ugrás a tartalomhoz

Anonim cache

janoszen · 2010. Okt. 11. (H), 20.32
Sziasztok Weblabor szerkesztők!

Már egy ideje észrevételeztem, de most már teljesen biztos vagyok benne: a Weblaboron az anonim felhasználóknak kiszolgált cachelt adatok miatt nem látszanak az új hozzászólások. Talán ezért sem látogatnak vissza olyan gyakran az emberek, mert nem látják, hogy valaki hozzászólt.

A részemről történt egy olyan fölajánlás, hogy szívesen támogatom a WL-t egy full core VPS-sel, ha kevés az erőforrás a cache nélküli futtatásra, légyszi valahogy oldjuk meg ezeket a usability problémákat.

Üdv

János
 
1

hihihihi

Emul · 2010. Okt. 11. (H), 21.42
:D
Azert nehogy mar hardware bovites legyen a megoldas egy softwares problemara...
2

Én ezzel tudok szolgálni

janoszen · 2010. Okt. 11. (H), 23.40
Nézd, én ezzel tudom szolgálni a közös ügyet, a Drupalhoz nem értek. Nyilván azt is meg tudom hackelni, ha kell, de több idő lesz. Sokkal.
3

Véleményem szerint

Nagy Gusztáv · 2010. Okt. 12. (K), 07.49
ez teljesen normális hozzáállás. Aki aktívan fórumozni akar, attól elvárható, hogy belépjen. Ott meg ugye nincs gyorstárazás, sőt igen fejlett követési szolgáltatások vannak.

Másrészt a Drupalt nem hackeljük, mert nincs rá szükség. Ez egyszerű beállítás kérdése.
4

Hááát

janoszen · 2010. Okt. 12. (K), 08.02
Kérdés az, hogy a Weblabor "privilégium, hogy itt lehetsz" hozzáállása megállja-e a helyét annak fényében, hogy az aktív közösség mérete igen csak kicsi. Én azt gondolom, hogy az lenne a helyes hozzáállás, ha a WL mindent megtenne annak érdekében, hogy több aktív tag legyen és az aktív tagok is szívesen lennének itt. Ha szívás használni a rendszert (márpedig az), akkor kicsi lesz az aktivitás.

Mondok egy példát: igen bosszantó, hogy két teendő között fölnéznénk, hogy van-e válasz a témánkra és a lejárt sütik miatt nem látjuk a válaszokat, a belépéssel szöszölni meg nincs cérnánk/időnk. A mobilböngészőkben való használhatóságról / használhatatlanságról meg ne is beszéljünk.

Nagyon szívesen segítenék megcsinálni (mint ahogy fölajánlottam a Like gomb tekintetében is), de úgy tűnik, kevés az igény. Van olyan cikk, ami hónapok óta van a queue-ban, azt sem értem, hogy miért. Az ilyen bosszantó apróságok elveszik az ember kedvét, hogy cikket, blogbejegyzés, fórumhozzászólást írjon. Volna legalább 3 témám, de az utóbbiakat sem cikként küldtem be, hanem blogbejegyzésként, mert úgy legalább egy hét átfutással megvolt.

Ne haragudjatok, kicsit kibukott belőlem, de ezek eléggé frusztrálnak.
5

+1

Tanul0 · 2010. Okt. 12. (K), 15.25
Teljesen egyetértek proclub-al.
Ha erőforrás kell, én is be tudok segíteni valamiben nagyon szivesen :)