Archívum - Jan 2008 - Fórum téma
január 10
brokenlink ellenőrzés ajaxszal külső domainre
Sziasztok!
Úgy emlékszem,hogy régebben találkoztam egy furfangos megoldással,ami lehetővé tette az xmlhttpreq objektum hibajelzéseinek vizsgálatával egy-egy cím ellenőrzését nem saját domainen is (pusztán kliens oldali szkripttel) -- de most nem akadok egy példára sem. Segítsetek légyszi, ez tényleg lehetséges,vagy rosszul emlékszem? Tud valaki linket egy példaszkriptre?
Köszi!
■ Úgy emlékszem,hogy régebben találkoztam egy furfangos megoldással,ami lehetővé tette az xmlhttpreq objektum hibajelzéseinek vizsgálatával egy-egy cím ellenőrzését nem saját domainen is (pusztán kliens oldali szkripttel) -- de most nem akadok egy példára sem. Segítsetek légyszi, ez tényleg lehetséges,vagy rosszul emlékszem? Tud valaki linket egy példaszkriptre?
Köszi!
január 9
perl url gond
Sziasztok,
írtam egy kis kódot ami egy megadott url alól feldolgoz egy html-oldalt, és
abban megkeres egy url-t.
azzal nincs gond hogy mgekeresse, de ha ezzel az url-el meghívom mégegyszer magát akkor nem fut le.
nem történik semmi.
És nem értem miért.
a kód:ha kiíratom akkor az az url van ott, és úgy ahogy a html-ben.
ha beírom ezt az url-t magába a rutinba akkor meg lefut.
ha összehasonlítom őket akkor, az eredmény semmi, olyan mintha a kinyert url nem
skaláris lenne.
remélem valakinek van valami ötlete.
előre is köszönöm
■ írtam egy kis kódot ami egy megadott url alól feldolgoz egy html-oldalt, és
abban megkeres egy url-t.
azzal nincs gond hogy mgekeresse, de ha ezzel az url-el meghívom mégegyszer magát akkor nem fut le.
nem történik semmi.
És nem értem miért.
a kód:
...
my $url;
$url = "$url = "http://www.domain.hu/pk.id?ID=10812";";
&html_feld($url);
sub html_feld {
my $content = get $url || die;
my ($content) = ( $content =~ m!<body[^>]*>(.*)</body>!si );
utf8::encode($content);
....
$content =~ s/<a(.*?)ID=(.*?)>(.*) »<\/a>/lasturl/g;
$& =~ m/<a href="(.*)">.*<\/a>/g;
$url = $1;
# megtalálja az utolsó urlt
print $url;
# print out
# http://www.domain.hu/pk.id?ID=10812&name=qwerty&results=100
# tehát elméletileg jó az url, de nem fut le ha meghívom vele
#elenben ha ide beszúrom ua. azt url-t kézzel, akkor meg megy
# $url = http://www.domain.hu/pk.id?ID=10812&name=qwety&results=100
&html_feld($url);
}
ha beírom ezt az url-t magába a rutinba akkor meg lefut.
ha összehasonlítom őket akkor, az eredmény semmi, olyan mintha a kinyert url nem
skaláris lenne.
remélem valakinek van valami ötlete.
előre is köszönöm
.htaccess-ben csak bizonyos dolgokat lehessen
Üdv,
olyat szeretnék, hogy a felhasználók ugyan létrehozhassanak egy-egy alkönyvtárhoz .htaccess fájlokat, de azokkal csak bizonyos dolgokat lehessen beállítani -- pl. a rewrite engine mehessen, de a php.ini beállításait ne lehessen felülírni.
Lehet-e ilyet csinálni, és vajon merre lehet erről több infót találni?
Köszönöm.
■ olyat szeretnék, hogy a felhasználók ugyan létrehozhassanak egy-egy alkönyvtárhoz .htaccess fájlokat, de azokkal csak bizonyos dolgokat lehessen beállítani -- pl. a rewrite engine mehessen, de a php.ini beállításait ne lehessen felülírni.
Lehet-e ilyet csinálni, és vajon merre lehet erről több infót találni?
Köszönöm.
FCKEditor focus probléma IE alatt
Sziasztok!
FCKEditor használok és most ie alatt egy olyan problémába futottam, hogy az editor focus-t kap betöltéskor, ami elég idegesítő, hiszen az oldal alján van a textarea és így legördíti az oldalt.
A konfigurációs file-ban be van állítva:
FCKConfig.StartupFocus = false;
Ennek ellenére mégis fellép ez a hiba.
