ugrás a tartalomhoz

Segítség, vírus vagy sem?

mpdt · 2008. Nov. 6. (Cs), 18.27
Sziasztok!

Lenne egy eléggé furcsa kérdésem felétek. A napokban történt egy eléggé érdekes dolog. Egyik ismerősöm gépén egyszerűen teljesen ki lett lőve pár program, ami mind netet használ. Ebben az a fura, hogy a pineglések, netezés megy. De csak a netezés. Szóval az újabb verzió számú Live Messengerre se lehet fellépni. A javításban a 'Kulcs fontosságú portok' hibát kapjuk vissza. Akkor az internet rádiózás se megy, mert egyszerűen nem indítja el a *.pls filet. Másnál érdekesen működik a rádió.

Akkor próbálkoztunk távsegítség kérésével, de egy DNS névi hibával egyszerűen ledob. Tehát a gépen nem mennek az internetet használó programok.

Szerintetek mi lehet a gond? Internet (Routerbe megvont dolog), Vírus okozta probléma, Program által leblokkolt dolog, vagy valami más?

Őszintén szólva tanácstalan vagyok. Kérlek segítsetek!

Köszönöm,
MapDesign.
 
1

Kezdeti lépések

zila · 2008. Nov. 6. (Cs), 18.45
Csökkentett módban víruskeresőt indítsd el, teszt képpen csökkentett mód hálózattal és próbáld ki mi történik. Simán lehet vírus.
2

Távolság

mpdt · 2008. Nov. 6. (Cs), 18.53
Oks. Köszi. De lehet olyat csinálni, hogy csak így futtatni egy ellenőrzést normális módban? Mert az lenne a jó. Mert én megcsinálnám ismerősömnek, csak az a gond, hogy távol van tőlem :S
4

Nincs sok értelme

zila · 2008. Nov. 7. (P), 09.44
Ha a vírus fut a gépen, akkor sajnos simán megfertőzheti magát a víruskergetőt is, vagy átverheti (esetleg szimplán kilövi). A legjobb persze, ha nem csökkentett módban futtatod a víruskeresőt, hanem egy boot cd-ről, úgy garantáltan nem töltődik be a huncut...
3

Esetleg

nemalevi · 2008. Nov. 6. (Cs), 20.03
egy telepitett program elfoglalt valamilyen kulcsfontossagu portot. Az ujratelepites segithet.
5

Távsegítség

mpdt · 2008. Nov. 8. (Szo), 17.18
Sziasztok!

Próbálkoztunk csomószor távsegítséggel, de a következő üzenetet kaptam vissza mindig.

"Nem létesíthető kapcsolat a távsegítséghez, mert a számítógép DNS-neve nem oldható fel."

Valami ötlet? :S

Üdv, beni.