ugrás a tartalomhoz

.hu domain regisztráció - adminisztrációval

sadtuna · 2008. Jan. 8. (K), 12.23
Sziasztok!

Tudtok ajánlani olyan .hu domain regisztrátort, ahol lehetőség van valamilyen felületen a domain adminisztrációjára (cname, mx rekordok, stb.)? Nem kellene tárhely, csak a regisztráció intézése / DNS szerverek biztosítása, és az adminisztráció. Egy ilyen regisztrátort találtam, nekik csak a "sebességükkel" vagyok kicsit elégedetlen.

Köszönöm



Felhívjuk a tisztelt olvasóközönség figyelmét, hogy ehhez a témához 2011. november 23-a után csak azok a tagok szólhatnak hozzá, akiknek legalább egy éves a regisztrációjuk és az elmúlt egy évben legalább 20 alkalommal hozzászóltak más témákhoz. - Janoszen
 
1

WebAdmin

rightbehind · 2008. Jan. 8. (K), 14.50
Hi!

Ilyen az SWI domain+ szolgaltatasa webadmin felulettel, valamint ha jo kulfoldi is akkor EuroDNS. Amugy Integrity szerintem eleg jo (gyorsan is valaszolnak mailre), ok igertek, hogy valamikor lesz a domainekhez admin felulet vagy hasonlo, ki tudja mikor... rakellene ujbol kerdezni.
2

próbáld ki ezt

Gixx · 2008. Jan. 8. (K), 14.52
Én a .eu domainemet intézem innen: http://www.eurodns.com

Az oldalt érdemesebb angolul nézni, mert mintha a magyar fordítást nem magyarok csinálták volna :)
3

OlcsoNév :)

tlof · 2008. Jan. 8. (K), 18.11
Ha .hu -t akarsz akkor a sebességgel sajnos szopni fogsz hála a jó magyar bürökráciának. 3 hét mire egy domain megvan átlagba.. ha szerenséd van akkor mondjuk 2 és fél.

AZ eurodns pofátlanul drága, de tény, hogy egy csomó nemzeti domaint lehet nálla regisztrálni. Ha olcsóbb kommerszebb domain regisztart akarsz akkor ajánlom a www.namecheap.com -ot most pl 11.44$ szemben az eurodns.com 20.70 EU -jával.
4

godaddy

vbence · 2008. Jan. 8. (K), 21.31
Ha nemzetközi, akkor csodálom, hogy még senki nem említette. Én itt veszem a nemzetközieket. Instant, és működik. (És ennél aki olcsóbbat talál...)

.hu az minimum 2 hét (ennyi a várakozási idő az ISZT szabályzata szerint).
5

vagy nem

city99 · 2008. Jan. 9. (Sze), 00.07
tegyuk hozza, hogy csak akkor 2 het ha nem prioritasos.
8

Ez így van

vbence · 2008. Jan. 9. (Sze), 11.15
igaz
6

DNS vs regisztrátor

janoszen · 2008. Jan. 9. (Sze), 08.46
Üdv,

sztem keversz két dolgot. A regisztrátor az, aki beadja az igénylésedet, elintézi a papirmunkát, stb. A DNS szolgáltatás az, amelyiknél MX rekordokat lehet tekergetni. Ezt akár üzemeltetheted saját magad is.

A sebesség meg egy olyan dolog, hogy ha nem prioritásos, akkor 2 hét + amíg befrissül egypár szerver, stb. Ha prioritásos, akkor természetesen gyorsabb. Ehhez megfelelő igénylést kell beadnod. Normális esetben ez elég is szokott lenni.

Igazából jópár ember tudna itt szerintem, olyan rendszert üzemeltetni, amelyiknél lehet DNS-t tekergetni, de mivel egy DNS rekordban sok mindent el is lehet rontani (pl. rosszul beállított időzítések, stb.), több a munka vele, mint amennyit be tudna reálisan hozni.

Én a problémát a saját szerveremen úgy oldottam meg, hogy van egy *.domain.hu. bejegyzés, oszt csókolom. Ha valakinek kell más, szól, beállítom. Úgyis idő, amíg befrissül pl a T-online-nál, szóval nem kell kapkodni.

J
7

regisztrátor vs dns

vbence · 2008. Jan. 9. (Sze), 11.14
Ma azért a legtöbb helyen jár ingyenes DNS a reghez. A webes felületre meg rá kell kérdezni.
9

regisztrátor

sadtuna · 2008. Jan. 9. (Sze), 11.38
Sziasztok! Köszönöm a választ mindenkinek. Tényleg nem pontosan fogalmaztam, nem a domain, hanem dns adminisztrációjáról kérdeztem természetesen. Amit szerettem volna, gyors .hu domain regisztráció, dns szerverek, és adminisztráció.

