ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2008 - Fórum téma

július 26

Package manager for web?

janoszen · 2008. Júl. 25. (P), 22.52
Sziasztok,

kis kiváncsiskodást szeretnék folytatni.

1. Létezik-e package manager (lásd: Linux) mondjuk, PHP-ra? Ha igen, milyen tapasztalataitok vannak vele?

2. Látjátok-e értelmét webre package managert használni / fejleszteni? Ha igen, milyen tudást vártok el tőle?

Köszi

János
 

000001 stílusú sorszám növelése

aspirany · 2008. Júl. 25. (P), 22.45
A kérdés a következő

ilyen sorszámot kell csinálnom és növekedjen

000001

adatbázisba így tároljam, vagy legyen inkább autoincrement és php-ban a nullákkal játszok
 

IE-ben tökéletes, FF-ban nem működik!

semilin · 2008. Júl. 25. (P), 08.12
Sziasztok!

<script language="JavaScript1.2">
var ns6=document.getElementById&&!document.all?1:0
var head="display:''"
var folder=''
function expandit(curobj){
folder=ns6?curobj.nextSibling.nextSibling.style:document.all[curobj.sourceIndex+1].style
if (folder.display=="none")
folder.display=""
else
folder.display="none"
}
//-->
                        </script>

                     
<h6 style="cursor:default" style="font-size:12px" style="color:#000000" style="font-weight: 400" onClick="expandit(this)">
Modulhátterek</h6>
<span style="display:none">
<a href="http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=21805810">Képes keretek I.</a><br>
<a href="http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=26011689">Képes keretek II.</a><br>
<a href="http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=22047971">Glitteres keretek</a><br>
<a href="http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=26012592">Csipkés keretek</a><br>
<a href="http://portalguru.gportal.hu/gindex.php?pg=27846206">Átlátszó keretek</a><br>
<a href="http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=25476544">Oldalhátterekhez keretek</a><br><br></span>


Segítséget szeretnék kérni. A fenti kód IE-ben tökéletesen működik, FF-ban meg se nyikkan:(((
Mi lehet a baj????
Sürgős lene, help me!!!!
 

július 24

Ajax oldal betöltése után scriptek nem futnak

aspirany · 2008. Júl. 24. (Cs), 21.22
Sziasztok!

A probléma Ajax-al hívok be egy oldalt div-be

A betöltés után nem élnek a scriptjeim.Próbáltam úgy is hogy lokálissan beraktam az oldalba, de ezután sem megy.

Hol a hiba?

1 <html>
<script></script>
stb
<div>Ajax oldal</div>

Ajax oldal
<html>
stb...
tartalom click nem megy

2 <html>
<script></script>
stb
<div>Ajax oldal</div>

Ajax oldal
<html>
<script></script>
stb...
tartalom click így sem megy

köszönöm a segítséget
 

CSS divek - float problema ?

zoliky · 2008. Júl. 24. (Cs), 21.18
Letezik 3 DIV amely egy kuldo DIV-be van becsomagolva, itt abrazolom:
<div id="container">
   <div id="div1">
   elso
   </div>

   <div id="div2">
   masodik
   </div>
   
   <div id="div3">
   harmadik
   </div>
</div>
Szeretnem a harom div-et (div1, div2, div3) egymas mellet latni (harom oszlop). Megprobaltam floatolni oket:

#div1 {
  float: left;
}

#div2 {
  float: left;
}

#div3 {
  float: right;
}
A problema az, hogy a kuldo DIV (#container) ebben az esetben nem fogja a harom div-et ossze. Itt lathato az eredmeny - a debughoz ezt hasznaltam: * { border: 1px solid black; }

http://img254.imageshack.us/img254/5420/79850335is8.png

Ha ezt beadom:
#container {
  padding: 4px;
}
a padding csak a harom div-nek a felso reszere ervenyes !
Hogyan lehetne megoldani a problemat ? Elore is koszonom!
 

CSS div formázási probléma IE alatt

montyx · 2008. Júl. 24. (Cs), 20.22
Helló Bölcsek!

Sokat tanultam már itt, de ehhez hasonlóval még nem találkoztam. Ezért kérem a segítségeteket.

Éppen egy theme-t készítenék, egy már működő php motoromhoz. Minden nagyon szép nagyon jó, csak a kedvenc böngészőm újra közbeszólt. IE alatt a következő html résznél nem értelmezi konténerként a pageheader DIV-et valamiért. És szétcsúszik a design.

<div id="pageheader">
            <div id="introimage">
              <img height="120" width="230" alt="" src="./img/intro.jpg" />
            </div>
            <div id="intro">
              <div>
                <h1>valami Bemutatkozás, és Egyebek</h1>
                <p class="quote">
                  <span>"Ide kellene idézet!!! Blabla Blabla Blabla Blabla Blabla Blabla Blabla Blabla"</span>
                  <br/>
                  Meg hogy honnan van! XD
                </p>
              </div>
            </div>
            <div id="pagetools">
              <ul>
                <li>
                  <a id="english" lang="en" href="#">in English</a>
                </li>
                <li>
                  <a id="deutsch" lang="de" href="#">auf Deutsch</a>
                </li>
              </ul>
              <p>
                <a href="#">Kapcsolat</a>
              </p>
            </div>
          </div>

A hozzátartozó .css rész a következő:

[colorer=css]
div#pageHeader {
background:#F0F0EE none repeat scroll 0% 0%;
font-size:1.2em;
overflow:hidden;
padding:1em 0pt;
}


div#pageHeader div#introImage {
float:left;
overflow:hidden;
width:25.5%;
}

div#pageHeader div#introImage img {
display:block;
margin-left:0.8em;
}

div#pageHeader div#intro {
float:left;
width:50%;
}

div#pageHeader div#intro div {
line-height:1.3;
margin-left:2em;
}

div#pageHeader div#intro span {
font-family:georgia,serif;
font-style:italic;
font-weight:normal;
}

div#pageHeader div#intro span {

lightbox style overlay

gphilip · 2008. Júl. 24. (Cs), 12.14
Hello mindenki!

