ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2011 - Fórum téma

január 4

ZCE tapasztalatok?

Crystal · 2011. Jan. 3. (H), 22.05
Sziasztok,

már egy ideje gondolkodok rajta, hogy meg kellene csinálni a Zend PHP 5.3 Certification vizsgát. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Megéri?

köszi,
crystal
 

Gradual Highlight Image script

matrai93 · 2011. Jan. 3. (H), 17.03
Sziasztok, üdv mindenkinek! Új vagyok még erre, igyekszem majd beilleszkedni... (Remélem jó helyre írom a gondom. Itt a keresőbe beírtam és nem találtam ilyen témát ezért csináltam ujjat.)

A kérdésem:

Gradual Highlight Image script-et szeretnék alkalmazni, képeken. (vagy valami hasonlót)
Találtam is kódokat a neten, de sajnos azokat csak Internet Exp. és Mozilla támogatja. Nekem olyanra lenne szükségem amit akár Safari, vagy Chrome is támogat.

Példának tudnám mutatni ezt: http://demo.graphpaperpress.com/mansion/

Remélem tudjátok mire gondolok! :) Köszönöm mihamarabbi segítségeteket!
 

php URL átirányítás, MP3 fájlok lejátszása

demenyzo · 2011. Jan. 3. (H), 15.22
Hello. Készítek egy php weboldalt, url átirányítást használok hozzá! Annyi bajom van, hogy a média résznél mp3-kat szeretnék böngészőben lejátszani, viszont valószínüleg az URL átirányítás miatt az mp3-ra is 404 oldalt dob, nem található oldalt. Hol kell kivételt írni az mp3-ra? (az mp3-k saját szerzemények, teljesen legális dologról van szó)

INDEX.PHP (localhoston jelenleg)
<?php
header ("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
date_default_timezone_set ("Europe/Budapest");
define ('BASE_URL', "/kke2011");
define ('BASE_PATH', $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/kke2011/");

//URL átnevezés

if (!isset ($_GET['uri'])) {
$uri = array ("fooldal");
$job = "fooldal";
}
else {
$uri = $_GET['uri'];
if (!is_array ($uri)) $uri = explode ('/', $uri);
if ($uri[0] == "index.php") {
$job = isset ($uri[1]) ? $uri[1] : "fooldal";
$param = isset ($uri[2]) ? $uri[2] : "";
$param_id = isset ($uri[3]) ? $uri[3] : "";
}
else {
$job = isset ($uri[0]) && !empty ($uri[0]) ? $uri[0] : "fooldal";
$param = isset ($uri[1]) && !empty ($uri[1]) ? $uri[1] : "";
$param_id = isset ($uri[2]) && !empty ($uri[2]) ? $uri[2] : "";
}
}
/*if (!in_array ($lang, array ("hu", "en"))) { // nem támogatott nyelv
header ("Location: " . BASE_URL . "en");
exit();
}*/
/*include (BASE_PATH . ".php");*/
if (!in_array ($job, array ("fooldal", "csatlakozz", "naptar", "budapest", "smart"))) {

$regi = array (
'baseball.html' => "/baseball-ingyenes-tabor",
'fooldal.html' => "/",
'husvet.html' => "/husveti-tojaskereso-verseny",
);
if (in_array ($job, array_keys ($regi))) {
header ('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header ('Location: ' .

január 3

Facebook csoportkezelés

zzrek · 2011. Jan. 2. (V), 23.39
Sziasztok!

Egy Facebook alkalmazást dobok össze épp (az első Facebookos cuccom), amiben szeretnék csoportkezelést csinálni, vagyis azt szeretném, hogy a felhasználók csoportokat hozhassanak létre, abban a létrehozó admin lehessen, felvehessen tagokat és egymással kommunikálhassanak.

Természetesen azzal már megvagyok, hogy az aktuális felhasználó ismerőseit kezelem, írok a falára, stb, így meg tudom oldani hogy válogatni tudjon belőlük, csoportot hozzon létre, és ezeket az adatokat a saját szerveremen tároljam, majd megjelenítsem.

Viszont a Facebookon belül is lehet csoportokat létrehozni, és szinte mindent lehet ebben is, tulajdonképp jó lenne, ha egyszerűen hozzá tudnám kapcsolni az alkalmazásomhoz.

Nem nagyon találtam infót erről, lehet ilyesmit csinálni?

Például:
-alkalmazásból elindítani, hogy az aktuális felhasználó létrehozzon egy csoportot, majd ennek a csoportnak az azonosítóját, adatait lekérni
-a csoport falára bejegyzéseket tenni, ennek a folyamatát elindítani alkalmazásból

Érdemes ezzel foglalkozni, vagy csináljam meg inkább saját magam a csoportkezelést?

Köszi a tanácsokat, és Boldog Újévet!