ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 11, 2010 - Fórum téma

Apache restart

neogee · 2010. Okt. 11. (H), 21.49
Sziasztok.

Először is szeretném leszögezni, hogy új környezet számomra a linux és akadt is vele egy kis gondom...

Készítettem egy olyan php alkalmazást, aminek a segítségével elméletileg különösebb bonyodalom nélkül képes vagyok a localhost-hoz aldomaint hozzáadni. Nem egy bonyolult szkript, viszont ahhoz hogy ez működjön ügye újra kellene indítani az apache-ot, vagy legalábbis újra beolvasni a konfigurációs állományokat. És itt van a probléma.

Csináltam egy /var/www/addhost/apache.sh filet, amit shell_exec() el futtatok és aminek a tartalma a következő:

/etc/init.d/apache2 reload >> /var/www/addhost/apache.log

Egyrészt az a problémám ezzel, hogy egészen egyszerűen nem működik az apache újraindítása / konfigok újratöltése, másrészt pedig a logban néha van üzenet, néha pedig nincsen... és nem igazán értem hogy, miért...
Amikor kapok üzenetet a logba, akkor azt mondja, hogy nincsen jogosultságom az apache babrálásához. Több kérdésem is van ezzel kapcsolatban...

1: hogyan tudnám elérni, hogy legyen jogosultságom?
2: egyáltalán mi dönti el, hogy a php-nak mihez van jogosultsága?
3: ha az dönti el, hogy ki futtatja, akkor hogyan tudom különböző xy felhasználó programjaként futtatni?

Remélem érthető, hogy mi a gondom... :)
A válaszokat előre is köszönöm! :))
 

Anonim cache

janoszen · 2010. Okt. 11. (H), 20.32
Sziasztok Weblabor szerkesztők!

Már egy ideje észrevételeztem, de most már teljesen biztos vagyok benne: a Weblaboron az anonim felhasználóknak kiszolgált cachelt adatok miatt nem látszanak az új hozzászólások. Talán ezért sem látogatnak vissza olyan gyakran az emberek, mert nem látják, hogy valaki hozzászólt.

A részemről történt egy olyan fölajánlás, hogy szívesen támogatom a WL-t egy full core VPS-sel, ha kevés az erőforrás a cache nélküli futtatásra, légyszi valahogy oldjuk meg ezeket a usability problémákat.

Üdv

János
 

Flash mp3 player php ban hogyan?

emesemese · 2010. Okt. 11. (H), 16.11
Sziasztok!

A következő problémával küzdök. Van egy jól működő oldalam html ben. A menürendszert switch/case es php-val oldottam meg. Az oldal a menün kívül nem tartalmaz php-t. Az oldal tulajdonosa minden ellenkezésemre ellenére mindenképpen háttérzenét akar. Tehát készítettem neki egy flash playert ami egyetlen számot játszik. Az a kérdesem hogy tudtok e olyan módszert, amivel a lapok közötti váltásnál nem tölődik be újra a flash tehát nem indul újra a zene? Mindezt framek nélkül szeretném megoldani ( egyébként iframmel is próbálkoztam az index oldalon de az is újra töltötte sajnos )

Köszönöm szépen.
 

GoDaddyn parkoltatott .org domain megszerzése

Udi · 2010. Okt. 11. (H), 15.20
Szemezek egy domain névvel, ez pedig az opengamers.org. Ezt a GoDaddy parkoltatja, a whois alapján az admin e-mail és a regisztrátor e-mail (registrant) domain neve szintén egy parkoltatott (se*ypixelhomepage.com -> parked.com névszeren) oldalra vezetnek, a regisztráció pedig november 3-án lejár (expires on).

Van-e esélyem megszerezni a GoDaddy nélkül a domain nevet, mondjuk az adminisztrátor e-mail címének megszűnésére hivatkozva? Valószínűleg a GoDaddy meg fogja újítani a megszűnést követő 35. napon belül. Ha nem lehet megkerülni, akkor mikor lenne érdemes megbízni őket a megszerzéssel? Mikor van rá nagyobb esély, hogy olcsóbban átadják, még a domain újítás előtt vagy után?
 

Ékezetes karakter prodlémák wordpressben

KriszBp · 2010. Okt. 11. (H), 11.34
Nagyon kezdő vagyok wordpress terén. Problémám a következő: letöltöttem a Vulcan nevezetű témát és bizonyos részeken nem tudok ékezetes karaktereket írni. Hogyan tudom ezt orvosolni vagy hogyan tudom a karakterkészletet "lecserélni"?
Szeretném ha nem hurrognátok le pancser kérdésemért, és egy türelmes ember segítségét szeretném kérni.

Köszönöm
Krisz