Archívum - Nov 28, 2008 - Fórum téma
kis blokkok csoportjának középre rendezése
Sziasztok!
A következő problémára szeretnék megoldást találni:
Vegyük az alábbi demo html-t:
A középső blokkban lévő piros kockák balra vannak úsztatva, szélességtől függően fér ki több vagy kevesebb oszlop. Az lenne a cél, hogy a kis kockák az oszlopok számától függetlenül mindig középen legyenek.
Nekem már nincs rá ötletem, minden segítséget szívesen fogadok.
A következő problémára szeretnék megoldást találni:
Vegyük az alábbi demo html-t:
A középső blokkban lévő piros kockák balra vannak úsztatva, szélességtől függően fér ki több vagy kevesebb oszlop. Az lenne a cél, hogy a kis kockák az oszlopok számától függetlenül mindig középen legyenek.
Nekem már nincs rá ötletem, minden segítséget szívesen fogadok.
nem ertem a CSS-t
Sziasztok,
Egy ideje mar nem nagyon irogatok CSS-t, de most megint kell es valamiben elakadtam, amire sehol nem talaltam megoldast eddig, ezert segitsegeteket kerem? Eddig FF3-ban es Safari-ban neztem meg, ahol Safari jol jelenitette meg, mig az FF3-ban a Search submit gomb mar kilogott a keretbol, de nem ertem miert, szerintetek az alabbi kodreszletnek mit kellene megjelenitenie?:Udv
Sanyi
■ Egy ideje mar nem nagyon irogatok CSS-t, de most megint kell es valamiben elakadtam, amire sehol nem talaltam megoldast eddig, ezert segitsegeteket kerem? Eddig FF3-ban es Safari-ban neztem meg, ahol Safari jol jelenitette meg, mig az FF3-ban a Search submit gomb mar kilogott a keretbol, de nem ertem miert, szerintetek az alabbi kodreszletnek mit kellene megjelenitenie?:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>VRN Search</title>
<meta name="author" content="Bolla Sandor">
<!--<link href="CSS/basic.css" media="screen" rel="stylesheet" type="text/css">-->
<style>
form {
margin: 0px;
padding: 0px;
}
.pceframe-main {
width: 500px;
margin: 10px auto;
border: 1px solid gray;
padding: 2px;
}
.pceframe-header {
padding: .5em;
background-color: #4D4D4D;
color: white;
border-bottom: 1px solid #4D4D4D;
}
.pceframe-vrnfield-frame {
padding: 5px;
}
.pceframe-button-frame {
float: right;
width: 55px;
padding: 0px;
}
</style>
</head>
<body>
<div class="pceframe-main">
<div class="pceframe-header">[login information]</div>
<div class="pceframe-vrnfield-frame">
<form action="" method="POST">
<span class="pceframe-vrnfield-label">Enter your VRN number:</span>
<input type="text" id="pceframe-vrnfield">
<div class="pceframe-button-frame">
<input type="submit" id="pceframe-buttons-submit" name="submit" value="Search">
</div>
</form>
</div>
</div>
</body>
</html>
Sanyi
HTML, CSS Kiegészítések
Honnan veszik a fejlesztők a böngésző specifikus kiegészítéseket a HTML-hez, Javasrcipthez, CSS_hez???
Mint pl. a scrollbar-... (CSS-ben),a document.all (HTML)stb.
Ilyeneket sem általában (JS, HTML, CSS, DOM, BOM leírásokban), sem a böngészők honlapján nem találok :-(
Köszönettel: Árpád
■ Mint pl. a scrollbar-... (CSS-ben),a document.all (HTML)stb.
Ilyeneket sem általában (JS, HTML, CSS, DOM, BOM leírásokban), sem a böngészők honlapján nem találok :-(
Köszönettel: Árpád
Grafikus főmenüből kép almenü nyitása egér fölé húzással
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy kellene egy grafikus főmenü egyes pontjaira egy ugyanúgy grafikus almenüt nyitni egér fölé húzással(onMouseOver vagy stb.).
Minták is érdekelnének. Köszönöm.
■ Egy olyan problémám lenne, hogy kellene egy grafikus főmenü egyes pontjaira egy ugyanúgy grafikus almenüt nyitni egér fölé húzással(onMouseOver vagy stb.).
Minták is érdekelnének. Köszönöm.