ugrás a tartalomhoz

Virtuális szerver bérlés

Kubi · 2010. Okt. 19. (K), 19.03
Üdv!
Nem tudom, melyik fórum kategóriába tartozhat ez a kérdés, a web szervereknél már írtam egyszer... Virtuális szerver bérlésén gondolkozok, több weblapot kellene rajta üzemeltetni, folyamatosan bővülve, ezért is gondoltam a erre a megoldásra, mert skálázható, később bármi módosítás nélkül kérhetek több memóriát/tárhelyet/processzor erőforrást.

Kérdésem az lenne, van e tapasztalatotok ilyenben, kit ajánlotok? Akár magán levélben is, ha nem akartok reklámozni.

Az elvárások: nincs forgalom korlátozás ( nem warez szerver lesz, de sok kép,film letöltés lesz, hostgator itt bukott), 1 hónapon belül átléphetek nagyobb csomagba, értem itt a proci/ram/hdd erőforrásokat. Google a barátom, találtam jónak tűnő oldalakat, de egyik céget sem ismerem....
 
2

mennyiért?

ene · 2010. Okt. 19. (K), 20.30
a kérdés megválaszolásához az is fontos információ, hogy mennyit szánsz rá.

A magam részéről sokkal inkább előnyben részesítem a vps-ekkel szemben akár a low-cost szerver bérlést (pl integrity). nem kerül sokkal többe, cserébe jóval rugalmasabb, mint egy vps. ugye a vps korlátait könnyebb elérni, mert ugye a szolgáltatás jellegéből fakadóan többen vannak egy gépen.

Az integrity főoldalán találsz ajánlatokat, most talán a legjobb a Fujitsu Primergy RXI300 ajánlat (fél évig 9 900 Ft + ÁFA), utána 19 900 Ft + ÁFA. rákérdeztem, akkor is csak 9900 Ft havonta, ha csak fél évig használod. de jó még a DELL PE 850 szerver is, nekem is az van.

vps-em nekem a syriusnál volt sok évig, jó volt, de az utóbbi időben gyakorlatilag nem lehet őket elérni...
1

DotRoll

Kevlar · 2010. Okt. 19. (K), 20.30
https://hu.dotroll.com/
Keresd proclub-ot (de úgyis idetalál 1 napon belül :), sztem mindent meg tud neked oldani.
3

Sajnos mindent nem

janoszen · 2010. Okt. 19. (K), 22.54
Sajnos mindent nem, de köszi az ajánlást. A DotRollnál több GBit nemzetközi sáv van kiépítve (a hazai szolgáltatók többségével ellentétben), viszont épp ezért forgalomkorlátos is.

Ami a VPS bérlést illeti, csak annak ajánlom, akinek van konzolos linux tapasztalata.

Szerk: viszont mostanában játszottunk FLV és MP4 streameléssel, ami jót szokott tenni a sávszél fogyasztásnak. Kellene ismerni a nagyságrendeket, de lehet, hogy ki lehet találni valamit.
4

Köszönöm az ajánlásokat. A

Kubi · 2010. Okt. 20. (Sze), 08.13
Köszönöm az ajánlásokat. A 20-30e közötti árfekvés tökéletesen megfelel, gondolkozok a VPS és a low-cost szerver közül melyiket válasszam. Linux parancssor nem okoz gondot, van tapasztalatom linux webszerver üzemeltetésben, ha nem is sok, ha meg valami nem megy, internet + fórum :)

Végiggondolva, low-cost szerver talán jobb (ip konzollal, web resettel), de mivel a szerver hardvert nem ismerem, nem tudom összevetni teljesítményben az Itanium2, dualcore D930 processzor és az Opteron 2218 processzorokat. Olvasgattam a neten, abból mondjuk azt szűröm le hogy az itanium2 a jobb, de persze a ghz is számít.
5

IP konzol

janoszen · 2010. Okt. 20. (Sze), 08.34
Azért arra figyelj oda, hogy itthon általában úgy kapsz IP konzolt, hogy betelefonálsz és rádugják. A reset detto.

Ami a low cost szervert illeti, lehet, hogy jobban jársz egy full core VPS-sel, mert ott nem kell szívni a hardver specifikus hülyeségekkel (pl 2.6.31-es kernel vs HP RAID controller). DotRollnál is most üzemeltük be az első ilyet, de vannak elsődlegesen BIX kapcsolattal dolgozó tisztességes szolgáltatók is. Ellenben ez nem a reklám helye, részletek privátban.