok van sqlite-el. Nekem egy asztali projekthez kéne adatbázis, 99%, hogy a későbbiekben sem lenne osztott hozzáférés az adatbázishoz, max biztonsági mentések készülnének róla, amiket gond esetén visszatöltenék. Így kívülről elég szimpatikus megoldásnak tűnik, mert elég könnyen bele lehet szórni egy installer-be (gondolom mysql-t vagy pgsql-t nehezebb, még nem foglalkoztam érdemben a kérdéssel). Ami konkrétan érdekelne, hogy mennyivel tud kevesebbet, mint mondjuk egy innodb-s mysql?

Konkrétan ezt használnám: https://github.com/developmentseed/node-sqlite3

Form küldése ajax-al

geforce9600gt · 2013. Feb. 20. (Sze), 11.53
Hello!

Valaki segítene, hogyan tudom elküldeni a form-ot ajax-al?
Egy kis php részt bemásolok, ezt a fájlt kellene feldolgozni vele.

if(empty($_POST['bonus_email']))
		{
			$bonusError[]="Nem adta meg az E-mail címét.";
		}
		if(is_mail($_POST['bonus_email'])==false)
		{
			$bonusError[]="Hibás E-mail címet adott meg.";
		}
		if(count($bonusError)==0)
		{
			$vnev=mysql_real_escape_string($_POST['bonus_vezeteknev']);
			$knev=mysql_real_escape_string($_POST['bonus_keresztnev']);
			$datum=date("Y.m.d");
			$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
			$code=sha1(microtime().rand(1000,50000)).md5($email.rand(500,10000));
			$status=0;
			$addBonus=mysql_query("insert into bonus(Vezeteknev,Keresztnev,Email,Datum,Ip,Code,Status)
			values('".$vnev."','".$knev."','".$email."','".$datum."','".$ip."','".$code."','".$status."')");
			if($addBonus)
			{
				$_POST=array();
				$bonus="Köszönjük. A megadott E-mail címre kapott egy aktiváló levelet.";
				header("Location:./index.php");
			}
		}
A $bonusError-t is hogy fogja kiírni az ajax?

február 19

CSS menü törése érdekes

Creative · 2013. Feb. 19. (K), 13.21
Sziasztok

Lehet hasonló téma már volt... így kövezzetek nyugodtan meg.
Problémám a következő: Adott egy teljesen mezei, horizontális menüsáv, melyben a szeparátor elemek is külön li-t alkotnak, nem pedig borderezés vagy képi megoldás van - főleg, mert mobilra készült.
A gond azzal van, ha elkezdem összenyomni a böngészőablakomat, egy-egy menüpont nem úgy törik, hogy alámegy az előtet lévőknek (ugye a felhasználó ezt várná), hanem nemes egyszerűséggel a két sorba tört linkek közé mintegy haradik sor betöri magát.

Symfony2 mentort keresnék

webproghu · 2013. Feb. 19. (K), 12.55
Sziasztok!

Már nagyon régóta tervben van, hogy elmélyedek kicsit a Symfony2 keretrendszerben, ehhez keresnék olyan embert, aki lehetőleg profi benne, illetve szívesen mentorálna/feltehetném neki a kérdéseimet valamilyen privát csatornán keresztül. Az, hogy ezt pusztán emberbaráti szeretetből, vagy valamilyen juttatásért cserében teszi, megbeszélés tárgyát képezi, szívesen fizetek is érte, a célom az, hogy minél gyorsabban elérjek egy középhaladó szintet.

CSS zoom és a középre helyezés

Meredith · 2013. Feb. 19. (K), 12.44
Sziasztok!

Az alábbi problémámra keresek bármilyen megoldást, akár CSS akár jQuery is lehet!

