ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 11, 2010 - Blog bejegyzés

Hogyan jelölnéd egy mű szerzőjét?

Török Gábor · 2010. Okt. 11. (H), 10.41

A HTML5 Doctor rendre magyarázatokkal siet a HTML5 tagek értelmezésével kapcsolatban, a Weblabor blogmarkjai között is fel-felbukkan aktuális témáival. Legutóbbi írásában olvasói számára egy fejtörőt hoz fel, avagy hogyan jelöljük helyesen egy cikkben hivatkozott mű vagy idézet szerzőjét.

<p><q>There was a young man from Nantucket</q>
wrote John Keats in his <cite>Ode on a Grecian Urn</cite>.</p>

Tehát John Keats nevét milyen tagek közé szorítsuk, ha egyáltalán? Válaszadási lehetőségeket is felkínálnak a szerzők, úgy mint: b, i, cite, span (csupán placeholder stílusnak) vagy más egyéb. A helyes megfejtést 14-én, csütörtökön közli a magazin, addig próbálkozzunk meg mi is a feladattal.

Logging integráció Django 1.3-ban

Török Gábor · 2010. Okt. 11. (H), 09.06

Januárra várható a Django 1.3. Míg az 1.2-es kiadás a nagyobb fejlesztésekre koncentrált, addig az 1.3-ban apróbb javításokra, a feature-ök zajában figyelmen kivül hagyott ticketek lezárására koncentrálnak a fejlesztők. Mindezek mellett két izgalmas területen is történik előre lépés. Az általános nézeteket osztály alapon szervezik újra (meghagyva a megszokott procedurális megközelítést), továbbá integrálják a keretrendszerhez a standard Python logging modult. Most ez utóbbiról szólok.