ugrás a tartalomhoz

Ütemezett feladat 5.1.x

aspirany · 2008. Júl. 6. (V), 22.41
Próbálta már valaki az ütemezett feladatot.

Nekem vista 64-bit nem működöott, illetve Az UPDATE tábla SET mező=mező+1 sem futott le InnoDB alatt.

Az ütemezett feladat sem futott le myisam alatt sem de a fenti update igen.
 
1

nálam működött

virág · 2008. Júl. 7. (H), 06.13
Szia,

én kb. 1 hónapja próbáltam, nálam működött (szintén InnoDB típusnál). Én csak a súgóban lévő példákat próbáltam azok mentek, de az 5.1 még béta, ezért lehetnek benne bakik :)
2

Időzítés...

janoszen · 2008. Júl. 7. (H), 07.18
Lehetséges, hogy az időzített feladatokat érdemes inkább rendszer-szinten kezelni. Több okból is. Egyrészt több mindenhez férsz hozzá és ha egy queryhez küldő adatra van szükséged, akkor nem szívsz nagyon, hogy ehhez hozzájuss. Másrészt mindenféle finom dolgot tudsz benne csinálni, pl loggolni, mailt küldeni, stb. hogy hány sort frissített meg pl.

A másik meg a személyes ellenérzésem, miszerint egy szoftver (és főleg open source szoftver) új funkcióiban minimum egy béta verziószámmal később szabad (szerintem) megbízni.
3

időzítés...: re

virág · 2008. Júl. 7. (H), 07.49
Szia, szerintem az időzített feladatokat (ha adatbázisban kell dolgozni), akkor nagyszerűen el lehet végeztetni az adatbázis szerverrel, ha külső adatokra van szükséged akkor viszont igazad van, habár pl. az MSSQL-ben .NET-es tárolt eljárásokkal bármi megoldható - nagyon szépen és korrekt módon - igaz, hogy a MySQL nem kínál ennyire fejlett eszközöket, de szerintem arra használva amire a doksiban ajánlják teljesen jó eszköz.

Hát igen, a béta verzióban igazad van, viszont azt is megfigyeltem, hogy gyakran átesnek a cégek a ló túlsó oldalára és akkor sem váltanak ha már végleges verziók jöttek ki, agyontesztelve vállalati környezetben...jó példa erre a PHP4 vagy a MySQL4, melyektől sokan máig nem hajlandók megválni - görcsösen kapaszkodnak ezekhez, mert "tuti". Ez szerintem legalább annyira rossz, mint "beleugrani" a legelső béta verzióba.
4

köszi

aspirany · 2008. Júl. 7. (H), 08.12
köszönöm a hozzászólásokat, kibróbálom majd sima xp-n is,kiváncsi vagyok ott mit csinál.
5

Nem fut

aspirany · 2008. Júl. 7. (H), 13.34
Kipróbáltam xp alatt is

CREATE EVENT `e_minute`
ON SCHEDULE EVERY 1 MINUTE STARTS '2008-07-07 13:12:45'
ON COMPLETION PRESERVE
ENABLE
COMMENT 'Clears out sessions table each hour.' DO
UPDATE p SET penz = penz + 1;


sem myisam sem innodb; de azt sem látom mysql-adminban hogy lefutna-e a parancs;

KÖzben megtaláltam egy weboldalon "event_scheduler=1" az ini fájlba