ugrás a tartalomhoz

RTL (right-to-left) nyelvű css menü segítség

melon · 2008. Nov. 17. (H), 10.27
Sziasztok,

ritkán fordulok segítségért, de most elakadtam. Adott egy egy ul és li tagekkel felépített rendkívül egyszerű menü, amelyet egy abszolút pozíciójú div-ben szeretnék elhelyezni a nyelv irányának megfelelően.

Nem akartam oldalnyi forráskódokat beilleszteni ide, készítettem egy kis demó oldalt:
LTR nyelven és RTL nyelven

Az összes file itt található

A problémám az, hogy IE6 és 7 alatt az rtl irányú oldalon a menü ul tag-je felveszi a befoglaló div szélességét, holott ezt nem szeretném. Természetesen az összes egyéb tesztelt böngészővel jó a megjelenítés. Milyen megoldást tudtok javasolni úgy, hogy a html forrás lehetőleg ne vagy minél kisebb mértékben változzon?

Remélem, mindent leírtam, köszönöm előre is mindenkinek, aki vet rá egy pillantást.
 
1

IE7

Poetro · 2008. Nov. 17. (H), 10.40
Ahogy IE7-ben látom, az UL, illetve LI blockok direction, illetve blockDirection attributuma ltr, ami gondolom nem jó, ezen kellene szvsz javítani. Úgy tűnik az IE ezt a tulajdonságot nem örökíti, de lehet ettől nem oldódik meg a probléma, csak jeleztem, amit a IE Developer Toolbar jelez.
2

Ez szándékos

melon · 2008. Nov. 17. (H), 11.02
Enélkül széthullik sajnos, ezért van fix-ie-rtl.css fájl.
Egyébként örökíti a tulajdonságot, mert a menüt befoglaló div kapta meg az attribútumot, és így az ul is megkapta. A li-nél viszont már be van állítva az rtl, ez látszik is a link szövegeken.