Archívum - Júl 2008 - Fórum téma
július 8
css háttérkép nem jelenik meg
Sziasztok!
Megvettem a HTML és CSS Webszerkesztés stílusosan című könyvet, ami szerintem szuper, és talán az első normális mű ami elmagyarázza a honlapkészítés alapjait. Mégis sajna elakadtam.
Ott tartok, hogy, háttérképnek kéne megjelenni a css segítségével. De ez sehogy sem akar sikerülni. Nyomdahiba lehet (mivel ugye a könyvből másolom a dolgokat)? Vagy esetleg más oka lehet, amiért nem jelenik meg a várt giff?Köszi előre is a segítséget
z
■ Megvettem a HTML és CSS Webszerkesztés stílusosan című könyvet, ami szerintem szuper, és talán az első normális mű ami elmagyarázza a honlapkészítés alapjait. Mégis sajna elakadtam.
Ott tartok, hogy, háttérképnek kéne megjelenni a css segítségével. De ez sehogy sem akar sikerülni. Nyomdahiba lehet (mivel ugye a könyvből másolom a dolgokat)? Vagy esetleg más oka lehet, amiért nem jelenik meg a várt giff?
body {
background-color: #9CC;
background-image: url(ch3bgsm.gif);
background-repeat: repeat;
margin-top: 10px;
margin-left: 15px;
}
z
recept tábla
Sziasztok,
A feladat a következő:
Recept adatbázis, a felhasználók tőltenék fel.
Melynek a táblái a következők lennének az elképzelésem szerint:
Recept tábla:
rec_id
név
szöveges leírás
fel_id
összetétel id
....
Összetétel tábla:
össz_id
rec_id
kellékek_id
egység_id
...
Kellékek tábla:
Kell_id
név
kalória
egység_id
...
Egység tábla:
egys_id
név
A problémám a következő:
A felhasználó megadhatja a mennyiség egységét dkg, kg, kanál, pohár stb.
Viszont a kalória kiszámításához, nekem átkéne konvertálnom valhogy.
Van valakinek valami ötlete?
■ A feladat a következő:
Recept adatbázis, a felhasználók tőltenék fel.
Melynek a táblái a következők lennének az elképzelésem szerint:
Recept tábla:
rec_id
név
szöveges leírás
fel_id
összetétel id
....
Összetétel tábla:
össz_id
rec_id
kellékek_id
egység_id
...
Kellékek tábla:
Kell_id
név
kalória
egység_id
...
Egység tábla:
egys_id
név
A problémám a következő:
A felhasználó megadhatja a mennyiség egységét dkg, kg, kanál, pohár stb.
Viszont a kalória kiszámításához, nekem átkéne konvertálnom valhogy.
Van valakinek valami ötlete?
kijelölés - az azonos értéket tartalmazó mezők közül csak egy legyen kijelölve
Adva van egy kulcsszavakat tároló tábla. Ebben vannak olyan sorok amelyek ugyanazt a kulcsszót tárolják. Viszont szeretném kilistázni milyen különböző kulcsók vannak tárolva, tehát az azonosak közül csak egyre lenne szükségem. Csináltam is már ilyet csak elfelejtettem melyik az az SQL parancs amit a kijelölésbe be kéne szúrnom és nem sikerül rákeresnem sehogyan. Köszönöm a segítséget előre is!
■ július 7
Automatikus adatbázis letöltés időzítéssel
Sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem...
van egy honlap, ahhonnan kézzel le tudom tölteni az adatbázisukat XLS formátumban..(kategoriánként külön-külön, és egyben is)...
a lap jelszóval védett, természetesen van jogosultságom hozzá...
azt kellene valahogyan megoldani, hogy ne kelljen kézzel letöltögetni, hanem minden nap, egy adott időpontban automatikusan töltse le, és tegye bele a localhoston lévő adatbázisomba....
aki tud, kérem segítsen!
Köszönöm!
■ egy kis segítségre lenne szükségem...
van egy honlap, ahhonnan kézzel le tudom tölteni az adatbázisukat XLS formátumban..(kategoriánként külön-külön, és egyben is)...
a lap jelszóval védett, természetesen van jogosultságom hozzá...
azt kellene valahogyan megoldani, hogy ne kelljen kézzel letöltögetni, hanem minden nap, egy adott időpontban automatikusan töltse le, és tegye bele a localhoston lévő adatbázisomba....
aki tud, kérem segítsen!
Köszönöm!
Megjelenítési probléma
Sziasztok!
Itt van ez az oldal: http://www.diamondart.info/ubi/
Látjátok, hogy a jobb oldali hátteret nem oda rakja ki ahova kellene. (Az ablak felső széléhez illesztve kéne neki.)
Szerintetek miért?
Itt meg van a css-e: http://www.diamondart.info/ubi/css/style.css
"megőrülök" jeligére.
Köszönettel:
obidaya
■ Itt van ez az oldal: http://www.diamondart.info/ubi/
Látjátok, hogy a jobb oldali hátteret nem oda rakja ki ahova kellene. (Az ablak felső széléhez illesztve kéne neki.)
Szerintetek miért?
