ugrás a tartalomhoz

Apache httpd.exe Windows Vista 70 végrehajtási szál

szogedi · 2008. Júl. 21. (H), 20.05
Hali!

Apache2.2+PHP5+MYSQL5 egy Windows Vista Core 2 E6750 4GB ram-on.

PHP gallery-t szeretnék futtatni rajta, amely egy adott könyvtárból jeleníti meg a képeket. Tökéletesen is működik, csak lassú. A gép erőforrásainál látszik, hogy a httpd.exe 70 végrehajtási szálon fut, emellett a CPU csak néha fut 55%-os terhelésre, amíg memóriát is csak 17MB-ot fogyaszt, a HDD terhelés pedig észre sem vehető A PHP script lefutása lassú, kb 40sec-ot vesz igénybe, amit szeretnék gyorsabbá tenni. Az látszik, hogy az Apache mindkét magot használja, de nem veszi igénybe teljesen.

Merre induljak meg? Az Apache vagy a PHP lehet a ludas? MYSQl-re nem gyanakszom, mivel a php futtatásakor annak nincs szerepe.
 
1

No way

janoszen · 2008. Júl. 21. (H), 22.51
Itt valami bűzlik. Nem tudom Neked megmondani, hogy micsoda, mert egy jópár éve leszoktam arról, hogy Apache-ot futtassak Windowson (mindig kiderült valami turpisság). Nem tudom, hogy a fenti adatok éles szerver vagy tesztgép-e, de én a teszteléshez pontosan olyan környezetet állítanék fel, mint amilyen az éles környezetben lesz. Ha éles szerver, akkor goto 1, miszerint én nem üzemeltetnék Windowson Apacheot.
2

Akkor jöhet egy kis segítség

szogedi · 2008. Júl. 22. (K), 22.34
Drupal 6.3-at futtatok a tesztgépen, de élesben is az lenne a végcél. Sajna a Drupal-t nem tudtam fél nap alatt konfigurálni az IIS alá, s emiatt döntöttem az Apache mellett. Ebben tudsz nekem segíteni? Az IIS nekem sokkal szimpatikusabb lenne, csak hát kicsit nehézkesebb Drupal-t rakni rá. Egyébiránt, ha Apach-ot futtatok rajta, akkor nem vagyok kénytelen Windows Server 2008-at venni a gépemre a Vista 25 TCPIP korlátja miatt, mert az Apache nem küzd ilyen korlátokkal. Rosszul gondolkodm? A Windows-os környezet pedig nálam létkérdés egyéb más VB.NET-es progik miatt.