ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2012 - Fórum téma

július 3

TDD?

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Júl. 3. (K), 20.34
Picit belenéztem a phpunit használatába.
Arra lennék kíváncsi, jó-e az elképzelésem róla?
A TDD (egészen nagy vonalakban, vázlatosan) valahogy úgy működik, hogy
1. megtervezem, hogy nagyjából milyen osztályokra bontom az alkalmazást
2. kitalálom az egyes osztályok interface-ét
3. ezen interface-ekhez megírom a teszteket
4. elkészítem az osztály kódját
5. futtatom a tesztet és addig javítom a kódot, míg nem lesz hibátlan valamennyi
?

Ebből nekem hiányzik a privát/protected metódusok működésének tesztelése. Unit teszt esetén ez szükséges egyáltalán? (érzésem szerint nem, hiszen ha az adott interface/API publikus alkatrészei helyesen működnek, az csak úgy lehet, ha a nem publikus részek is megfelelően üzemelnek)

Bónusz kérdés (költői! ;-) ) : létezik élő ember, aki képes egy komolyabb rendszerre átfogó tesztet írni úgy, hogy közben a határidőket is be tudja tartani? :-)
----------------------------------
Félreértések elkerülése végett: a saját elképzeléseimet foglaltam össze (ebben a pillanatban botlottam egy angol nyelvű cikkbe, ahol közelítőleg ezt írták... szóval valószínűleg így működik, de nem onnan másoltam :-) )

Adatküldés overlay ablakban

pilot · 2012. Júl. 3. (K), 11.25
Sziasztok!

Egy overlay ablakban szeretnék adatokat megjeleníteni. Egészen pontosan a következőt szeretném megvalósítani:
egy adatbázisból adatsorokat olvasok be. Az adatsorokban nevek vannak, továbbá a nevekhez tartozó egyéb adatok. A neveket link formájában jelenítem meg a weblapon. Ha egy ilyen linkre kattintok, akkor egy overlay ablakban meg kellene jelenítenem az adott névhez tartozó további adatokat.
Ehhez kérném a segítségeteket, mert a Javascript-hez egyáltalán nem értek.
Itt az overlay ablak kódja, amely a fent említett problémára vonatkozólag sajna semmilyen kódot nem tartalmaz.

<script type="text/javascript">
function overlay() {
	el = document.getElementById("overlay");
	el.style.visibility = (el.style.visibility == "visible") ? "hidden" : "visible";
}
</SCRIPT>

$kapcsolat=mysql_connect("localhost","root","kecskesajt")or die (print "HIBA!".mysql_error());  
mysql_select_db("redflight", $kapcsolat);
mysql_query("SET NAMES UTF8");
$parancs="SELECT * FROM album";
$eredmeny=mysql_query($parancs, $kapcsolat);

while ($sor=mysql_fetch_array($eredmeny)){
	echo "<a href='#' onclick='overlay()'>".$sor[name]."</a><BR>";}

echo '<div id="overlay">';
echo '<div>';
echo 'itt kellene megjeleníteni a további adatokat';          
echo "Click here to [<a href='#' onclick='overlay()'>close</a>]";

echo '</div>';
echo '</div>';

echo '</body></html>';

NodeJs szolgáltató

inf · 2012. Júl. 3. (K), 00.24
Sziasztok!

Első körben javasolnám, hogy csináljunk egy külön nodeJs rovatot, mert bár ez is javascript, de nem kliens oldali, mint a (html, css, javascript, ajax) cím mutatja.

Visszatérve az eredeti témához, abban szeretném a segítségetek kérni, hogy milyen szolgáltatót válasszak nodejs-hez?

http://www.heroku.com/
Találtunk egy ilyen oldalt (egyelőre nem volt időm közelebbről megnézni), ami ígéretesnek tűnik. Esetleg tudtok ajánlani alternatívákat, amiket összehasonlíthatnék ezzel?

Még AWS-en gondolkodunk, de nem biztos, hogy foglalkozni szeretnénk a rendszergazdai részével, inkább a kódolásra fordítanánk több időt helyette. (Ami még kellene a projektekhez az noSQL adatbázis, szóval azok kiesnek, ahol nincs ilyen.)

Előre is köszi az értő hozzászólásokat, szép napot mindenkinek! :-)

július 2

Css - image preload

inf · 2012. Júl. 2. (H), 19.24
Szép napot mindekinek!

Van valakinek tapasztalata a css hover háttérkép előtöltésben?

Ami biztosan nem működik (legalábbis nálam)
body:after{content: url(file.png);display: none;}
Valami olyat szeretnék, ami nem használ html tageket, csak tiszta css-t...

július 2

GET adatok szövegmezőnek továbbadása

vmarci21 · 2012. Júl. 1. (V), 22.26
Van egy kód a honlapomon ami

x=location.href
y=x.split("?")
x=y[1]
z=x.split("&")
for(i=0;i<z.length;i++)
 {
 k=z[i].split("=")
)
 }
ez a kód feldolgozza a GET adatokat (ami az URL címben a ? után van)

Kérdésem:
Hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy ha a változó=nev akkor az értéket berakja a [nev nevű mezőbe] <input class="nev">-be.

