ugrás a tartalomhoz

How to develope az szakmai nyelved mint project manager?

Vitaleas · 2008. Nov. 4. (K), 02.06
A kérdés fent olvasható:-)

Ti hogyan fejlesztitek a szakmai tárgyalóképességeteket idegegen nyelven?
Tanár könyvek szakirodalom és még más lehetőség esetleg?
 
1

o.O

deejayy · 2008. Nov. 4. (K), 08.37
Számomra a cím nem értelmezhető kérdés. Korán van, vagy el van írva?
2

Én speciel megyek és beszélem

tolmi · 2008. Nov. 4. (K), 10.01
Én speciel megyek és beszélem a nyelvet idegennyelvűekkel. Ennél jobb tanácsot nem hiszem hogy bárki más tudna adni. Egy nyelvet akkor lehet hatékonyan megtanulni ha rá vagy kényszerítve hogy csak azon kommunikálj.
3

wtf

deadcode · 2008. Nov. 4. (K), 12.02
"develop" -- tehát először is angol szótárral kezdeném. Ha elírás volt, akkor sem értelmes a cím, egyébként meg kezdésként szerintem olvass adott nyelven szakirodalmat, sokat.
4

A develope a british

tolmi · 2008. Nov. 4. (K), 13.19
A develope a british english-ben fordul elő, az amerikai develop ige - mára már elavult - brit formája. Hasonlóan gyakran ütköznek bele emberek a color és colour szavakba. Szóval hűtsd le magad.
5

Nem árt tudni viszont, hogy

deadcode · 2008. Nov. 4. (K), 13.58
A color-colour, center-centre és társai a köznyelvben egy dolog, a szaknyelvben elavult kifejezéseket/formákat használni egy másik, azért nem ugyanaz a kettő. Egyébként is a szaknyelvben illetve fejlesztéskor többnyire a US verzió használatos (color, center), de a lényeg nem ez, hanem hogy rosszul van feltéve a kérdés, "develope" ide vagy oda.
6

Komolyan?

janoszen · 2008. Nov. 4. (K), 14.32
Most komolyan a flamelés a cél? Írott szövegben tetszésed szerint használhatsz britt és amerikai helyesírást, nyilván nem keverve. Az, hogy a nyelvi elemekben hogy szerepel, baromira más lapra tartozik. Nem kell csak azért belekötni senkibe. Főleg nem 2 óra 32 perces reggel a közösség egy év+ tagjába.
7

?

deadcode · 2008. Nov. 4. (K), 15.09
Nem gondoltam volna, hogy bárkinek is a lelkébe lépek, csak reggel így kicsit nem esett jól ez a kérdés. Csak olvasni szoktam a fórumot, de itt már nem bírtam ki, hogy ne szóljak be :P Egyébként van némi közöm a témához, és komolyan azt gondolom, hogy szakmai szöveg olvasásánál kellene kezdeni, ha ezzel is megsértettem volna valakit, azért sorry.
9

A világon semmi baj nem lenne

tolmi · 2008. Nov. 4. (K), 16.05
A világon semmi baj nem lenne a hozzászólásoddal, ha nem WTF a címe és nem kioktató hangsúllyal íródott volna. Ezért ne haragudj itt senkire, természetes dolog, hogy igyekszünk fenntartani egy olyan stílust, ami méltó ehhez a fórumhoz. Mindenki hibázik, nekem is kimegy néha a küllő itt a weblaboron, ám nem árt nem elfelejteni hogy hol és kikkel beszélgetünk.

A szakmai anyagok olvasását idegen nyelven én is támogatom, csak annyit érdemes megjegyezni, hogy könnyen egyoldalúvá válik a tudás és nehézkes lesz később felhasználni, ha csak olvasol. Beszélned is kell, aktívan is kell használnod a nyelvet.
10

wtf

Fraki · 2008. Nov. 4. (K), 20.13
Ki akartam maradni, de nem vágom én se, mi ez a nagy felhorgadás. A cím és a kioktató hangnem is véleményt tükröz, nevezetesen hogy a topik címe enyhén értelmetlen/idétlen (nem "méltó ehhez a fórumhoz"), és van benne egy elírás meg egy misspell. [Szerk. Arról nem is beszélve, hogy elvileg alapvető helyesírási normákat is betartunk, nem csak úgy pakoljuk egymás mellé a szavakat, hogy "tanár könyvek szakirodalom", mert az sem méltó ehhez a fórumhoz - bár ebben kezdek kételkedni -, még akkor sem, ha év+ ideje tagok vagyunk.] (A develope nem color-colour kategória, csak hogy tisztázzuk. Try google.) Innentől az inkriminált hozzászólás szerintem teljesen adekvát, és semmi extra nincs benne. (Szerintem például a LOL sokkal sértőbb egy vitaszituációban.)
11

LOL

tolmi · 2008. Nov. 5. (Sze), 12.48
LOL
8

A tárgyaló másik fél is ember (még ha idegen is :-))

Ustak · 2008. Nov. 4. (K), 15.50
Szerintem is csak gyakorolni. Meg attól is függ, hogy mi a társalgás célja. Ha a másik látott már olyat aki látott már olyat aki csinált weboldalt, nem biztos hogy szakmai nyelvre vágyik:-) A másik végletben meg nagyrész szakszavakat már ismerjük, szerintem (if $ then result else null:-))