Van valami ötletetek rá?
■ FCKEditor használok és most ie alatt egy olyan problémába futottam, hogy az editor focus-t kap betöltéskor, ami elég idegesítő, hiszen az oldal alján van a textarea és így legördíti az oldalt.
A konfigurációs file-ban be van állítva:
FCKConfig.StartupFocus = false;
Ennek ellenére mégis fellép ez a hiba.
Van valami ötletetek rá?
flash ablak a tartalom fölé
Sziasztok.
Egy talán egyszerű kérdésem lenne hogy oldalakon láttam popup féle ablakokat. Egy flash ablak jön fel ablak keret nélkül amit magam tudok idővel bezárni. Kérdésem a következő lenne. Ezt hogy tudom megvalósítani vagy esetleg tudtok e egy olyan oldalt mondani ahol erről van leírás esetleg példa forráskód.
Előre is kösz a segítséget.
Üdv. Konoko
■ Egy talán egyszerű kérdésem lenne hogy oldalakon láttam popup féle ablakokat. Egy flash ablak jön fel ablak keret nélkül amit magam tudok idővel bezárni. Kérdésem a következő lenne. Ezt hogy tudom megvalósítani vagy esetleg tudtok e egy olyan oldalt mondani ahol erről van leírás esetleg példa forráskód.
Előre is kösz a segítséget.
Üdv. Konoko
kevesebb mint $n szavak torlese stringbol?
udv..
hogyan tudok legegyszerubben stringbol (pl.: "asdasd asd as a asdasd") kitakaritani az $n karakternel kissebb elemeket (pl.: = "asdasd asdasd")?
gondoltam h stringet explodeolom, majd strlen() segitsegevel vissza stringbe, de csak van ennel esszerubb megoldas is?
■ hogyan tudok legegyszerubben stringbol (pl.: "asdasd asd as a asdasd") kitakaritani az $n karakternel kissebb elemeket (pl.: = "asdasd asdasd")?
gondoltam h stringet explodeolom, majd strlen() segitsegevel vissza stringbe, de csak van ennel esszerubb megoldas is?
január 8
Frame-ből a szülő oldal adatainak megváltoztatása
Sziasztok!
Lehet, hogy láma kérdés, de nem látok tisztán az ügyben... :-(
Adott egy bolt és két site, egy statikus és máshol egy dinamikus. Sajnos ezt így lehetett csak megoldani, mert a statikus már jó ideje megy... :-(
Nomármost: a dinamikus tartalom a dina site-ról tud jönni (keresés, megrendelés, stb.).
Ezért egy huszárvágással annyit tudtam tenni, hogy létrehoztam a statikus site-on egy allinoneframe oldalt és beleraktam src-ként a dinamikus site keresőjét.
Ez így szép és jó, mert a felhasználó azt hiszi, ugyanazon a site-on van (statikus) és megoldottuk a nagy dilemmát.
Csak jönnek az utálatos hátrányok:
1.) az alapoldal, a fő frame-mel mindig azonos című (title) marad, akármit is lapozok be aloldalnak.
2.) néha ki kéne törni a frame-ből úgy, hogy visszatérhessünk a statikus fő oldalra, rekurzió nélkül.
Gondoltam, hogy ezt majd szépen JS alapon meg lehet oldani, de elakadtam.
Konkretizálnék, fő oldal source-sza:
<frameset rows="*">
<frame id="all" name="all" src="http://localhost:9080/bolt/kereses.ptml">
</frameset>
1.)
Tehát azt szeretném elérni, hogyha betöltődik a fő oldal, benne a frame-el, benne a src-szal, akkor valami JS felnyúljon és a fő oldal címe legyen a frame-ben lévő oldal címe.
Valahogy így, csak így nem megy:
window.top.document.title = window.top.frames['all'].document.title;
2.)
Néha úgy kéne visszamenni a frame-ből redirect-tel, hogy az igazából visszamenjen a statikus site fő oldalára, de kitörve a frame-ből, azaz nem elég a sima <a href>.
Ezt js oldalról hogyan lehetne elkapni?
Előre is köszi az információkat, segítséget!
dd
■ Lehet, hogy láma kérdés, de nem látok tisztán az ügyben... :-(
Adott egy bolt és két site, egy statikus és máshol egy dinamikus. Sajnos ezt így lehetett csak megoldani, mert a statikus már jó ideje megy... :-(
Nomármost: a dinamikus tartalom a dina site-ról tud jönni (keresés, megrendelés, stb.).
