ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 3, 2007 - Fórum téma

Kép adatbázisba való feltöltése és lekérdezése (tudom már sokadszor :( )

mrjoel · 2007. Jún. 3. (V), 21.07
Üdv!
Egy olyan problémám lenne, hogy képet szeretnék adatbázisba feltölteni. Meg is találtam az ehhez tartozó kódot az előző fórumokban, de nekem sajna nem működik. Léterhoztam az ott leírt adatbázist, meg kódot de nem tölti fel a képet. Innen van a kód: http://www.phpbuilder.com/columns/florian19991014.php3
Ha php3-ba mentem el akkor egyáltalán nem működik hibát ír ki. Ha php-ba mentem meg nem csinál semmit, csak frissül egyet a form és ennyi.(lehet függ attól is hogy az extra.hu tárhelyét és adatbázisát használom?) Sokan írták, hogy a képnek inkább csak az elérési útvonalát adjam meg a táblában, de azt sehol nem találtam mi is ennek a megoldása. Így nagyon megköszönném, ha valaki tudna adni egy működö adatbázisba kép feltöltő kódot (akár magát a képet akár az elérési útvonalát), és egy működő megjelenítőt, ami csak szimplán a felrakott képet hozza elő az oldalon. Légyszi ne csak beszúrt mondatokat vagy kioktatást, hogy itt keress meg ott keress, mert már elég rég vacakolok vele. Tehát egy vagy két vagy amennyi, teljesen kész php kell.
Előre is köszi!
 

Sepi munkái

Sepiroth · 2007. Jún. 3. (V), 17.08
Mi a véleményetek ? Bármi jöhet :)
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/untitled-1f21180875496.jpg
 

Több mysql futtatása egyszerre egy porton

thomasrc · 2007. Jún. 3. (V), 15.35
Azt szeretném megvalósítani, hogy van egy apache szerver. És az úgy van beállítva, hogy van egy publikus weblap ( xy.myip.hu ), és van egy privát weblap ( 192.168.x.xxx ). Ezek Virtualhostban vannak beállítva.
És én azt szeretném, ha a publikus és a privát weblapnak is lenne két külön phpmyadmin -ja, de úgy hogy a privát phpmyadmin teljesen más adatbázisokat jelenítsen meg, mint a publikus. Ezt úgy gondoltam, hogy két mysql -t feltelepíteni, és a publikus az 1. mysql -hez csatlakozik, a privát phpmyadmin pedig a 2. mysql -hez csatlakozik. Így elkülönítve az adatbázisokat.

Ha ezt nem így kéne csinálni, akkor majd kijavítatok :). De ha így kéne csinálni, akkor én aztis megszeretném valósítani, hogy a két mysql ne keverje össze egymás adatbázisait, de egy porton ( 3306 ) fussanak.

Ha nem vagyok érthető, kérdezzetek !
 

1 session, 2 domain

Grimlab · 2007. Jún. 3. (V), 14.46
Sziasztok, megoldható az, hogy két domain-en ugyanazt a session-t használjam? Azon kívül, hogy nem, hátha van valami csúnya hack, vagy bármi, amivel ilyet mégis lehet csinálni?
(a két domain, ugyanazon a szerveren van, elvileg bármilyen Apache beállítást be tudnak nekem állítani)
Konkrétan: a juzer elmegy a domain1.hu-ra, ott kilkkelget össze-vissza, majd eljut a domain2.hu-ra, és azt szeretnék, ha ott is ugyanazt a session változót használassák. (én meg mint jó alkalmazott azt szeretném, amit a főnök szeretne:)