ugrás a tartalomhoz

Flash mp3 player php ban hogyan?

emesemese · 2010. Okt. 11. (H), 16.11
Sziasztok!

A következő problémával küzdök. Van egy jól működő oldalam html ben. A menürendszert switch/case es php-val oldottam meg. Az oldal a menün kívül nem tartalmaz php-t. Az oldal tulajdonosa minden ellenkezésemre ellenére mindenképpen háttérzenét akar. Tehát készítettem neki egy flash playert ami egyetlen számot játszik. Az a kérdesem hogy tudtok e olyan módszert, amivel a lapok közötti váltásnál nem tölődik be újra a flash tehát nem indul újra a zene? Mindezt framek nélkül szeretném megoldani ( egyébként iframmel is próbálkoztam az index oldalon de az is újra töltötte sajnos )

Köszönöm szépen.
 
1

Player

Poetro · 2010. Okt. 11. (H), 16.46
A lejátszódban eltárolod SharedObject-ben, hol tartottál a lejátszásban, és onnan folytatod a lejátszást, ahol tartottál.
6

Ezzel próbálkozom. Viszont

emesemese · 2010. Okt. 12. (K), 13.59
Ezzel próbálkozom. Viszont sajnos nem értek hozzá. Guglizgatás után ezt tudtam varázsolni:

var my_snd_obj = new Sound();
my_snd_obj.attachSound("my_audio");
my_snd_obj.setVolume(15);
var my_so = SharedObject.getLocal("userPref");
if (my_so.data.stopped == undefined)
{
my_snd_obj.start(0, 1000);
}
else
{
my_snd_obj.stop();
} // end else if
stop_but.onRelease = function ()
{
my_so.data.stopped = 1;
my_so.flush();
my_snd_obj.stop();
};
play_but.onRelease = function ()
{
if (my_so.data.stopped == !undefined)
{
my_snd_obj.start(0, 1000);
my_so.clear();
} // end if
};


Az új playert beillesztve is újra tölti. Nyilván az ActionScript nem jó.
2

ajaxx

neogee · 2010. Okt. 11. (H), 21.10
Esetleg egy ajax szkriptet tudok elképzelni, ami csak a tartalom divben cserélgeti a dolgokat... :)
3

Szerintem keress néhány

deejayy · 2010. Okt. 12. (K), 11.56
Szerintem keress néhány tanulmányt, hogy hány %-ot esett egy weboldal látogatottsága, miután háttérzenét kapott. Most ha tippelnem kellene 90%-ra saccolnám.

(egyébként a gugliban a background music-ra rákeresve rengeteg találat úgy kezdődik, hogy "I know it's a bad idea, but the client...")

Meg persze kérdezd meg tőle, hogy kinek csinálja a weboldalt, saját magának, vagy a látogatóknak.

http://doodlekit.com/blog/entry/37742/why-you-should-avoid-background-music-on-your-website
4

Egyetértek de...

neogee · 2010. Okt. 12. (K), 12.25
Teljesen egyetértek, de van mikor a megrendelőnek nem lehet sajnos megmagyarázni, hogy az úgy nem lesz jó... Fogalmazhatnék úgy is, hogy van aki a szart a szereti... :) Ilyenkor pedig sajnos meg kell valósítani valahogyan a drága megrendelő kívánságát... Vagy azt mondod, hogy te ezt nem csinálod meg, mert nem adsz ki szart a kezedből, és akkor elesel x ezertől, annak ellenére, hogy lehet hogy egyébként az oldal kifejezetten kulturált lenne még azzal együtt is, hogy háttérzenés...
Egyébként halkan jegyzem meg, találkoztam már olyan háttérzenés siteal, ahol szerintem nem volt zavaró, sőt kifejezetten oda illett és ráadásul még normálisan is volt megvalósítva. :) De persze ez volt az a kivétel ami csak erősíti a szabályt... :)
5

Teljesen egyetértek. Viszont

kuka · 2010. Okt. 12. (K), 12.57
Teljesen egyetértek. Viszont a PowerPointok elgondolkoztattak. Pontosabban az, hogy a fénykép sorozatokat tartalmazó PowerPointok háttérzenéje milyen sok alaknak tetszik. Szerintem majdnem (*) olyan gusztustalan, mint weboldal esetében, de másoknak ez meg sem fordul a fejében. A web már annyira tele van tucat oldalakkal, hogy tartalom hiányában akár a gusztustalanság is hasznos, ha ettől a látogató megjegyzi az oldalt.

