Archívum - Júl 5, 2008 - Fórum téma
SQL lekérdezés eredményének táblázatba illesztése, cseréje
Helló!
Szakdolgozatomban egy weblapot kell készítenem mysql adatbázissal. Létrehoztam egy táblát amiben képek nevei szerepelnek. Szeretnék egy galériát csinálni úgy, hogy az adatbázisból a lekérdezett képeket szeretném egy táblázatba beilleszteni és váltani a képek között.
A lekérdezést megcsináltam, a gondom az, hogyan tudom a lekérdezés eredményét egyenként a táblázatba illeszteni és gombnyomásra cserélni.
■ Szakdolgozatomban egy weblapot kell készítenem mysql adatbázissal. Létrehoztam egy táblát amiben képek nevei szerepelnek. Szeretnék egy galériát csinálni úgy, hogy az adatbázisból a lekérdezett képeket szeretném egy táblázatba beilleszteni és váltani a képek között.
A lekérdezést megcsináltam, a gondom az, hogyan tudom a lekérdezés eredményét egyenként a táblázatba illeszteni és gombnyomásra cserélni.
Fájlfeltöltés során Return Code:1
Helló!
A segítségeteket szeretném kérni, fájlfeltöltéssel kapcsolatban.
A jól ismert kód a következő:
$file = $_FILES['userfile']['tmp_name']; (Nem kap értéket)
echo 'Return Code: '.$_FILES["admmp3_file"]["error"]; (Return Code:1)
Ezer éve használom a kódot, és most valamiért nem működik. Nem értem miért?
A neten működik, localhoston nem. Valamit elállíthattam az Apache Serveren?
Nem történt még velem ilyen éppen ezért nem is értem, mi lehet a probléma.
Történt már valakivel hasonló?
Please help me!
Üdv: Reptile
■ A segítségeteket szeretném kérni, fájlfeltöltéssel kapcsolatban.
A jól ismert kód a következő:
$file = $_FILES['userfile']['tmp_name']; (Nem kap értéket)
echo 'Return Code: '.$_FILES["admmp3_file"]["error"]; (Return Code:1)
Ezer éve használom a kódot, és most valamiért nem működik. Nem értem miért?
A neten működik, localhoston nem. Valamit elállíthattam az Apache Serveren?
Nem történt még velem ilyen éppen ezért nem is értem, mi lehet a probléma.
Történt már valakivel hasonló?
Please help me!
Üdv: Reptile
link megnyitása ugyanazon az oldalon divben
Sziasztok!
Ismét a fórum segítségét kérném. Hogyan tudom megoldani azt php-ben, hogy a weboldal bal oldalán lévő (html) linkre klikkelve ugyanazon az oldalon jelenjen meg egy php-ben írt adatbázis rögzítő form, lehetőleg úgy, hogy a linkek megmaradjanak? (div-vel osztanám fel az oldalt)
Kerestem már órák óta neten, de valahogy nem találtam értelmes megoldást.
Lehet nagyon kezdő a kérdés, valahogy mégsem jutok előbbre, és ezért gondoltam megkérdezek tapasztaltabb embereket.
Köszönöm a válaszokat.
■ Ismét a fórum segítségét kérném. Hogyan tudom megoldani azt php-ben, hogy a weboldal bal oldalán lévő (html) linkre klikkelve ugyanazon az oldalon jelenjen meg egy php-ben írt adatbázis rögzítő form, lehetőleg úgy, hogy a linkek megmaradjanak? (div-vel osztanám fel az oldalt)
Kerestem már órák óta neten, de valahogy nem találtam értelmes megoldást.
Lehet nagyon kezdő a kérdés, valahogy mégsem jutok előbbre, és ezért gondoltam megkérdezek tapasztaltabb embereket.
Köszönöm a válaszokat.
SP hívása triggerből
Sziasztok!
A kérdésem az lenne lehet-e triggerből sp-t meghívni?
vagy az alább általam írt példa nem is működő képes.
A hiba a következő:Recursive limit 0(as set by the max_sp_recursion_depth variable)was exceeded for routine
A következő triggert csináltam:
CREATE TRIGGER `partner_before_upd_tr` BEFORE UPDATE ON `partner`
FOR EACH ROW
BEGIN
CALL sp_login_out('AA');
END;
A meghívott sp_login_out a következő
CREATE DEFINER = 'root'@'localhost' PROCEDURE `sp_login_out`(IN nev VARCHAR(20))
NOT DETERMINISTIC
CONTAINS SQL
SQL SECURITY DEFINER
COMMENT ''
BEGIN
INSERT INTO belep_log (NAME) VALUES (nev);
END;
KÖSZÖNÖM a segítséget!
■ A kérdésem az lenne lehet-e triggerből sp-t meghívni?
vagy az alább általam írt példa nem is működő képes.
