ugrás a tartalomhoz

Szerver mozgatás

janoszen · 2008. Júl. 24. (Cs), 10.12
Sziasztok,

kissé égető probléma merült fel. A kiváló cég, amelyikkel szerződtünk IW-s hostingra, számlatartozással van az IW felé (ami vagy igaz vagy nem), az IW meg se szó se beszéd, kihúzta a LAN kábelt. Azon felül, hogy ezt nem gondolom korrekt eljárásnak, nézelődöm új szolgáltatás után. (Ha valaki ajánlana, szívesen veszem, de a 10000 Ft-os occóé hostingok nem érdekelnek, kár telespamelni a témát.)

Kérdésem: Hogy lehetne azt megoldani, hogy amíg a DNS átáll, az összes szolgáltató elérhető maradjon?

Köszi

János
 
1

Tippek

tlof · 2008. Júl. 24. (Cs), 10.38
Ha jól gondolom akkor te most fizikailag egy komplett szervert akarsz mozgatni igaz?

Ebben az esetben van egy megoldás ha a régi gép müködik, akkor raksz rá egy forwarder daemont ami minden bejövö kapcsolatot átirányit az új ip cimre. Közben pedig a dns -ek szépen frissülnek.

Ha csak egy domain nevet / domain neveket akarsz mozgatni, akkor jó trükk, hogy fogod magad és felveszel www2 -es domaineket és az eredeti helyen minden kérést átirányitasz a www2-re egy 302 -es megoldással, és közben a dns -ek frissülnek.

Ha nem találtam el, hogy mit szeretnél, akkor fejtsd ki kicsit jobban.
Szerver terem tekintetében a proservert tudom ajánlani. Mi az idén költöztünk át hozzájuk mindennel. Az iw után felüdülés.
2

Új gép

janoszen · 2008. Júl. 24. (Cs), 10.43
Vagy venni hirtelen egy új gépet (és ha már, akkor 1U magas rackes szervert).

Azt hiszem, hogy a forwarder daemon lesz a tuti megoldás. Köszi a tippet. Akkor most már csak egy normális szolgáltatót kell találni.
3

Van pár...

zila · 2008. Júl. 24. (Cs), 13.02
Kicsik között Acenetnél van egy szerverem, 2 év alatt volt 2 kisebb váratlan leállás, illetve GTS-nél van másik szerverem, 4 év alatt nem volt egy leállás sem, kivéve a hetekkel előre jelzett 2 alkalom ami nem tartott tovább 20 percnél.
4

VPN társprocesszor elérésére

janoszen · 2008. Júl. 24. (Cs), 13.17
Az sem lényegtelen szempont számomra, hogy valahogy el tudjam érni az újonnan létesülő gép társprocesszorát (konzolját).
6

Nem biztos, hogy értem...

zila · 2008. Júl. 24. (Cs), 18.36
Ez valami remote management port külön alhálóban? Vagy egy nem publikus ip-vel rendelkező gép a fő szerver mellett? Szerintem mindkettő megoldható, de nyilván beszélni kell velük, hogyan megy ez.
5

proserver

efpe · 2008. Júl. 24. (Cs), 17.49
Proserver +1. 0 leallas, korrekt ugyfelszolgalat, normalis arak.