.com, .net, .org domainekre a dyndns-t, vagy pl. az enomot használtam viszonteladón keresztul. A dyndns nem olcsó, de nagyon korrekt felülete van, összeválogatható mit szeretnél (domain regisztráció, dns szolgáltatás), és a későbbiekben is lehetőség van adminisztrációra / szolgáltatás állapotának követésére. Az enomnak is van egy egyszerű admin felülete. Egy ilyen regisztráció megvan max. egy óra alatt, még a TTL is állítható, pl. arra az időre míg beállítok mindent.

Ilyen sebességet már csak a körülményes papíros ügyintézés miatt sem várok el itthon, csak azokat a felesleges köröket szeretném lerövidíteni, amíg ez az adminisztráció folyik: leadok egy megrendelést, jó esetben néhány nap múlva kapok egy számlát, azt azonnal átutalom... a pénz megérkezik, ismét várok napokat, felkerül a várólistára, aztán ismét pár nap és enyém a domain. Ezeket a pár napokat szeretném elkerülni, mert ez teljesen felesleges másfél hét.

Ha nincs a DNS-hez lehetőség adminisztrációra, akkor ugyanez a körülményesség: szivességből vagy pénzért megkérem, hogy változtassák már meg ezt erre meg arra. Ez megint pár nap, jó esetben, mert olyan is volt, hogy a DNS üzemeltető nem tudta, hogy mi az az MX rekord, ezért hiába kértem, hogy változtassa meg. Tudom, hogy ezek nem olyan opciók, amiket naponta változtatgat az ember, de amikor szükséges, akkor általában sürgősen kell, és bőven elég az a kiszámíthatatlan időintervallum, amíg a DNS beállítások érvényesülnek.

De most, hogy így leírtam rájöttem, hogy az igazi problémám inkább csak a körülményes ügyintézés. :)
10

Egyszerűsítés

janoszen · 2008. Jan. 9. (Sze), 15.57
Üdv,

ezekre azért nagyrészt van megoldás.

1. Kialakítasz egy bizalmi viszonyt a regisztrátorral, általában 2-3 domain után már elindítják ha a megrendelés megérkezett.

2. Megbeszéled a DNS üzemeltetővel, hogy a zónafájlt minden éjfélkor vadássza le valahonnan, ahova fölrakod. A menet közben realtime frissítés problémás tud lenni, pl a bind nem is alkalmas rá.

Remélem, segített.
11

DNS adminisztráció a regisztrátornál

dzsekicsen · 2009. Jan. 14. (Sze), 18.07
Ilyen szolgáltatást kínál vagy inkább ígér még a c3 (nagyon drágán, évi 7200-ért), a Serverfarm (évi 9000 és nem tudni, jó-e a felület), az SWI (ők már évi 10800-ért tartják fenn a DNS-t), a Forpsi (én most ezt használom, olcsó ugyan, de nem működik rendesen a felületük, ez azért sok gondot okoz). Szóval én is keresek újat... Ki mit tud a fentiekről, vagy továbbiakról?
14

domain regisztráció webes admin felülettel

newwwbie · 2011. Dec. 6. (K), 07.16
Sziasztok!

Gondoltam, megtoldom a témát friss információval...
Sokáig lehet keresgélni, választék van bőven...


A domain név regisztráció menete (bevezetés, tájékoztatás)

o Lépések tömören (webshark.hu)
o Lehetséges domain státusz állapotok (t-systems.hu)
o Regisztrációhoz szükséges dokumentumok (processnet.hu)
o Gyakori kérdések és válaszok (c3.hu)


A konkrét kérdésre felelve, javasolt szolgáltatók (webes domain admin felülettel)

o domaincenter.hu
o szerverem.hu
o domainbs.net
o swi.hu
o domainregisztracio.c3.hu
o nextserver.hu
o integrity.hu


Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik erre kerestek rá éppen... :-)
12

Domdom

gabesz666 · 2011. Aug. 9. (K), 09.51
Én a domdom.hu-t ajánlanám. Elég olcsó (2400 Ft a hu-s domain) és jól használható a DNS szerkesztő felület is.
13

Dataglobe

gsoft · 2011. Nov. 11. (P), 12.02
Hello!
Én a dataglobe.hu -t ajánlanám. Már kb. 6 éve náluk van a tárhelyem, eleinte voltak gondok vele, de már 5 éve semmilyen rossz esemény nem volt.
Bár cpanel-hez hasonló felülete nincs, de minden ami egy tárhelyhez kell be lehet állítani (Ftp, Domain, Aldomain, Email, MySQLAdmin, IdőzítettPHP(cron), Statisztika, Adatmentés, Vírusos fájlok(ezeket automatikusan eltávolítják és betömörítik), Hibaoldalak definiálhatók, Https(ez külön pénzért)).