Itt meg van a css-e: http://www.diamondart.info/ubi/css/style.css
"megőrülök" jeligére.
Köszönettel:
obidaya
július 7
Ütemezett feladat 5.1.x
Próbálta már valaki az ütemezett feladatot.
Nekem vista 64-bit nem működöott, illetve Az UPDATE tábla SET mező=mező+1 sem futott le InnoDB alatt.
Az ütemezett feladat sem futott le myisam alatt sem de a fenti update igen.
■ Nekem vista 64-bit nem működöott, illetve Az UPDATE tábla SET mező=mező+1 sem futott le InnoDB alatt.
Az ütemezett feladat sem futott le myisam alatt sem de a fenti update igen.
AJAX YUI drag and drop
Üdv!
A yahoo ajax könyvtárral ismerkedem, azon belül a drag & drop funkcióval. Arra szeretném használni, hogy adatbázisból kilistázok valamennyi rekordot egy sorrendező mező alapján és ezzel az ajaxos megoldással szeretném ha módosítható lenne a rekordok sorrendje. Csak arra nem jöttem még rá, hogy a mozgatás hatására hogy tudok olyan php kódot lefuttatni, ami megváltoztatja a sorrendet az adatbázisban.
■ A yahoo ajax könyvtárral ismerkedem, azon belül a drag & drop funkcióval. Arra szeretném használni, hogy adatbázisból kilistázok valamennyi rekordot egy sorrendező mező alapján és ezzel az ajaxos megoldással szeretném ha módosítható lenne a rekordok sorrendje. Csak arra nem jöttem még rá, hogy a mozgatás hatására hogy tudok olyan php kódot lefuttatni, ami megváltoztatja a sorrendet az adatbázisban.
Másolás és mentés tiltása weblapon
sziasztok!
Meg szeretném oldani, hogy egy weboldalon egyszerű átlaglátogatók számára mindenféle másolás tilva legyen. Tehát kép mentése jobbegérgombbal, szöveg kijelölése és az ezekre vonatkozó billenytűkombinációk (ctrl+c, ctrl+A, ctrl+ins, shift+ins...).
Ezt gondolom javascripttel meglehet oldani, viszont én nem találtam még rá olyan komplett szkriptet ami ezt így egyben tudja. Ebben tud segíteni valaki?
■ Meg szeretném oldani, hogy egy weboldalon egyszerű átlaglátogatók számára mindenféle másolás tilva legyen. Tehát kép mentése jobbegérgombbal, szöveg kijelölése és az ezekre vonatkozó billenytűkombinációk (ctrl+c, ctrl+A, ctrl+ins, shift+ins...).
Ezt gondolom javascripttel meglehet oldani, viszont én nem találtam még rá olyan komplett szkriptet ami ezt így egyben tudja. Ebben tud segíteni valaki?
július 5
SQL lekérdezés eredményének táblázatba illesztése, cseréje
Helló!
Szakdolgozatomban egy weblapot kell készítenem mysql adatbázissal. Létrehoztam egy táblát amiben képek nevei szerepelnek. Szeretnék egy galériát csinálni úgy, hogy az adatbázisból a lekérdezett képeket szeretném egy táblázatba beilleszteni és váltani a képek között.
A lekérdezést megcsináltam, a gondom az, hogyan tudom a lekérdezés eredményét egyenként a táblázatba illeszteni és gombnyomásra cserélni.
■ Szakdolgozatomban egy weblapot kell készítenem mysql adatbázissal. Létrehoztam egy táblát amiben képek nevei szerepelnek. Szeretnék egy galériát csinálni úgy, hogy az adatbázisból a lekérdezett képeket szeretném egy táblázatba beilleszteni és váltani a képek között.
A lekérdezést megcsináltam, a gondom az, hogyan tudom a lekérdezés eredményét egyenként a táblázatba illeszteni és gombnyomásra cserélni.
Fájlfeltöltés során Return Code:1
Helló!
A segítségeteket szeretném kérni, fájlfeltöltéssel kapcsolatban.
A jól ismert kód a következő:
$file = $_FILES['userfile']['tmp_name']; (Nem kap értéket)
echo 'Return Code: '.$_FILES["admmp3_file"]["error"]; (Return Code:1)
Ezer éve használom a kódot, és most valamiért nem működik. Nem értem miért?
A neten működik, localhoston nem. Valamit elállíthattam az Apache Serveren?
Nem történt még velem ilyen éppen ezért nem is értem, mi lehet a probléma.
Történt már valakivel hasonló?
Please help me!
Üdv: Reptile
■ A segítségeteket szeretném kérni, fájlfeltöltéssel kapcsolatban.
A jól ismert kód a következő:
$file = $_FILES['userfile']['tmp_name']; (Nem kap értéket)
echo 'Return Code: '.$_FILES["admmp3_file"]["error"]; (Return Code:1)
Ezer éve használom a kódot, és most valamiért nem működik. Nem értem miért?
A neten működik, localhoston nem. Valamit elállíthattam az Apache Serveren?
Nem történt még velem ilyen éppen ezért nem is értem, mi lehet a probléma.
Történt már valakivel hasonló?
Please help me!
Üdv: Reptile