ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 17, 2008 - Fórum téma

IE jquery xml .text() üres sztringet ad vissza

Szekeres Gergő · 2008. Nov. 17. (H), 23.51
egy ajax kérés végeredményeképpen egy szabványos xml dokumentumot kapok vissza, amit jquery dom metódusaival dolgoznék fel. egészen egyszerű dolgot szerettem volna elérni, az adott xml tag értékét beleírni egy inputfieldbe. Egy xml tag csak egyszer fordul elő az xmlben.

jqueryben a $('elemnev').text() metódussal elérhető egy adott elem értéke, ami firefoxban tökéletesen műküdik, de explorerben egy üres sztringet ad vissza. az xmlnek meg van adva a fejléce, szabványosan épül fel, és nincs benne szintaktikai hiba.
 

RTL (right-to-left) nyelvű css menü segítség

melon · 2008. Nov. 17. (H), 10.27
Sziasztok,

ritkán fordulok segítségért, de most elakadtam. Adott egy egy ul és li tagekkel felépített rendkívül egyszerű menü, amelyet egy abszolút pozíciójú div-ben szeretnék elhelyezni a nyelv irányának megfelelően.

Nem akartam oldalnyi forráskódokat beilleszteni ide, készítettem egy kis demó oldalt:
LTR nyelven és RTL nyelven

Az összes file itt található

A problémám az, hogy IE6 és 7 alatt az rtl irányú oldalon a menü ul tag-je felveszi a befoglaló div szélességét, holott ezt nem szeretném. Természetesen az összes egyéb tesztelt böngészővel jó a megjelenítés. Milyen megoldást tudtok javasolni úgy, hogy a html forrás lehetőleg ne vagy minél kisebb mértékben változzon?

Remélem, mindent leírtam, köszönöm előre is mindenkinek, aki vet rá egy pillantást.