Kb egy órát gugliztam, de semmi. Lehet, hogy rossz kulcsszavakat használok.
Mindenesetre szeretnék olyen semi-transparent réteget a weblapra, mint amilyet egy lightboxos képmegnyitásnál rátesz a lapra.

Ami fontos:
- minden böngészőben működjön
- scrollnál ne "ússzon el", hanem maradjon fixen ott.

tudtok segíteni, hogy merre induljak? Köszi
 

Szerver mozgatás

janoszen · 2008. Júl. 24. (Cs), 10.12
Sziasztok,

kissé égető probléma merült fel. A kiváló cég, amelyikkel szerződtünk IW-s hostingra, számlatartozással van az IW felé (ami vagy igaz vagy nem), az IW meg se szó se beszéd, kihúzta a LAN kábelt. Azon felül, hogy ezt nem gondolom korrekt eljárásnak, nézelődöm új szolgáltatás után. (Ha valaki ajánlana, szívesen veszem, de a 10000 Ft-os occóé hostingok nem érdekelnek, kár telespamelni a témát.)

Kérdésem: Hogy lehetne azt megoldani, hogy amíg a DNS átáll, az összes szolgáltató elérhető maradjon?

Köszi

János
 

július 23

Nem töltődik be a php_ldap.dll

paal · 2008. Júl. 23. (Sze), 16.58
Sziasztok!

Van egy AppServ 2.5.8 XP-SP2-re telepített szerverem.

Engedélyezve van a kiterjesztések mappája:

; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
extension_dir = "C:\var\php5\ext"


valamint az ldap modul is (többek közt):
; Windows Extensions
; Note that ODBC support is built in, so no dll is needed for it.
; Note that many DLL files are located in the extensions/ (PHP 4) ext/ (PHP 5)
; extension folders as well as the separate PECL DLL download (PHP 5).
; Be sure to appropriately set the extension_dir directive.
extension=php_gd2.dll
extension=php_ldap.dll
extension=php_mbstring.dll
extension=php_mysql.dll
extension=php_sockets.dll


Az a szép, hogy CSAK az ldap modult nem tudja betölteni (pedig a fájlrendszerben ott a dll), az összes többit igen:
[colorer=log][Wed Jul 23 16:52:30 2008] [notice] Parent: Received restart signal -- Restarting the server.
[Wed Jul 23 16:52:30 2008] [notice] Child 4032: Exit event signaled. Child process is ending.
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\\var\\php5\\ext\\php_ldap.dll' - A megadott modul nem tal\xe1lhat\xf3.\r\n in Unknown on line 0
[Wed Jul 23 16:52:30 2008] [notice] Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 configured -- resuming normal operations
[Wed Jul 23 16:52:30 2008] [notice] Server built: Jan 9 2007 23:17:20
[Wed Jul 23 16:52:30 2008] [notice] Parent: Created child process 1636
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\\var\\php5\\ext\\php_ldap.dll' - A megadott modul nem tal\xe1lhat\xf3.\r\n in Unknown on line 0
[Wed Jul 23 16:52:31 2008] [notice] Child 1636: Child process is running
[Wed Jul 23 16:52:31 2008] [notice] Child 4032: Released the start mutex
[Wed Jul 23 16:52:31 2008] [notice] Child 1636: Acquired the start mutex.
[Wed Jul 23 16:52:31 2008] [notice] Child 1636: Starting 64 worker threads.

Firebird fájl feltöltés PHP vel blob -ba.

TTSZ · 2008. Júl. 23. (Sze), 16.45
Sziasztok!

Egy Firebird gurut keresek, aki tudna segíteni a következő kérdésben.

Adott egy firebird adatbázis.

PHP vel az egy űrlapon keresztül töltenék fel egy táblába adatokat. Az adatok között szerepel egy ADAT(blob) nevű rekord ahova a fájlt szeretném feltölteni.

Ilyesmi módszerrel próbálkoztam.:
include "connect.inc.php";

if (isset($_POST["bekuldve"]))
{

echo "Feltöltendő Fájl: ".$_FILES['file']['name'];
echo "<br />Fájl feltöltése....<br />";
$data = $_FILES['file']['name'];
  $blh = ibase_blob_create($dbh);
  ibase_blob_add($blh, $data);
  $blobid = ibase_blob_close($blh);
  $sql = "INSERT INTO WRKC(ADAT) VALUES (?)";
  $sth = ibase_query($dbh, $sql, $blobid);

}
else
{
echo "<form action=".$_SERVER["PHP_SELF"]." method=\"post\" name=\"hf\" enctype=\"multipart/form-data\" >
<input type=\"file\" size=\"20\" name=\"file\">
<input type=\"submit\" value=\"Feltöltés\" name=\"bekuldve\">
</form>";
}
Az adtbázisba nem csak a fájl menne egyedül. Raknék a többi rekordba pl leírást, azonosítót meg hasonló varchar illetve integer adatokat.

Ha már elolvasod azt is megköszönöm.

Üdv. Laci