(*) Azért csak "majdnem", mert PowerPointot általában egyszerre egyet néz az ember, tehát nem válhat annyira zavaróvá mint ha fél tucat böngészőfülön szól egyszerre zene.
7

Én tisztában vagyok a

emesemese · 2010. Okt. 12. (K), 14.02
Én tisztában vagyok a háttérzene hatásaival. Ez nem a saját oldalam. Viszont az oldal tulajdonosa ragaszkodik hozzá, nem tudtam meggyőzni semmivel. És az igazat megvallva azért is akadtam el, mert egyik oldalba sem szoktam ilyesmit rakni. Félő hogy megválna tőlem ha ezt most nem csinálnám meg neki. Azt pedig most nem engedhetem meg magamnak. Tehát ez nem segít most.
8

Én sem raktam még sehova, de

kuka · 2010. Okt. 12. (K), 14.07
Én sem raktam még sehova, de ha raknék, akkor neogee javaslata alapján indulnék: AJAX.

Mint említetted, egy darab PHP szkripted van, amely statikus tartalom darabokat szúr magába. AJAX-al annyit kellene csinálj, hogy a statikus tartalom darabokat közvetlenül kéred le és JavaScriptel rakod a helyükre. A JavaScript eseménykezelőt pedig csak onloadkor ülteted rá a létező hivatkozásokra, úgyhogy JavaScript kisiklása esetén a hagyományos navigáció megmarad.
10

Állítsd választás

deejayy · 2010. Okt. 13. (Sze), 07.52
Állítsd választás elé.
"Sajnos a jelenlegi technológiai megoldások azt eredményezik (ajax), hogy a weboldal a keresőkben nem fog jól szerepelni, ha a háttérzenét meg kell oldani".

Ez persze csak részben igaz, meg lehet csinálni ajax-szal is a SEO-t, de a lentebbi példakód (neogee-é) gyakorlatilag tönkrevágná ilyen szempontból.

Mellékszál a hangos PPT-khez: a powerpoint hangereje 0-n van (thx win7), előtte pedig azonnal zártam be a fenébe, ahogy megszólalt.
12

Igen, az én kódom valóban

neogee · 2010. Okt. 13. (Sze), 09.21
Igen, az én kódom valóban inkább közelit a negatív tartomány felé mint a nulla irányába seo szempontból, de szóltam is direkt, hogy ez csak egy iránymutatás. :) Persze ha az ember hash-ben jelöli a menüpontot, és eseménykezelőt köt rá nem pedig direkt függvényhívásokkal intézi el, akkor azzal már közelebb lehet kerülni a kereső barát megvalósításhoz, de ezt azért nem tartottam igazán fontosnak, mert 10 perc keresgélés után ezer blogot, fórumot és más egyebet lehet találni amiben erről van szó. :)

A választás elé állításról pedig az a véleményem, hogy sajnos nem mindenki engedheti meg magának. Deejayy hozzászólásában szereplő vitát én végigolvastam már egyszer, és hát ott sem jutottak sok mindenre. Valójában ez egy nagyon összetett kérdés. Ha az ember mögött nem áll egy halom nagy cég honlapja, vagy csak suli mellett próbál a honlap készítéssel valami ki lóvét szerezni, és ilyen érveket hoz fel, hogy nem keresőbarát, vagy hogy nem tudom referenciaként használni, kiröhögnek... és sajnos egyből előjön a bizalmatlanság, hogy valójában azért nem akarod megcsinálni, mert nem tudod. Hiszen ott a rengeteg ellenpélda, hogy mások igenis megcsinálták és a megrendelőnek ilyenkor nagyon nehéz megmagyarázni, hogy igen megcsinálták, de az egy kalap hulladék, mert neki tetszik és ő is olyat akar. Persze ha van több éves komoly múltad, esetleg cégszerűen csinálod, akkor mindjárt nagyobb szakmai tisztelet övez... Akkor könnyebben elhiszi :) Arról nem is beszélve, hogy így is potom pénzekért dolgozol, teszem azt 10-20 ezrekért, és ha neki nem tetszik amit te csinálsz, akkor még azt is elbukod, ráadásul lévén hogy nem vagy számlaképes, még szerződést sem tudsz írni, hogy rendben, de feláras mert nem tudom használni mint referencia pl.

