ugrás a tartalomhoz

Fizetős tárhely: önmagában nem biztosíték semmire

Kérésre törölve 18. · 2010. Okt. 19. (K), 13.50
Üdv!

Fizetős helyen megrendeltem egy tárhelyet. Állítólag 7 ezer előfizetőjük van és a referenciájukban is találni pár nagyobb céget.

Ezen felbuzdulva és azon, hogy az áraik sem nem annyira alacsonyak, hogy gyanúsak legyenek, sem nem annyira drágák, hogy lenyúlásnak gondolhassuk, megrendeltem egy tárhelyet közel 10 ezer forintért.

Ezért 1 Gb tárhely, 5 aldomain, stb jár.

Aztán feltettem a drupal 6-ost szűzen. Egy könnyű kis CMS rendszer.

A legegyszerűbb admin navigálásoknál is több másodpercet kell várni az oldalak betöltésére, holott ugyanez egy ingyenes, kezdő cég tárhelyén szinte azonnali.

El vagyok keseredve, mert hónapok óta keresek megfelelő helyet, rengeteg helyen teszteltem, és most fizetni szerettem volna az egyikért.

Van egy napom a fizetési határidőig (4 napja vártam a válaszukat, miért lassú), hogy döntsek. Mint a linkelt oldalon látszik, ezt nyújtják és kész, azaz van egy szerverkésleltetésük, alapból, 1-2 másodpercnek mondott, de több...

De mi a fenéért csinálják és honnan a fenéből lehet tudni, hogy valahol rendben lesz-e minden?

És még csak ingyenélő sem vagyok, csak szeretnék jó helyen lenni és reális árat fizetni.


Ezt a témát folytatnám itt, ha lehetséges: link
 
1

mi történik az oldal kiszolgálásáig?

nevergone · 2010. Okt. 19. (K), 14.01
Azon érdemes elgondolkoznod, hogy egy oldal kiszolgálásáig (amíg megérkezik a böngésződbe) milyen folyamatok mennek végig, milyen gyorstárazási lehetőségek merülnek fel.
2

Örültem volna

Kérésre törölve 18. · 2010. Okt. 19. (K), 14.25
Örültem volna, ha a tiltott php függvény lista még bent maradhatott volna abban a hozzászólásban, mert az drupal szempontból is fontos és láttam korábban is erre vonatkozó kérdést, választ rá viszont nem.

Na mindegy.

Egyébként nem értem miért teszi ezt a szolgáltató: fizettem volna, neki is jó, nekem is, miért kell most ezt a hülye késleltetést csinálnia.

Törvénybe kéne foglalni: minden tárhely szolgáltató köteles tájékoztatni előre az ügyfeleket, hogy:

valódi szolgáltató, vagy viszonteladó
vannak e korlátozásaik, ha igen mik

stb.
4

Nehéz kérdés

janoszen · 2010. Okt. 20. (Sze), 05.18
Nehéz kérdés ez a hosting téma. Az 1-2 másodperc késleltetést nem érzem jogosnak, nem is tudnám megmondani, hogy milyen security modul csinál ilyet. Eddig összesen egyszer láttam ilyet, amikor bekapcsoltam a tesztszerveremen a mod_bw-t, ami sávszélességet limitál, akkor először 1 másodpercet azzal töltött, hogy fölbontsa darabokra (chunkokra) a választ.

Sajnos itthon nincs kultúrája a fogyasztóvédelemnek, de az ilyesmi az ő hatáskörükbe tartozik. Törvényileg ezt azért nehéz szabályozni, mert mi számít viszonteladásnak? Valakitől veszed a netet, a helyet, stb. és ezek könnyen képezhetik üzleti titok részét. Pedig ez is lényeges infó.
3

Felajánlás

viacomkft · 2010. Okt. 19. (K), 17.26
Szia,

szomorúan hallom a történeted, ha nem gond szeretnék egy olyan felajánlást tenni, hogy fél évig ingyenesen kaphatsz tárhelyet tőlünk, minden kötelezettség nélkül, ha megtetszik, akkor örömmel látnánk ügyfeleink között! A részletekért keresd on-line ügyfélszolgálatunkat!
5

1-2 másodperc késleltetés ?!

_subi_ · 2010. Okt. 20. (Sze), 09.57
Biztos meg szeretnék pályázni a legasz@rabb szolgáltató címét! Sajnos nincs sok esélyük, roppant erős a mezőny...

Azt tanácsolnám, bárhová is viszed az oldalad, kérj teszt tárhelyet!
6

Nem mindenhol adnak tesztet

Kérésre törölve 18. · 2010. Okt. 20. (Sze), 21.51
De mostantól ha valaki nem hajlandó adni 1 hetes tesztet, akkor máris gyanakodni fogok és nézek tovább...
7

re

venis · 2010. Nov. 9. (K), 20.31
Szia

Én most indítok webtárhely szolgáltatást 2010.11.15-től már kiprobálható. Megszeretnélek hívni a teszt időszakra mert én is drupal oldalakat akarok futtatni a szerveren.Amennyiben tetszik akkor az árban megegyezünk.Irj levelet a kapcsolat felvételen keresztül.
Üdv.