ugrás a tartalomhoz

ZCE tapasztalatok?

Crystal · 2011. Jan. 3. (H), 22.05
Sziasztok,

már egy ideje gondolkodok rajta, hogy meg kellene csinálni a Zend PHP 5.3 Certification vizsgát. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Megéri?

köszi,
crystal
 
1

Mi a cél?

janoszen · 2011. Jan. 3. (H), 22.21
Jól néz ki az önéletrajzban, de szerintem, viszonylag kevés ember vesz föl PHP-st Zend Cert alapján. A kollégák elmondása alapján az egy "beseggelős" vizsga, de nem nyilatkozik arról, hogy valaki valójában mennyire jó fejlesztő, mennyire rendszerezett, látja át a kódját, tud módszeresen gondolkodni, stb.
2

Szia, igen, alapvetően erre

Crystal · 2011. Jan. 3. (H), 22.38
Szia,

igen, alapvetően erre vonatkozott a kérdés, hogy egy állásinterjún mennyire számít. Gondolom freelancerként mégannyira sem érdekli a megrendelőmet hogy milyen vizsgám van.
3

Fene tudja

janoszen · 2011. Jan. 4. (K), 09.14
Fene se tudja. December óta az a feladatom, hogy vezessem a nálunk futó fejlesztéseket és az az első tapasztalatom, hogy egy jól végig gondolt rendszernél viszonylag kevéssé számít, mennyire ismered a PHP random hülyeségeit, sokkal fontosabb a módszerezett gondolkodás, a tiszta kód. És persze az sem egy utolsó szempont, hogy tudd értelmesen kifejezni magad írásban, kommunikálni a csapattársaiddal és tudd a munkádat külső szemmel nézni. Ez utóbbiak sajnos sokszor nem teljesülnek.

Ettől persze jelenthet pluszt a cert, de én úgy érzem, hogy egy PHP fejlesztő szükséges tudásából viszonylag keveset fed le.
4

Figyelemfelkeltés

Schmidi · 2011. Jan. 4. (K), 09.53
Szia,

freelancerként szerintem semennyire sem számít, a megrendelő sok esetben szerintem nem is tudja miről van szó.

Az önéletrajzban annyi szerepe van, hogy felhívja Rád a figyelmet. Ha beérkezik 10, és abból a Tieden ott a ZCE logó, akkor vsz. felfigyelnek Rád, de egy komolyabb interjún úgyis letesztelnek, és a valós gyakorlati tudás fog számítani, nem a papír.