ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 6, 2008 - Fórum téma

crond mizériám

s_volenszki · 2008. Nov. 6. (Cs), 22.43
Sziasztok!

Meg kell mondanom, sohasem gondoltam volna, hogy az első éles webszerver ismerkedésem egy banális apróságon hasal el...

Közületek már páran olvashatták topicomat a hup.hu-n, most szeretném a ti véleményeteket is kikérni.

Van egy virtual szervereünk CentOS-vel. Kaptam hozzá ssh-t és kifogástalanul működik az elérés.

Tegnap előtt úgy döntöttem teszek egy task-ot az /etc/crontab fájlba. A task egy php fájlt hivogat óránként az ehhez a szerverhez tartozó webroot-ban. Láttam műxik, gondoltam minden ok. Kitöröltem a task-ot az /etc/crontab fájlból és mondtam neki, hogy /etc/init.d/crond restart.

A helyzet az, hogy a task ugyan úgy fut tovább. Ezek után kaptam a hup-on néhény jótanácsot (pl.: beszéljek a rendszergazdával) és mondtam, hogy crontab -e, erre ő, hogy "No crontab for root", aztán mondtam, hogy crontab -r és ő még mindíg azt mondta, hogy "No crontab for root".

Elkezdtem keresni a PID-jét a processznek: ps aux aztán ps aux | grep php aztán lsof | grep php aztán ps -edaf | grep php...nem találtam semmit (vagy nem tudom, hogy amit találtam, azok között van-e amit keresek).

Ezek után azt mondtam /etc/init.d/crond stop majd reboot. Ujraindulás után a task ugyan úgy lefut óránként.

Mit javasoltok, hol kutakodjak?
 

Segítség, vírus vagy sem?

mpdt · 2008. Nov. 6. (Cs), 18.27
Sziasztok!

Lenne egy eléggé furcsa kérdésem felétek. A napokban történt egy eléggé érdekes dolog. Egyik ismerősöm gépén egyszerűen teljesen ki lett lőve pár program, ami mind netet használ. Ebben az a fura, hogy a pineglések, netezés megy. De csak a netezés. Szóval az újabb verzió számú Live Messengerre se lehet fellépni. A javításban a 'Kulcs fontosságú portok' hibát kapjuk vissza. Akkor az internet rádiózás se megy, mert egyszerűen nem indítja el a *.pls filet. Másnál érdekesen működik a rádió.

Akkor próbálkoztunk távsegítség kérésével, de egy DNS névi hibával egyszerűen ledob. Tehát a gépen nem mennek az internetet használó programok.

Szerintetek mi lehet a gond? Internet (Routerbe megvont dolog), Vírus okozta probléma, Program által leblokkolt dolog, vagy valami más?

Őszintén szólva tanácstalan vagyok. Kérlek segítsetek!

Köszönöm,
MapDesign.