ugrás a tartalomhoz

sqlite - mennyire érdemes használni?

inf · 2013. Feb. 20. (Sze), 14.46
Üdv.

Érdekelne, hogy milyen tapasztalatotok van sqlite-el. Nekem egy asztali projekthez kéne adatbázis, 99%, hogy a későbbiekben sem lenne osztott hozzáférés az adatbázishoz, max biztonsági mentések készülnének róla, amiket gond esetén visszatöltenék. Így kívülről elég szimpatikus megoldásnak tűnik, mert elég könnyen bele lehet szórni egy installer-be (gondolom mysql-t vagy pgsql-t nehezebb, még nem foglalkoztam érdemben a kérdéssel). Ami konkrétan érdekelne, hogy mennyivel tud kevesebbet, mint mondjuk egy innodb-s mysql?

Konkrétan ezt használnám: https://github.com/developmentseed/node-sqlite3
 
1

Kitérő

Pepita · 2013. Feb. 20. (Sze), 19.38
Sqlite kapcsán nem tudok hozzászólni - sosem használtam -, de az asztali alkalmazáson megakadt a szemem. Ha eldöntött tény az sqlite, tekintsd válaszom semmisnek.

Több adatbázismotor is létezik desktopra, én a BDE-t (Borland Database Engine) használtam több ízben, megelégedéssel. Ez a (fizetős) Delphi része, a kettő együtt - szerintem - ma is igen ütőképes szerkó Windows alá desktopnak. Persze akkor igazán nyerő, ha szereted az Object Pascalt, de van C#, .net támogatás is (meg még ki tudja mennyi, nekem 2005 verzió van).

Tehát én tutti, hogy Delphi-t használnék erre, azon belül meg lehet válogatni jónéhány adatbázis-típus között (akár Access is lehet:)).

További előny: ha Windows alá kell, vannak interface-ek a különböző Office-progikkal történő kapcsolatra, dokumentum-létrehozásra is.
2

bash-4.2$ find

kuka · 2013. Feb. 20. (Sze), 19.57
bash-4.2$ find ~/.mozilla/firefox/ -name '*.sqlite' | wc -l
20
Hacsak nem nagyobb a projekted mint a Firefox, szerintem neked is elég lesz az SQLite. ;)

Én használtam asztali szkriptekben (nem, nem Node.js) és meg voltam vele elégedve. Amik nekem kellettek, azokat tudta.
3

Nem az számít, hogy ki

inf · 2013. Feb. 21. (Cs), 00.51
Nem az számít, hogy ki használja, hanem, hogy mire használja... :-)
Nagy valószínűséggel oda csak azért kell, hogy könyvjelzőkben meg history-ban lehessen keresni. Itt azért több tábláról meg összetettebb tábla kapcsolatokról lenne szó.
4

Hadászati alkalmazásokhoz

Joó Ádám · 2013. Feb. 21. (Cs), 15.30
Hadászati alkalmazásokhoz fejlesztették, elég lesz neked is, ha nincs szükséged nagy párhuzamosságra.
5

Nincs rá szükség, köszi,

inf · 2013. Feb. 21. (Cs), 16.47
Nincs rá szükség, köszi, akkor valszeg ez lesz.
6

performance

joed · 2013. Feb. 21. (Cs), 22.32
Korábban használtam és bizonyos szinten teljesen korrekt. Akkor jönnek a problémák, ha párhuzamosan akarod használni vagy nagyon sok rekorddal dolgozol. Ehm, a nagyon sok ebben az esetben sok tízezret jelentett, mikor eléggé rossz teljesítményt hozott.
Szvsz egyszerűbb alkalmazásokhoz jó választás.