ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 19, 2010 - Fórum téma

window.onload

neogee · 2010. Okt. 19. (K), 22.08
Sziasztok,

Van egy oldal (www.mikulasorszag.hu), amit nem én csináltam, viszont most bele kell nyúlnom. Hányingerem is van tőle... Ha megnézitek a forrást, rájöttök miért... Bár már a háttérzene is eléggé árulkodó...

Lényeg a lényeg, hogy azt kellett megvalósítanom, hogy a menüpontokban a szövegek elé elhelyezett képekre történő kattintáskor szépen a weblap elé, "kinagyítódjon" a kép. Fontos szempont volt továbbá, hogy a lehető legtöbb ember tudja megnézni a képeket, így az is, akinek van js támogatása, és az is akinek valamilyen okból kifolyólag nincsen. Erre kínál ügye megoldást a diszkrét javascript. Meg is oldottam a feladatot. Mivel elég új még nekem ez a témakör, ezért a weblabor diszkrét javascript cikkét használtam segítségül - hatalmas köszönet is érte! :) -, és sikerült is megoldani teljesen tökéletesen.
De mint általában, a dolgok most sem ilyen egyszerűek. Ügye a window.onload eseményhez kötöttem hozzá a képek click eseménykezelőjének hozzáadását. A window.onload esemény pedig akkor fut le, ha az oldal betöltése eléri a 100%-ot. És éppen ez a gond... A weblap tulajdonosa nem tud megbékélni a gondolattal, hogy egy kevés ideig, amíg a betöltés tart, addig új lapon nyílnak meg a képek.

Nem tudtok valami megoldást erre a problémára amivel anélkül tudnék javítani a betöltési időn, hogy újra kellene terveznem az egészet? Őszintén szólva nem fizetnek annyit, hogy újratervezzem az egészet... Másrészt pedig nem is igazán szívügyem, és időm sincsen rá...

weblap: http://mikulasorszag.hu
js file: http://mikulasorszag.hu/gallery.js

Még annyit hozzátennék, hogy eredetileg még a hó is esett az oldalon, na erre varjatok gombot!! :D

A válaszokat előre is köszönöm szépen! :))
 

MySql lekérés

simisoma · 2010. Okt. 19. (K), 20.21
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy...

van két táblám amibe van 1-1 mező:

----------------------------------------
[USER] --> USER_USERNAME

Tábla tartalma:
BELA
GEZA
TIBI
HUBA
----------------------------------------
[RENDELESEK] --> REND_USERNAME

Tábla tartalma:
BELA
HUBA
----------------------------------------

Én azokat szeretném kilistázni akik benne vannak az [USER] táblámba, de nem szerepelnek viszont a [RENDELESEK] táblámba.

Az eredményem ez lenne:
GEZA
TIBI

Mi a legegyszerűbb és leggyorsabb lekérés erre??????

Köszönöm: SimiSoma
 

Virtuális szerver bérlés

Kubi · 2010. Okt. 19. (K), 19.03
Üdv!
Nem tudom, melyik fórum kategóriába tartozhat ez a kérdés, a web szervereknél már írtam egyszer... Virtuális szerver bérlésén gondolkozok, több weblapot kellene rajta üzemeltetni, folyamatosan bővülve, ezért is gondoltam a erre a megoldásra, mert skálázható, később bármi módosítás nélkül kérhetek több memóriát/tárhelyet/processzor erőforrást.

Kérdésem az lenne, van e tapasztalatotok ilyenben, kit ajánlotok? Akár magán levélben is, ha nem akartok reklámozni.

Az elvárások: nincs forgalom korlátozás ( nem warez szerver lesz, de sok kép,film letöltés lesz, hostgator itt bukott), 1 hónapon belül átléphetek nagyobb csomagba, értem itt a proci/ram/hdd erőforrásokat. Google a barátom, találtam jónak tűnő oldalakat, de egyik céget sem ismerem....
 

Fizetős tárhely: önmagában nem biztosíték semmire

Kérésre törölve 18. · 2010. Okt. 19. (K), 13.50
Üdv!

Fizetős helyen megrendeltem egy tárhelyet. Állítólag 7 ezer előfizetőjük van és a referenciájukban is találni pár nagyobb céget.

Ezen felbuzdulva és azon, hogy az áraik sem nem annyira alacsonyak, hogy gyanúsak legyenek, sem nem annyira drágák, hogy lenyúlásnak gondolhassuk, megrendeltem egy tárhelyet közel 10 ezer forintért.

Ezért 1 Gb tárhely, 5 aldomain, stb jár.

Aztán feltettem a drupal 6-ost szűzen. Egy könnyű kis CMS rendszer.

A legegyszerűbb admin navigálásoknál is több másodpercet kell várni az oldalak betöltésére, holott ugyanez egy ingyenes, kezdő cég tárhelyén szinte azonnali.

El vagyok keseredve, mert hónapok óta keresek megfelelő helyet, rengeteg helyen teszteltem, és most fizetni szerettem volna az egyikért.

Van egy napom a fizetési határidőig (4 napja vártam a válaszukat, miért lassú), hogy döntsek. Mint a linkelt oldalon látszik, ezt nyújtják és kész, azaz van egy szerverkésleltetésük, alapból, 1-2 másodpercnek mondott, de több...

De mi a fenéért csinálják és honnan a fenéből lehet tudni, hogy valahol rendben lesz-e minden?

És még csak ingyenélő sem vagyok, csak szeretnék jó helyen lenni és reális árat fizetni.


Ezt a témát folytatnám itt, ha lehetséges: link
 

virtuális szerver bérlés

Kubi · 2010. Okt. 19. (K), 11.43
Üdv!

A tárgybeli témakörben nincs tapasztalatom. Saját webszerverre lenne szükség, eleinte kisebbek az igények, de folyamatosan kerülnének rá újabb és újabb weboldalak. Igazából ezért is gondoltam virtuális szerver hostingra.

Kíváncsi lennék a tapasztalatotokra, melyik céget ajánljátok, akár magán levélben, google keresés a virtuális szerver bérlésre halom találatot ad.... Fontos tényezők: erőforrás bővíthetőség ( cpu/ram/hdd akár egyel nagyobb csomagba váltással) valamint lehetőleg forgalom mennyiségét ne korlátozzák.
 

FTPS és Rapid PHP

mahoo · 2010. Okt. 19. (K), 07.54
Sziasztok,

jelenleg Komodo Edit-et használok, de gondoltam kipróbálom a Rapid PHP-t is.
Egyetlen egy gondom vele, hogy nem találok FTPS típusú szervert csak FTP-t és SFTP-t. Nem úgy mint a Komodo-ban. Ezáltal nem is tudok kapcsolodni a szükséges szerverre :(.
Én vagyok a béna vagy más is tapasztalta már ezt?
 

jQuery Tools Scrollable probléma

BBoy · 2010. Okt. 19. (K), 00.29
Egy kis segítséget szeretnék kérni.

scroll-test

A fenti linken tapasztalhatjátok, hogy a képek görgetése sajnos nem teljesen úgy működik (az első körbegörgetés után az első után eltűnik a második elem a képernyőről!!), ahogyan azt elvárnánk tőle :(

Mi lehet a probléma oka?

Válaszokat előre is köszönöm!