Curl probléma

szita · 2012. Júl. 1. (V), 13.26
Sziasztok, a következő gondom van a curl-al, 5.2 php alatt megy de 5.3.10 alatt meg se mozdul, mi lehet a gond? Itt a kód :
$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_USERPWD, $username.':'.$password);
curl_setopt($curl, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 4);
curl_setopt($curl, CURLOPT_HTTPHEADER, array('Accept: application/x-javascript','Authorization: Basic ' . base64_encode('admin:admin')));
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $twitterHost); 
$result = curl_exec($curl);
$info = curl_getinfo($curl); 
curl_close($curl);
Ezt kapom hibakódnak :
array(22) { ["url"]=> string(36) "http:// **." ["content_type"]=> NULL ["http_code"]=> int(0) ["header_size"]=> int(0) ["request_size"]=> int(0) ["filetime"]=> int(0) ["ssl_verify_result"]=> int(0) ["redirect_count"]=> int(0) ["total_time"]=> float(0) ["namelookup_time"]=> float(0) ["connect_time"]=> float(0) ["pretransfer_time"]=> float(0) ["size_upload"]=> float(0) ["size_download"]=> float(0) ["speed_download"]=> float(0) ["speed_upload"]=> float(0) ["download_content_length"]=> float(-1) ["upload_content_length"]=> float(-1) ["starttransfer_time"]=> float(0) ["redirect_time"]=> float(0) ["certinfo"]=> array(0) { } ["redirect_url"]=> string(0) "" } cURL error: couldn't connect to host

input form name megadása SQL adatbázisból és $POST kérdés

mykee · 2012. Júl. 1. (V), 00.13
Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni és előre is bocsi, ha túl könnyűt kérdezek, de a következő problémára nem találok semmilyen értelmes megoldást:
Az adatbázisom parameters táblájának a param_name mezőjébe elmentettem stringeket, amiket fel szeretnék használni a form input name értékhez. Ezeket a kitöltött input form-okat aztán a felhasznal.php-ban változókba szeretném tenni.
Gondoltam rá, hogy tömbbe kellene raknom az adatbázisból kiolvasott param_name értékeket és utána ezt használnám a name érték megadásánál. Erre nem találtam megoldást, viszont arra sem, hogy a $POST[] utána hogyan veszi át pl. tömb értéket.

elso.php:

$seged=mysql_query("select * from parameters");

<?php echo " <form action='felhasznal.php' method='post'>
<table border='1' cellpadding='5' cellspacing='0'>";
while ( $kiolvas=mysql_fetch_assoc($seged))
{
$valt=$kiolvas['param_name'];
echo "<tr><td>".$valt." </td><td><input type='text' name='".$valt."' /></td></tr>";
}
?>

felhasznal.php:

<?php
$kiir=$_POST['$valt'];
echo $kiir;
echo "<BR>";
?>

június 30

Banda

Pallosi Péter · 2012. Jún. 30. (Szo), 17.17
Na sziasztok lehet,hogy irreleváns lesz ez a kérdés,de hát elszeretnék kezdeni egy nagyobb feladat megoldásában csak nem tudom sehogy se megoldani,ha esetleg ti tudnátok segíteni azt megköszönném!
Van egy oldal"Localhoston online maffiás játék oldal" eddig hát nem jutottam el elég sokáig html,css,adatbázis megvan és a regisztráció,belépés,kilépés,email küldés fórum,adatlapszerkesztése,pénz,életerő,energia,és még egyéb dolgok!
De most elakadtam,tehát banda alapításnál vagyok elakadva rá lépek a banda menüre
és ott leellenőrzőm,hogy van a játékosnak bandája,és ha nincs akkor be adom a banda alapítás formot ami áll név,jelszó,bankszámlaszám és elhelyezkedése.
ezt el is mentem és amikor újból vissza lépek a banda menüre akkor azt írja,hogy nincs banda és át irányít a formra,és onnan megint újból,de mysql,be meg benne van és,ha be írom ugyan azt a nevet stb-t akkor kiírja,hogy ilyen banda már létezik!
Hogyan oldom meg azt,hogy ne ezt csinálja már mindent próbáltam,de semmi se jó!
Ha valaki valami tanácsot tudna nem kell semmiféle kód csak valami ötlet! Már 2napja szórakozok vele,de nem működik :(

jQuery

bnc1995 · 2012. Jún. 30. (Szo), 15.08
Sziasztok!

A kérdésem az, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy ha a <p></p> tegek közötti szöveget megváltoztatom, akkor slideDown metódussal megjelenik 10 másodpercre aztán a slideUp metódussal eltűnik?

Még csal most kezdtem el a jQuery-t.

Segítségeteket előre köszönöm

Bence

június 30

jQuery image-map hover Magyarország megyéi

Totti 1986 · 2012. Jún. 29. (P), 22.33
Sziasztok!

Létezik olyan kész jquery script, ahol Magyarország megyéire lehet hover eseményt tenni? Nem mindegy, hogy nekem kell-e végig map-elnem, vagy van már készen is. Google-ben nem találtam.

Köszi