A hiba a következő:Recursive limit 0(as set by the max_sp_recursion_depth variable)was exceeded for routine
A következő triggert csináltam:
CREATE TRIGGER `partner_before_upd_tr` BEFORE UPDATE ON `partner`
FOR EACH ROW
BEGIN
CALL sp_login_out('AA');
END;
A meghívott sp_login_out a következő
CREATE DEFINER = 'root'@'localhost' PROCEDURE `sp_login_out`(IN nev VARCHAR(20))
NOT DETERMINISTIC
CONTAINS SQL
SQL SECURITY DEFINER
COMMENT ''
BEGIN
INSERT INTO belep_log (NAME) VALUES (nev);
END;
KÖSZÖNÖM a segítséget!
array scalar value
Sziasztok!
Egy online kosarat akarok csinalni. Ugy csinaltam, hogy van egy termeklist.php itt vannak a termekek, ezeket lehet addolni a kosarba ok. ez mukodik. bemegyek a kosar.php-be itt szepen kiiratom mysql-bol azokat amiknek a kodszamat beraktam a kosarba.
azt akarom megcsinalni, hogy minden termek mellett van egy input text, es ide a darabszamot kell beirni(alapertelmezett 1).
nah meg is csinaltam hogy berakja sessionba meg minden vigye at tömbben, de nem akar mukodni.
ugy nez ki a dolog, hogy a vasarlo ellenorzi, hogy minden termek kell neki ami ott van. mindegyikhez kulon kulon odairja, hogy hany darabot akar, es submitolja, amikor is atlep a megrendeles_veglegesitese.php-re, itt majd adatokat kell megadni stb
az a problemam, hogy amikor atirom a darabszamot, a kovetkezo =megrendeles_veglegesitese.php oldalon nem ad ki eredmenyt, mert ezt irja ahany sor van: Warning: Cannot use a scalar value as an array in....
ha van ötlet, akkor bedobom a forraskodokat:)
üdv
■ Egy online kosarat akarok csinalni. Ugy csinaltam, hogy van egy termeklist.php itt vannak a termekek, ezeket lehet addolni a kosarba ok. ez mukodik. bemegyek a kosar.php-be itt szepen kiiratom mysql-bol azokat amiknek a kodszamat beraktam a kosarba.
azt akarom megcsinalni, hogy minden termek mellett van egy input text, es ide a darabszamot kell beirni(alapertelmezett 1).
nah meg is csinaltam hogy berakja sessionba meg minden vigye at tömbben, de nem akar mukodni.
ugy nez ki a dolog, hogy a vasarlo ellenorzi, hogy minden termek kell neki ami ott van. mindegyikhez kulon kulon odairja, hogy hany darabot akar, es submitolja, amikor is atlep a megrendeles_veglegesitese.php-re, itt majd adatokat kell megadni stb
az a problemam, hogy amikor atirom a darabszamot, a kovetkezo =megrendeles_veglegesitese.php oldalon nem ad ki eredmenyt, mert ezt irja ahany sor van: Warning: Cannot use a scalar value as an array in....
ha van ötlet, akkor bedobom a forraskodokat:)
üdv
nem írható szövegbeviteli mezők
Üdv mindenkinek!
Van egy weboldalunk, ezen a szövegbeviteli mezőket csak IE alatt lehet írni, más böngésző alatt nem!
Mi lehet a probléma?
Köszönöm mindenkinek a választ.
■ Van egy weboldalunk, ezen a szövegbeviteli mezőket csak IE alatt lehet írni, más böngésző alatt nem!
Mi lehet a probléma?
Köszönöm mindenkinek a választ.
bgsound spectrum meter hogyan, mivel?
Hello, segítsetek!
Szeretnék nem csak bgsoundot a kezdőlapra ( esetleg más oldalakra is), hanem hogy a játszott zenének megfelelő spectrum meter is megjeleníthető legyen egy egyszerü keretben ( menüsor nélkül). A http://en23.fw.hu/ ingyenes honlapon kitettem egy ilyen, persze statikusan, képlopóval készítve. De ennek mozognia kellene, a zenének megfelelő decibel-szintekkel a kölönböző frekvenciameneteknél.
Ne haragudjatok, de nem "próbáld meg igy,próbáld meg úgy" vagy pontatlan-lezserséggel odavetett 1-2 szó kell segitségként, hanem pontos leirás, meghatározás, programbetétre vagy forráskódra, amiből tényleg meg lehet csinálni.
Szabolcs
■ Szeretnék nem csak bgsoundot a kezdőlapra ( esetleg más oldalakra is), hanem hogy a játszott zenének megfelelő spectrum meter is megjeleníthető legyen egy egyszerü keretben ( menüsor nélkül). A http://en23.fw.hu/ ingyenes honlapon kitettem egy ilyen, persze statikusan, képlopóval készítve. De ennek mozognia kellene, a zenének megfelelő decibel-szintekkel a kölönböző frekvenciameneteknél.
Ne haragudjatok, de nem "próbáld meg igy,próbáld meg úgy" vagy pontatlan-lezserséggel odavetett 1-2 szó kell segitségként, hanem pontos leirás, meghatározás, programbetétre vagy forráskódra, amiből tényleg meg lehet csinálni.
Szabolcs