Ezért egy huszárvágással annyit tudtam tenni, hogy létrehoztam a statikus site-on egy allinoneframe oldalt és beleraktam src-ként a dinamikus site keresőjét.
Ez így szép és jó, mert a felhasználó azt hiszi, ugyanazon a site-on van (statikus) és megoldottuk a nagy dilemmát.
Csak jönnek az utálatos hátrányok:
1.) az alapoldal, a fő frame-mel mindig azonos című (title) marad, akármit is lapozok be aloldalnak.
2.) néha ki kéne törni a frame-ből úgy, hogy visszatérhessünk a statikus fő oldalra, rekurzió nélkül.
Gondoltam, hogy ezt majd szépen JS alapon meg lehet oldani, de elakadtam.
Konkretizálnék, fő oldal source-sza:
<frameset rows="*">
<frame id="all" name="all" src="http://localhost:9080/bolt/kereses.ptml">
</frameset>
1.)
Tehát azt szeretném elérni, hogyha betöltődik a fő oldal, benne a frame-el, benne a src-szal, akkor valami JS felnyúljon és a fő oldal címe legyen a frame-ben lévő oldal címe.
Valahogy így, csak így nem megy:
window.top.document.title = window.top.frames['all'].document.title;
2.)
Néha úgy kéne visszamenni a frame-ből redirect-tel, hogy az igazából visszamenjen a statikus site fő oldalára, de kitörve a frame-ből, azaz nem elég a sima <a href>.
Ezt js oldalról hogyan lehetne elkapni?
Előre is köszi az információkat, segítséget!
dd
.hu domain regisztráció - adminisztrációval
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan .hu domain regisztrátort, ahol lehetőség van valamilyen felületen a domain adminisztrációjára (cname, mx rekordok, stb.)? Nem kellene tárhely, csak a regisztráció intézése / DNS szerverek biztosítása, és az adminisztráció. Egy ilyen regisztrátort találtam, nekik csak a "sebességükkel" vagyok kicsit elégedetlen.
Köszönöm
Felhívjuk a tisztelt olvasóközönség figyelmét, hogy ehhez a témához 2011. november 23-a után csak azok a tagok szólhatnak hozzá, akiknek legalább egy éves a regisztrációjuk és az elmúlt egy évben legalább 20 alkalommal hozzászóltak más témákhoz. - Janoszen
■ Tudtok ajánlani olyan .hu domain regisztrátort, ahol lehetőség van valamilyen felületen a domain adminisztrációjára (cname, mx rekordok, stb.)? Nem kellene tárhely, csak a regisztráció intézése / DNS szerverek biztosítása, és az adminisztráció. Egy ilyen regisztrátort találtam, nekik csak a "sebességükkel" vagyok kicsit elégedetlen.
Köszönöm
Felhívjuk a tisztelt olvasóközönség figyelmét, hogy ehhez a témához 2011. november 23-a után csak azok a tagok szólhatnak hozzá, akiknek legalább egy éves a regisztrációjuk és az elmúlt egy évben legalább 20 alkalommal hozzászóltak más témákhoz. - Janoszen
GWT & PHP tapasztalatok
Sziasztok!
Használt már itt valaki GWT-t PHP backenddel?
Érdekelnének a tapasztalatai...buktatók, ötletek...akármi..
Főleg az, hogy mit választott cliens-server kommunikációhoz...illetve, hogy valósította meg :)...csak elméletben persze.
üdv
■ Használt már itt valaki GWT-t PHP backenddel?
Érdekelnének a tapasztalatai...buktatók, ötletek...akármi..
Főleg az, hogy mit választott cliens-server kommunikációhoz...illetve, hogy valósította meg :)...csak elméletben persze.
üdv
január 7
GMarker elhelyezése cím (utca, házszám, stb.) szerint
Szervusztok!
Az a perverz igény támadt, hogy GMarker (cetlik) -et kéne elhelyezni a GoogleMap térképen. Kérdésem, hogy lehetséges-e ez. A GMarker konstruktora gps koordinátákat vár, címet nem lehet neki megadni. Esetleg tudtok valami metódust ami egy címről kideríti a gps koordinátákat amit aztán megadhatok a GMarker-nek?
--
sirkalmi
■ Az a perverz igény támadt, hogy GMarker (cetlik) -et kéne elhelyezni a GoogleMap térképen. Kérdésem, hogy lehetséges-e ez. A GMarker konstruktora gps koordinátákat vár, címet nem lehet neki megadni. Esetleg tudtok valami metódust ami egy címről kideríti a gps koordinátákat amit aztán megadhatok a GMarker-nek?
--
sirkalmi