Adott egy oldal 1000px szélles tartalommal, ez középre van helyezve (#wrapper {margin:0 auto} ).
Ha adok ennek a DIV-nek egy zoom:0.80; értéket, akkor szépen le is kicsinyíti, viszont már nem középre igazodva fog megjelenni.
Gondolom mert azt hiszi a böngésző, hogy a szélesség nem változott, mert igazából nem is, csak zoom-olva lett.
Mégis valahogy jó lenne ha középre igazodna a #wrapper div, akkor is ha eredeti méretében van és akkor is ha le van zoomolva.

Előre is köszönök minden ötletet! :)

február 19

Tiny mce integrálása weboldalba

geforce9600gt · 2013. Feb. 18. (H), 23.37
Hello!

Valaki segitene, vagy elmagyarázná, hogyan kell beüzemelni ezt a szerkesztőt? Semmi normális, vagy magyar leírást nem találtam.

február 17

Adatbázis és laza csatolás

inf · 2013. Feb. 17. (V), 07.31
Többször észrevettem már, hogy olyan dolgok mennek az adatbázisba, amik nagyon szorosan csatoltak az adott kóddal, amit írok. Általában olyanokról van szó, hogy 2-3 lehetőség között kell választani, és egy-egy lehetőség neve.

pl:

access
		access_id
		user_id
		access_method
		access_hash
		access_expires
Itt bejelentkezési módokat listázok, ahol az access_method POST, COOKIE és GET értéket vehet fel attól függően, hogy jelszavas, permanent cookies vagy emailben kapott linkes a bejelentkezés. Ez egy a sok eset közül, ahol előfordult ilyesmi, és elég zavaró, hogy nincs laza csatolás a kód és az adatbázis között, és SET formájában megjelennek konkrét megvalósításhoz kapcsolódó értékek az adatbázisban.

Nincs valami bevett módszer ennek az elkerülésére?

Google szolgáltatások - maps api key hol van?

inf · 2013. Feb. 17. (V), 03.15
Szeretném lekérdezni, hogy milyen google maps api key-eket regisztráltam eddig, de lövésem sincs, hogy ezt a google oldalán hol találom meg. Már azt is elfelejtettem, hogy a keresőbe hol kell regisztrálni az oldalakat... :D Tudnátok segíteni?

február 16

Chrome Féreg?

tiburi · 2013. Feb. 16. (Szo), 19.13
Sziasztok!

Már napok óta problémákat okoz valamilyen kéretlen alkalmazás, ami kifejezetten a Chrome böngészőt fertőzte meg és képtelen vagyok leszedni... (Win XP és Win 7-es rendszerem van)

Pár napja észrevettem, hogy bármire kattintok egy új tab nyílik és betölt valamilyen ismeretlen oldalt. Egy transzparens PNG-t generál a betöltött oldalakra, ami nem látszik, majd klikk és valaki keresett is pár centet az én időmből.

ADblock tiltja a betöltést, de klikkenteni se enged (vagyis csak 10-20 klikk után). Ismert vírus- és féregírtók (NODE, Spíware Terminator, Defender) nem segítettek.
Program törlése és registryből való kirántása se segít, ha feltelepítem visszamászik.
Átnéztem a futó alkalmazásokat a háttérben és kilőttem mindent, csak az alap dolgok mentek és a böngésző, de semmi...

Annyira alattomos, hogy félek nem segít egy reinstall. Van valakinek ötlete, hogy mi a rák lehet ez?

Előre is köszi!

Facebook login név és a charset-ek.

Radon · 2013. Feb. 16. (Szo), 11.42
Sziasztok.
Az a problémám, hogy ha facebook loginnal lépek be a saját weboldalamba, és a nevemben van ékezet, akkor azt nem tudja megjeleníteni pl: Iván helyett: IvĂĄn

A probléma a következő:

Ha ezt használom, akkor a facebook név rossz, és a weboldal szövege jó:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
Ha ezt használom, a facebook név jó, de a weboldal minden ékezete ?-jel:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
Külföldi fórumokon is találkoztam ezzel a gonddal, de mivel az angol nyelvű volt, ott elég volt utf-8ra váltani.