Nekem is volt már olyan tapasztalatom, bár nem háttérzenével, hogy a megrendelő megkért egy hihetetlen nagy hülyeségre, egészen pontosan arra, hogy az ő kulcsszavai szerepeljenek a weboldalban egy olyan dobozban amit a felhasználók nem látnak, de a keresők igen, így érve el jobb helyezést a keresőkben. Hiába mondtam, hogy ez egyrészt etikátlan, másrészt gány, és nem utolsó sorban még TILOS is... Neki az kellett mert egy másik honlapját is így készítették, és tök jól bevált állítólag...
Ha akkor azt mondom hogy nem csinálom meg, akkor elestem volna 60 ezertől, ami pedig igencsak jól jött akkoriban, mivel még suliba jártam... :) ( Persze most is jól jön.. :D )
Szóval ez egy nagyon nehéz helyzet ám. Sajnos nem olyan egyszerű a helyzet, hogy választás elé állítod az illetőt. :)
13

Amíg a kérdező konkrétabb

kuka · 2010. Okt. 13. (Sze), 09.22
Amíg a kérdező konkrétabb információt nem ad, én továbbra is hiszek benne, hogy az átalakítás nem járna hátulütőkkel. Csak nem kell erőszakkal átírni a hivatkozásokat, hanem futás közben kell eseménykezelőt ültetni rájuk:

<script>
window.addEventListener('load',function() {
  var h=document.getElementsByClassName('menu')[0].getElementsByTagName('a')
  for (var i=0,l=h.length;i<l;i++)
    h[i].addEventListener('click',function(e) {
      loadContent(this.href.replace(/.*lap=(\w+).*/,'$1'))
      e.preventDefault()
    },false)
},false)
</script>

<!-- ... -->

<div class="menu v_menu">
<a href="index.php?lap=menupont1">menupont1</a>
<a href="index.php?lap=menupont2">menupont2</a>
</div>
14

Igen én is valami ilyesmire

neogee · 2010. Okt. 13. (Sze), 09.29
Igen én is valami ilyesmire gondoltam az előző postban :)
11

Azt már meg sem említem, hogy

deejayy · 2010. Okt. 13. (Sze), 07.58
Azt már meg sem említem, hogy mint készítő, referenciaként hivatkozhatsz rá a későbbiekben, ami legalább annyira fontos, mint a pénz, amit kapsz érte.

Egy háttérzenés weblapot én nem hoznék ki a munkáim között, mint referencia, így elég sokat buksz vele. De ha jól emlékszem van erre egy thread itt: ugyfel-wysiwyg-szerkeszto, csak ebben az oldal tartalmának szerkesztéséről van szó, de ide is vonatkozik.
9

valahogy így

neogee · 2010. Okt. 12. (K), 14.40
Valami ilyesmit kellene alkotnod (a teljesség igénye nélkül):

<html>
  <head>
    <script>
    function ajax() {
      // Ide jön az ajax objektumodat létrehozó kód...
      // Erről sok helyen találsz segítséget pl.:
      // http://www.w3schools.com/ajax/default.asp
    }

    function loadContent( menuItem ) {
      var ajax = new ajax();
      ajax.open('GET',menuItem+'.html');
      ajax.send(null);

      document.getElementById('content').innerHTML = ajax.responseText;
    }
    </script>
  </head>

  <body>

    <div class="menu v_menu">
      <a href="javascript: loadContent('menupont1')">menupont1</a>
      <a href="javascript: loadContent('menupont2')">menupont2</a>
    </div>

    <div id="content">
      <!-- Ide kell beírni az alap tartalmat, majd a navigáláskor a js szintén ennek a tartalmát cserélgeti... -->
    </div>

  </body>

</html>
Persze azonnal hozzá is teszem, hogy koránt sem tökéletes és még elegánsnak sem nevezhető megoldás!!! Több okból sem... Egyrészt nem különülnek el a menüpontokhoz tartozó url cimek stb stb...
De ha ezen a vonalon elindulsz, akkor szerintem hamar megleled a megoldást. :)